Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările ministerului de Externe cu…

Precizările ministerului de Externe cu privire la decesul unui cetățean moldovean într-un accident rutier produs în Portugalia

Urmare a informațiilor apărute în presa națională cu privire la decesul unui cetățean moldovean într-un accident rutier produs pe 15 august pe autostrada care face conexiune între localitățile Peroguarda și Beringel din Portugalia, Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE) a venit cu mai multe precizări.

Solicitat de Ziarul de Gardă, purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, spune că Ambasada R. Moldova la Lisabona a întreprins demersuri oficiale în adresa poliției locale, iar din informația obținută de la autoritățile orașului Beja, oamenii legii portughezi au inițiat o anchetă, cauza preliminară examinată fiind „excesul de viteză în trafic”.

„Responsabililor misiunii noastre diplomatice li s-a comunicat că în urma accidentului, o femeie, cetățean al R. Moldova a decedat, iar alte 5 persoane au suferit răni ușoare și au primit îngrijiri medicale”, a spus Vodă pentru ZdG.

În ultimele zile, în presa națională au fost publicate mai multe informații, potrivit cărora, o femeie din R. Moldova de 47 de ani ar fi decedat într-un accident rutier în Portugalia. În urma accidentului, mai multe persoane ar fi fost rănite.