Principală  —  IMPORTANTE   —   Precizările Ambasadei Rusiei la Chișinău…

Precizările Ambasadei Rusiei la Chișinău în legătură cu reluarea cursei dintre Moscova – Chișinău

După ce autoritățile din Rusia au anunțat că din 9 august vor fi reluate zborurile cu R. Moldova, reprezentanții Ambasadei Ruse au venit cu mai multe precizări în acest sens.

Potrivit misiunii diplomatice, din 9 august vor fi operate zboruri din Rusia către R. Moldova cu o frecvență de trei ori pe săptămână.

„Sediul operațional pentru prevenirea importului și răspândirii COVDI-19, în Federația Rusă a luat decizia de a relua zborurile regulate cu Republica Moldova începând cu 9 august pe cursa Moscova – Chișinău – Moscova cu o frecvență de 3 zboruri pe săptămână”, menționează reprezentanții Ambasadei.

În context, misiunea diplomatică anunță că trecerea frontierei de stat rusești se efectuează în regimul stabilit prin ordinul Guvernului Federației Ruse nr. 635-r din 16 martie 2020, potrivit căruia, cetățenii ruși, precum și cetățenii străini și apatrizii care au temeiurile stabilite prin ordinul specificat pot intra pe teritoriul Federației Ruse.

În prezent, Rusia a reluat zborurile cu 48 de țări, din 28 iulie va fi relansată cu încă două – Franța și Republica Cehă. În același timp, suspendarea zborurilor cu Tanzania a fost prelungită până pe 17 august din cauza situației epidemiologice din țară.