Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Postul vamal „Palanca” își va…

Postul vamal „Palanca” își va sista temporar activitatea

Activitatea postului vamal „Palanca” va fi sitată  începând de joi, 21 iunie, ora 17:00 și până vineri, 22 iunie, ora 17:00. Sistarea temporară are loc în legătură cu racordarea noului punct de trecere la utilitățile de strictă necesitate. Persoanele care intenționează să traverseze frontiera prin acest post, sunt rugate să opteze pentru postul vamal „Tudora”, aflat în proximitate.

„Construcția unei noi infrastructuri necesită ample lucrări de instalare a rețelelor de primă necesitate, motiv pentru care, la demersul responsabililor de proiect, vor mai fi anunțate sistări temporare ale activității postului”, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal.

La 19 decembrie 2017 a fost lansat controlul comun în punctul de trecere temporar, ceea ce a redus semnificativ timpul de traversare a frontierei, deoarece persoanele și vehiculele sunt supuse unui singur filtru de control.

Darea în exploatare a noului punct comun de control „Palanca” este preconizată pentru luna decembrie a anului curent. Bugetul proiectului de reconstrucție a punctului de trecere a frontierei Palanca este de 5,56 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sunt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,06 milioane euro – de Guvernul R. Moldova. Partenerul de implementare a proiectului este PNUD Moldova.

Comunicat de presă