Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția Republicii Moldova celebrează 32…

Poliția Republicii Moldova celebrează 32 de ani de la formare. „În aceste momente încordate, când avem război la frontiere, când războiul hibrid dus de Federația Rusă împotriva țării noastre marchează adânc inimile cetățenilor noștri, Poliția Moldovei este la datorie”, spune ministra de Interne

La 18 decembrie este marcată Ziua Poliției Naționale. Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, și șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, le-au transmis polițiștilor un mesaj de felicitare.

„Este momentul să le mulțumim pentru toată abnegația și determinarea cu care merg înainte, pentru a asigura viitorul țării noastre. Dincolo de toate greutățile prin care ei trec, privesc în ochii lor și văd de fiecare dată hotărârea de a merge înainte, fără nici o condiționare. Aceasta este cu adevărat dragostea de țară și onoarea de a-și apăra poporul.

În aceste momente încordate, când avem război la frontiere, când războiul hibrid dus de Federația Rusă împotriva țării noastre marchează adânc inimile cetățenilor noștri, Poliția Moldovei este la datorie.

Sub amenințarea întunericului, atacurilor nucleare, a bombelor, a nesiguranței zilei de mâine, Poliția Republicii Moldova face față cu brio acestor provocări. Face față războiului asimetric, calmează spiritele unei populații radicalizate de propaganda rusă și totodată, are grijă să țină în loc criminalitatea, asigură climatul de siguranță și securitate socială”, se arată în mesajul ministrei de Interne de Ziua Poliției.

De asemenea, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, împreună cu echipa, a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, monumentul Maica Îndurerată, cel al Eroilor căzuți la datorie, la plăcile Comemorative din incinta MAI și la mormintele polițiștilor decedați, informează IGP.

Apreciez abnegația și profesionalismul vostru, dar mai ales eforturile pe care le depuneți zilnic, în sprijinul comunității! Vom continua să ne dezvoltăm, astfel încât să demonstrăm că prin tot ceea ce facem noi, polițiștii din Republica Moldova, suntem profesioniști și devotați societății”, a menționat șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.

Prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției mai mulți polițiști au fost avansați în grad înainte de termen, menționați cu medalii, insigne și diplome ale IGP. Șapte polițiști au fost nominalizați cu titlu onorific al MAI ”Polițistul anului 2022” la mai multe categorii, oferit de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, iar 13 au fost menționați cu Diplome ale Parlamentului, acordate de către Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în semn de recunoștință și apreciere a meritelor în activitatea de prevenire și combatere a infracționalității.