Principală  —  IMPORTANTE   —   Poliția R. Moldova anunță că…

Poliția R. Moldova anunță că a identificat persoana care a trimis la mai multe adrese din nordul țării chemări false la Centrele Militare: a fost deschisă o cauză penală

Poliția R. Moldova anunță că a reacționat operativ și a identificat persoana care a trimis la mai multe adrese din nordul țării chemări false la Centrele Militare.

„În textele chemării se conțineau amenințări cu amenzi și era utilizată ștampila unei instituții de învățământ.

Oamenii legii au deschis o cauză penală. Se verifică dacă persoana a acționat de una singură sau este parte a unui grup de interese.

Pentru fals în acte aceasta riscă amendă de până la 47 500 de lei de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la 5 ani de închisoare.

Facem apel la calm și recomandăm cetățenilor să nu se lase antrenați în campanii de dezinformare”, anunță Poliția.

Sâmbătă, 30 aprilie, autoritățile de la Chișinău au anunțat că sunt false informațiile răspândite pe rețelele de socializare, potrivit cărora ar exista tentative de expediere în adresa cetățenilor din nordul R. Moldova a ordinelor de chemare la exerciții și antrenamente de mobilizare venite din partea Centrelor militar-teritoriale.

Pe canalul de Telegram Prima Sursă, autoritățile au menționat că „aceste documente reprezintă niște falsuri” și că „Ministerul Apărării nu a transmis și nu expediază solicitări de prezentare a persoanelor fizice la centrele militar-teritoriale din țară în aceste scopuri”.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că s-a autosesizat, cazul fiind înregistrat de către Inspectoratul de Poliție din Edineț.

„Prima Sursă” – canal oficial de Telegram lansat de Guvern la sfârșitul lunii februarie. Pe acest canal autoritățile informează rapid despre cele mai importante decizii din R. Moldova și dezmint falsurile și manipulările.