Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția anunță că intensifică măsurile…

Poliția anunță că intensifică măsurile de supraveghere și control pe drumurile publice: „De astăzi, mai multe echipaje vor patrula în toată țara”

Poliția R. Moldova anunță că intensifică măsurile de supraveghere și control pe drumurile din țară. Inspectoratul General al Poliției (IGP) susține că se atestă o „situație îngrijorătoare” privind numărul accidentelor rutiere produse pe drumurile publice, soldate cu traumatisme grave și pierderi de vieți omenești. Astfel, potrivit Poliției, din 25 februarie, mai multe echipaje vor patrula în toată țara.

Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic, iresponsabilitatea, conducerea în stare de ebrietate, depășirile neasigurate, utilizarea telefonului mobil la volan, neacordarea priorității de trecere pietonilor rămân a fi principalele cauze care duc la asemenea tragedii, susțin reprezentanții IGP.

„Constatăm cu regret că, comunicarea de prevenire nu aduce rezultatele scontate și că șoferilor le este mai mult frică de amendă sau ridicarea permisului de conducere, decât că într-o secundă ar putea lua viața unui om.

Venim repetat cu un apel la responsabilitate și atenție, iar cei care expun riscului participanții la trafic vor fi pedepsiți conform legii”, declară oamenii legii.

În context, polițiștii solicită șoferilor să manifeste un comportament adecvat la stoparea de către agenții de poliție și să se conformeze indicațiilor acestora: „Mașina din spatele sau fața ta poate fi condusă de un șofer iresponsabil”.

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă șoferii să respecte regulile de circulație.