Principală  —  IMPORTANTE   —   Platforma de unde se vor…

Platforma de unde se vor putea obține certificatele de vaccinare emise de R. Moldova va fi lansată MÂINE

Foto: msmps.md

Platforma de unde se vor putea obține certificatele de vaccinare emise de R. Moldova va fi lansată miercuri, 21 iulie, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Cristina Stratulat, consultantă pe comunicare a ministerului Sănătății.

„Platforma va fi lansată mâine, în cadrul unui briefing”, a declarat Cristina Stratulat pentru ZdG.

Secretarul de Stat al MSMPS, Denis Cernelea, a declarat marți, 13 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, că certificatul de vaccinare pe care l-au primit cetățenii R. Moldova la punctele de vaccinare, după ce s-au imunizat anti-COVID, are toate elementele necesare pentru a fi recunoscut în toate statele.

Tot atunci, Denis Cernelea a menționat că după ce, împreună cu europenii, va fi agreată o formulă de QR code, certificatele vor putea fi descărcate de pe platforma guvernamentală specializată.

„Certificatul de vaccinare emis de către colegii din cadrul punctelor de vaccinare, în principiu, are toate elementele și este recunoscut deja de mai mult timp în țările internaționale”, a declarat Cernelea.

6784 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate luni, 19 iulie. Dintre acestea, 5102 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 1682 de persoane au fost imunizate cu a doua doză de vaccin, potrivit datelor furnizate de către MSMPS.

De la începutul campaniei de vaccinare, în R. Moldova au fost administrate 871 351 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. 

În R. Moldova, campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent. Pe 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.