Piața Marii Adunări Naționale va fi împărțită pe 1 septembrie de mai multe grupuri de manifestanți

Piața Marii Adunări Naționale va fi împărțită din nou de mai multe grupuri de protestatari. De această dată, un partid și două organizații au cerut Primăriei autorizații pentru a organiza manifestații în PMAN pe 1 septembrie.

Potrivit listei înregistrărilor de pe site-ul Primăriei, PSRM a cerut autorizație pentru a organiza o manifestație sub formă de miting. Nici pe site-ul partidului sau pe pegina de Facebook nu am putut găsi informații despre acest miting. Contactată telefonic de ZdG, Irina Astahova, ofițerul de presă al PSRM, ne-a comunicat că încă nu există o decizie oficială cu referire la organizarea acestui miting și că nu ne poate oferi mai multe informații.

Tot în această zi, Asociația Obștească „Credință Patriei” și-a preconizat două evenimente de promovare a valorilor național-patriotice.

Pe 1 septembrie, în PMAN este planificat și un miting organizat de societatea civilă față de ridicarea prețurilor la combustibil și revenirea acestora la prețul de 14-15 lei pentru un litru. În total la protest sunt așteptați circa cinci mii de cetățeni.

Pe 26 august, Piația Marii Adunări Naționale a fost împărțită de două grupuri de protestatari. În timp ce Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM organiza un protest împotriva guvernării, spațiul din fața Guvernului a fost ocupat de grătare, corturi, mese și o scenă la care răsuna muzică populară. Organizatorii celei de-a doua manifestații au fost activista civică Maia Laguta și Aurel Bucureanu. Deși, cei doi au rezervat Piața pentru un protest împotriva scumpirii prețurilor la carburanți, pe scena instalată au urcat reprezentanții Partidului Șor, în frunte cu liderul acestuia, pentru a critica opoziția și a-și promova formațiunea politică.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *