Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste opt zile de la…

Peste opt zile de la inițierea etapei a doua de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precizează cum sunt selectate persoanele

Foto: Digi 24

„Selectarea persoanelor eligibile pentru vaccinare se realizează de către medicul de familie, după evaluarea listei persoanelor aflate la evidență și în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin”. Precizările Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vin abia peste opt zile de la inițierea etapei a doua de vaccinare împotriva COVID-19.

„Prioritar sunt vaccinate persoanele care au patologii de fon, precum boli cardio-vasculare cronice, arterioscleroză vasculară, hipertensiune arterială, boli bronho-pulmonare cronice, boli cerebro-vasculare cronice, boli renale cronice, diabet zaharat, boală renală cronică la dializă, obezitate, deficiențe imune severe, tumori maligne și persoanele care au peste 60 ani”.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a fost extinsă pentru contingentele de persoane incluse în etapa a doua de vaccinare pe 31 martie curent. Potrivit MSMPS, acestea sunt persoanele care au peste 60 ani cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, care au comorbidități și pentru care infecția prezintă risc sporit de a face forme grave de COVID-19.

De la începutul campaniei de imunizare, în R.Moldova au fost vaccinate împotriva COVID-19, 51 574 de persoane.