Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste 300 de angajați din…

Peste 300 de angajați din cadrul RTEC și Parcul Urban de Autobuze vor fi vaccinați împotriva COVID-19. Anunțul făcut de primarul Capitalei

Peste 300 de angajați din cadrul Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) și Parcul Urban de Autobuze (PUA), cu vârste de peste 60 de ani, au fost incluși pe o listă și urmează să fie vaccinați împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut joi, 8 aprilie, de către primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina lui de Facebook.

Într-o postare pe Facebook, Ceban a anunțat că responsabilii din cadrul Regiei Transport Electric Chișinău și Întreprinderii Municipale Parcul Urban de Autobuze au elaborat listele personalului liniar în care au inclus peste 300 de angajați, cu vârste de peste 60 de ani, persoane eligibile pentru vaccinarea împotriva virusului COVID-19 la această etapă. 

Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze au întocmit listele personalului liniar al întreprinderilor, persoane eligibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la această etapă. Astfel, circa 300 de persoane, cu vârsta 60+, au fost introduse în liste și vor fi vaccinate”, scrie Ion Ceban.

Potrivit edilului Capitalei, cei peste 300 de angajați din cadrul celor două întreprinderi vor fi imunizați împotriva COVID-19 întrucât aceștia se află în contact direct, zilnic, cu sute de călători și se expun riscului de infectare cu coronavirus. 

Personalul liniar al parcurilor de troleibuze și autobuze se află zilnic în contact direct cu sute de călători, iar vaccinarea acestora constituie la fel o prioritate pentru municipalitate. Continuăm întreprinderea măsurilor necesare pentru a minimiza riscurile de îmbolnăvire cu Covid-19”, se arată în mesajul postat de către Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), până acum, în R. Moldova 54 907 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19.

Bilanțul cazurilor de infectare cu COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 237 718.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Etapele procesului de vaccinare: