Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 11 mii de cazuri…

Peste 11 mii de cazuri de gripă sau viroză sezonieră au fost înregistrate în școlile și grădinițele din țară, anunță Ministerul Educației

Sursa foto: Getty Images

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că 4 299 de copii din instituțiile de învățământ preșcolar sunt infectați cu gripă sau viroză sezonieră, iar din învățământul primar, gimnazial și liceal au fost raportate 6 765 de cazuri de gripă sau viroză. Datele sunt pentru perioada 1-6 martie 2023 și au fost oferite Ministerului Educației de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

De asemenea, potrivit MEC, în învățământul preșcolar au fost înregistrate 4 179 de cazuri de infectare cu gripă sau viroză sezonieră în rândul copiilor și 120 de cazuri în rândul cadrelor didactice și a personalului auxiliar, iar în învățământul primar, gimnazial și liceal au fost înregistrate 6528 de cazuri în rândul copiilor și 237 de cazuri în rândul cadrelor didactice și a personalului auxiliar.

Cu virusul COVID-19, în învățământul preșcolar sunt infectate 71 de persoane. Printre acestea sunt 48 de copii, 13 cadre didactice și 10 persoane care fac parte din personalul auxiliar. În învățământul primar, gimnazial și liceal sunt infectate 130 de persoane: 86 de elevi, 37 de cadre didactice și 7 persoane din personalul auxiliar.

Ministerul Sănătății menționează că riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune consultați medicul de familie.