Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Situația COVID-19 în capitală: Peste…

Situația COVID-19 în capitală: Peste 1000 de pacienți, testați pozitiv la coronavirus, internați în spitalele din mun. Chișinău

Primăria Chișinău informează că pe teritoriul municipiului este menținută în continuare starea de alertă epidemiologică sporită prin infecția COVID-19, deși pe parcursul săptămânii trecute a fost înregistrată o diminuare a numărului de îmbolnăviri. Până în prezent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 103 545 de cazuri confirmate cu coronavirus, inclusiv 95 205 persoane recuperate și 1733 de decese. Totodată, sub supraveghere medicală se află 6125 de pacienți.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, 12 aprilie, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

La ziua de 11 aprilie, în spitalele din capitală erau internați 1006 pacienți confirmați cu coronavirus, dintre care 62 în stare foarte gravă, 510 pacienți în stare gravă, 413 – în stare medie și 21 – în stare ușoară.

Totodată, datorită micșorării numărului de îmbolnăviri, pe parcursul săptămânii curente vor fi dezactivate din circuitul COVID Spitalul municipal de ftiziopneumologie, cu cele 150 de paturi și blocul vechi al Maternității din cadrul IMSP SCM „Gh. Paladi”, cu cele 110 paturi.

Totodată, locuitorii capitalei sunt îndemnați să nu creeze aglomerări în parcuri, ci să aleagă alte zone pentru odihnă, pentru a putea respecta normele impuse.

Primarul General al Chișinăului a menționat în cadrul ședinței Primăriei, că în prezent, pentru municipiu este prioritară imunizarea cadrelor didactice, în special a celor din clasele primare și grădinițe, pentru ca elevii din clasele: I-IV să poată reveni cât mai curând la școală. De asemenea, în gimnaziile și liceele unde va fi o acoperire de 70% a imunizărilor, urmează să se revină la procesul de studii cu prezență fizică în clasă. 

Publicitate
Publicitate