Principală  —  IMPORTANTE   —   Persoanele și familiile social-defavorizate din…

Persoanele și familiile social-defavorizate din municipiul Chișinău vor primi, gratuit, lemne de foc din partea primăriei

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că a fost inițiat un program social în municipalitate, prin care persoanele și familiile social-defavorizate din municipiul Chișinău și suburbii vor primi ajutoare sub formă de lemne de foc din partea primăriei.

„Lemnul va fi acordat din stocurile întreprinderii municipale de gospodărire a spațiilor verzi, acumulat în rezultatul desfășurării lucrărilor silvotehnice de pe străzile din oraș. Astăzi am fost la depozite și am văzut care este situația. Astfel, de ajutoare vor beneficia: persoanele în etate; persoanele cu dizabilități; șomerii înregistrați la Agenția teritorială pentru ocuparea forței de muncă; familiile cu trei și mai mulți copii; familiile monoparentale; familiile cu tutelă asupra copiilor rămași fără ocrotire părintească cu vârsta de până la 18 ani; persoanele/familiile cu venituri mici”, a anunțat primarul.

Pentru a beneficia de ajutor, cetățenii trebuie să se adreseze la direcțiile teritoriale asistență socială și la primăriile orașelor, satelor (comunelor), cu o cerere în acest sens. Ceban a menționat că autoritățile municipale vor asigura transportarea lemnelor de foc la domiciliul beneficiarilor, atât în raza orașului Chișinău, cât și în suburbii.

De asemenea, el a menționat că în limita stocului disponibil, solicitanții vor beneficia de o cantitate de aproximativ 3 metri cubi de lemne.