Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pelmeni infectați cu bacteria Salmonela,…

Pelmeni infectați cu bacteria Salmonela, retrași din comerț. Recomandările ANSA pentru cetățeni

Colaj ZdG. Sursa foto: ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat vineri, 12 mai, că în pelimeni „Siberiene” a fost depistată bacteria Salmonela. Importatorul produsului recheamă din rețeaua de comerț toate loturile de pelimeni „Siberiene”, cu data producerii 30 martie 2023 şi care expiră la data de 26 septembrie 2023, iar persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume.

„Retragere Pelimeni ”Siberiene”/Пельменi ”Cибiрськi”. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii că, conform rezultatelor de laborator, în probele de pelimeni ”Siberiene” a fost depistată Salmonela (Salmonella Infantis).

Conform documentelor de trasabilitate, produsul respectiv a fost importat în Republica Moldova de către agentul economic SRL ”EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42.

Astfel importatorul produsului menționat: SRL ”EILKA-M”, recheamă de la distribuitori şi din rețeaua de comerţ toate loturile de pelimeni ”Siberiene” cu data producerii 30.03.2023 şi care expiră la data de 26.09.2023”, anunță ANSA.

Informații despre produs:

Denumire: Pelimeni ”Siberiene”/Пельменi ”Cибiрськi”;

Masa: comercializate în vrac, în cutii de 6 kg;

Data producerii şi expirării: 30.03.2023 – 26.09.2023;

Importator: SRL ”EILKA-M”, mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei, 42;

Producător: OOO ”IUGFOOD”, Ucraina, or. Odessa, 65025;

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

„În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu ANSA privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform. Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică”, anunță ANSA.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție: Telefon: 0(22) 26 46 87; Viber: 067675544;