Pe străzile Capitalei vor apărea troleibuze dotate cu sisteme de aer condiționat

Până la sfârșitul lunii august curent, pe străzile Chișinăului vor apărea cinci troleibuze de tip nou cu propulsie autonomă, și care vor fi dotate cu sisteme de aer condiționa.

Potrivit directorului Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Dorin Ciornîi, sunt mai multe propuneri pentru traseul acestor troleibuze, însă există tendința ca acestea să fie puse în circulație în suburbii.

În total, din bugetul municipal au fost acordate mijloace financiare pentru asamblarea a 20 de troleibuze, iar acestea sunt primele cinci unități ce vor fi puse în circulație. Boris Ciornîi a declarat pentru ZdG că momentan se discută despre dotarea cu sistem de aer condiționat și a celorlalte troleibuze noi care au fost puse în circulație până acum.

Cele cinci troleibuze noi vor avea unele modificări ale blocurilor optice, care vor fi dotate integral cu faruri LED. Costul unei unități este de circa 214 mii de euro, iar troleibuzele au fost livrate din Belarus, fiind asamblate la Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *