Părinţii îşi vor putea înregistra online copiii în clasa I

De la 1 aprilie, părinţii îşi vor putea înscrie copiii online în clasa I, prin intermediul site-ului escoala.chisinau.md. Potrivit autorităților, această procedură va uşura metoda de înscriere, prin evitarea cozilor dar şi ar putea deveni mult mai transparentă. Platforma a fost prezentată ieri, 27 martie si este gata de lansare.

Despre aceasta a anunţat primarul interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu. Totodată, acesta a accentuat faptul că înregistrarea copiilor la şcoală este gratuită, iar orice plată cerută este ilegală.

Pentru orice nedreptate și discriminare primită în adresa copilului dvs., rog să îmi scrieți direct. Vă stau oricând la dispoziție”,a scris edilul pe Facebook.

Această modalitate de înscriere a fost creată pentru a combate fenomenul corupţiei în şcolile şi grădiniţele din capitală. Lansarea platformei e-şcoala a survenit după ce sistemul e-grădiniţa a avut succes cu peste 6 000 de cereri depuse pentru instituţiile preşcolare din capitală.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *