Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Operațiune transfrontalieră: O femeie din…

Operațiune transfrontalieră: O femeie din R. Moldova, implicată într-un accident rutier în Polonia, a fost adusă la Chișinău

Sursa: IGSU

Echipajul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în comun cu lucrătorii medicali ai Institutului de Medicină Urgentă au efectuat o operațiune transfrontalieră terestră mixtă pentru transportarea din Polonia în țara noastră a unei femei în vârstă de 54 de ani, cetățeană al R. Moldova, cu viză de reședință în Tiraspol.

Conform IGSU, pacienta a suportat în Polonia un accident rutier și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta a fost stabilizată inițial de medicii din Polonia și spitalizată în orașul Ostrow Mazowecka.

„Ulterior, în urma comunicării între autoritățile medicale din țara noastră și Polonia s-a luat decizia ca femeia să fie adusă la Institutul de Medicină Urgentă din R. Moldova pentru ulterioare îngrijiri medicale. Astfel echipajul mixt de medici și paramedici a transportat în siguranță pacienta la Chișinău prin intermediul unei ambulanțe SMURD de terapie intensivă mobilă. Pe parcursul drumului aceasta nu a suportat complicații fiind permanent monitorizată”, menționează reprezentanții Inspectoratului.

În capitală, persoana a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă, unde urmează să-i fie acordate îngrijirile necesare. Potrivit IGSU, aceasta este a doua misiune terestră transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii din țara noastră în 2023.