Principală  —  IMPORTANTE   —   Oficial: Bugetarii vor sta acasă…

Oficial: Bugetarii vor sta acasă săptămâna viitoare

Premierul Ion Chicu anunță că săptămâna viitoare se declară liberă pentru angajații din sectorul bugetar. Astfel, bugetarii vor sta acasă timp de nouă zile, începând cu 28 martie, până pe 5 aprilie.

Potrivit autorităților, zilele libere urmează a fi recuperate după ridicarea stării de urgență. Totodată, premierul Chicu a dat asigurări că bugetarii urmează să își ridice salariul integral, indiferent dacă au lucrat de acasă, de la birou, sau nu au putut fi încadrați în această perioadă.

„Angajații din sectorul bugetar, timp de nouă zile, nu va fi antrenat, cu unele excepții. Trebuie să rămâneți acasă, chiar dacă veți avea ispita să plecați din oraș”, a declarat premierul.

Măsura cu privire la declararea zilelor libere nu se referă însă la instituțiile medico-sanitare publice, serviciile auxiliare pentru instituțiile de sănătate publică, serviciile de salvare și urgență, dar și autoritățile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Premierul a făcut un apel și către sectorul privat, pentru ca în perioada următoare la întreprinderi să fie prezent doar minimul de angajați necesari.