Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O nouă licitație pentru procurarea…

O nouă licitație pentru procurarea bunurilor în cadrul programului Guvernului „O nouă viață”

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale desfășoară o nouă licitație în valoare de 33 milioane lei pentru identificare agentului economic care va livra produse pentru nou-născuți în cadrul programului Guvernului „O nouă viață”.

Reieșind din informațiile disponibile pe portalul mtender.gov.md, contractul va fi încheiat pentru perioada 1 iunie 2019 – 31 decembrie 2019. De asemenea, urmează a fi procurate 19 894 de seturi de bunuri pentru nou-născuți, iar valoarea totală a licitației fără TVA fiind de 33 156 666 lei.

Conform caietului de sarcini, cutiile pentru nou-născuți vor conține body cu mâneci lungi, pantalon cu botoșei, pantalon fără botoșei, maletă, salopetă, căciulă cu legătoare, ciorapi, păturică dublă, set de lejerie pentru pat, pachet cu scutece, scutece de unică folosință, cremă protectoare sub scutec, ulei pentru copii, șampon cu dozator, șervețele umede de unică folosință pentru copii, pernuță ortopedică, plic de externare din maternitate și o jucărie de pluș.

În iulie 2016, Fundația „Edelweiss” a lui Vlad Plahotniuc lansa un proiect social intitulat „O nouă viaţă” și demara distribuţia unor cutii cu produse pentru nou-născuţi la maternitatea Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău. Ulterior, proiectul s-a extins în mai multe maternități, iar în octombrie 2018, Guvernul anunța că a preluat proiectul Fundației lui Plahotniuc și a decis să-l implementeze în toate maternitățile din țară.

Citiți și: VIDEO/ Cutiile statului pentru nou-născuţi, livrate de compania unor donatori ai PDM