Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Alerta cu bombă la…

UPDATE Alerta cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Central este falsă. Ce pedeapsă riscă făptașul

La sediul Central al judecătoriei Chișinău de pe strada N. Zelinski 13 , din capitală, a fost dată alertă cu bombă. Potrivit poliției, un bărbat a telefonat în această dimineață, în jurul ore 11 și a anunțat că în incinta clădirii se află un dispozitiv explozibil.

UPDATE: Alerta cu bombă s-a adeverit a fi falsă. Potrivit ofițeruului de presă al direcției de Poliție a mun. Chișinău, Natalia Stati, pe cazul dat va fi pornită o cauză penală în baza art. 281 CP „comunicarea mincinoasă cu bună știință despre un atac terorist”, care prevede amendă până la 42 500 de lei, muncă neremunerată de la 180 până la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Intrarea în sediul judecătoriei a fost îngrădit, toate persoanele au fost evacuate, iar ședințele au fost sistate. La fața locului s-au deplasat serviciile specializate, care în prezent verifică toate încăperile clădirii.

Activistul Nicolae Dimitrov, care astăzi urma să se prezinte la o ședință de judecată în incinta judecătoriei a publicat un filmuleț video de la fața locului.

De la începutul anului au avut loc cel puțin trei alerte cu bombă la sediile judecătoriilor din capitală. Toate s-au adeverit a fi false.