Principală  —  IMPORTANTE   —   O hartă interactivă prezintă cum…

O hartă interactivă prezintă cum vor activa școlile din Chișinău și suburbii de la 1 septembrie

Autoritățile au lansat o hartă interactivă cu ajutorul căreia poate fi aflat modelul ales de fiecare instituție publică de învățământ din municipiul Chișinău conform căruia va activa din 1 septembrie.

Cele mai multe – 80 – au ales modelul nr. 7, care presupune îmbinarea câtorva scenarii, 38 au optat pentru primul model, astfel că elevii vor veni la ore în sălile de cursa, iar în cadrul a 13 instituții învățarea va avea loc în două schimburi, conform modelului nr. 2. Celelalte vor activa după alte scenarii.

Harta poate fi accesată AICI.

La 21 august, Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis relansarea procesului educațional, suspendat în martie, începând cu 1 septembrie, cu respectarea mai multor reguli de prevenire a infecției cu noul tip de coronavirus.

Luni, 24 august, prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu, a specificat că „se vor redeschide doar acele instituții care vor reuși să se pregătească”. „Admitem că nu toate vor fi gata și nu toate vor obține permisiunea de a se deschide”, a adăugat el.