Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O companie imobiliară din R.…

O companie imobiliară din R. Moldova a încălcat regulile de protecție a datelor cu caracter personal

O companie imobiliară din R. Moldova a încălcat regulile de protecție a datelor cu caracter personal în raport cu o clientă, a constatat Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

CNPDCP a fost sesizat printr-o plângere, în care a fost invocată încălcarea principiilor de protecție a datelor cu caracter personal.

Compania imobiliară a încheiat un contract de prestări servicii cu o persoană. Ulterior, au apărut divergențe pe marginea executării obligațiunilor contractuale, fapt care a generat un schimb de replici pe Facebook.

Un angajat al companiei imobiliare a făcut public contractul încheiat între părți.

Angajatul companiei imobiliare a publicat pe Facebook contractul de prestări servicii, în care se conțineau date cu caracter personal ale petentei: numele, prenumele, IDNP, adresa de domiciliu, numărul de telefon.

Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a constatat că, prin publicarea contractului, în care se regăsesc datele cu caracter personal ale petentei, s-a urmărit dezvăluirea situației, pentru a putea fi supusă unor dezbateri publice, în condițiile în care conflictul nu era de interes public.

Astfel, CNPDCP a constatat că angajatul companiei imobiliare a încălcat unele prevederi ale legii privind protecția datelor cu caracter personal.