Principală  —  IMPORTANTE   —   O asistentă medicală de la…

O asistentă medicală de la Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru Copii a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un lucrător medical din cauza COVID-19. Este vorba de asistenta medicală de la Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase de Copii, Maria Oxinti.

Anunțul a fost făcut de colectivul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii pe pagina de Facebook.

„Colectivul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii este profund îndurerat de trecerea în eternitate a asistentei medicale Maria Oxinti. Cu adâncă tristețe, exprimăm sentimente de compasiune și sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și întregii comunități medicale. Dumneaei a făcut parte din cohorta asistenților medicale implicați activ, din primele zile de pandemie, în acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19, care din păcate nu a cruțat-o pe Ea. Transmitem gânduri de alinare familiei îndoliate în legătură cu pierderea irecuperabilă a Mariei Oxinti. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, este mesajul transmis de colegi.

Până la ziua de azi, 96 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 198 228. În total, 174 099 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4183 au decedaT.