Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Numiri aprobate de Cabinetul de…

Numiri aprobate de Cabinetul de miniștri: A fost desemnat un nou secretar general adjunct al Guvernului și un secretar de stat al Ministerului de Externe

Secretarul general al Ministerului Mediului, Igor Pșenicinîi, a fost transferat, prin votul Cabinetului de miniștri din 21 decembrie, în funcția de secretar general adjunct al Guvernului, iar consiliera în Cabinetul viceprim-ministrului, ministrului Nicu Popescu, Stela Leucă, a fost numită în funcția de secretar de stat a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Igor Pșenicinîi își va începe activitatea în noua funcție din 26 decembrie, iar Stela Leucă – din data de 22 decembrie.

Igor Pșenicinîi

Igor Pșenicinîi activează în cadrul Ministerului Mediului din 2012. A ocupat funcția de șef al Secției juridice a Inspectoratului Ecologic de Stat, șef al Direcției juridice a Inspectoratul pentru Protecția Mediului și șef al Serviciului juridic al Ministerului Mediului. Din noiembrie 2021 și până în prezent, Pșenicinîi ocupă funcția de secretar general al Ministerului Mediului.

Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2021, Igor Pșenicinîi a ridicat un salariu total de 188 233 de lei de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului, de asemenea, a mai declarat un salariu de 45 877 de lei primit de la Ministerul Mediului și 2 700 de la Colegiul de Ecologie.

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, și noua secretară de stat a MAEIE, Stela Leucă

Stela Leucă a activat până prezent în calitate de consilieră pentru politică externă în cadrul Cabinetului Ministrului. Anterior, a activat la Banca Mondială, USAID, comunitatea Watchdog.MD și alte entități guvernamentale și neguvernamentale din R. Moldova și din lume.

Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2021, pentru activitatea în cadrul WatchDog.MD, Stela Leucă a ridicat un salariu de 441 839 lei, iar pentru alte „servicii” prestate, de asemenea, WatchDog.MD a primit o sumă totală de 203 815 de lei.