Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Numărul cazurilor de viroze și…

Numărul cazurilor de viroze și gripă în școli și grădinițe, în scădere

Sursa foto: Getty Images

Peste 8 500 de cazuri de viroze, gripă și COVID-19 au fost înregistrate în școlile și grădinițele din țară pe parcursul săptămânii trecute, potrivit datelor prezentate pe 20 martie de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Săptămâna precedentă au fost înregistrate cu o mie de cazuri mai mult, arată datele oferite anterior de MEC.

Astfel, potrivit cifrelor prezentate, 3 727 de copii din instituțiile de învățământ preșcolar sunt infectați cu gripă sau viroză sezonieră, iar din învățământul primar, gimnazial și liceal au fost raportate 4 458 de cazuri de gripă sau viroză. De asemenea, potrivit MEC, în învățământul preșcolar au fost înregistrate 127 de cazuri de infectare cu gripă sau viroză sezonieră în rândul cadrelor didactice și a personalului auxiliar, iar în învățământul primar, gimnazial și liceal au fost înregistrate 115 cazuri.

Cu virusul COVID-19, în învățământul preșcolar sunt infectate 74 de persoane. Printre acestea sunt 47 de copii, 14 cadre didactice și 13 persoane care fac parte din personalul auxiliar. În învățământul primar, gimnazial și liceal sunt infectate 62 de persoane: 33 de elevi, 23 de cadre didactice și 6 persoane din personalul auxiliar.

Riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor, purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii, respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei și strănutului.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, cetățenii sunt îndemnați să consulte medicul de familie.