Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Numărătoare controversată la „Marea Adunare…

Numărătoare controversată la „Marea Adunare Centenară”. Câți participanți au fost în PMAN

În timp ce unii dintre organizatorii „Marii Adunări Centenare” au declarat prezența unui număr de 100 de mii de participanți la manifestație, Poliția R. Moldova a numit un număr de paisprezece ori mai mic. Datele poliției sunt însoțite și de fotografii, care ar confirma informația. Pe de altă parte, în spațiul public au apărut mai multe filmulețe video, dar și alte fotografii, care demonstrează contrariul.

Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei, organizator al manifestației „Marea Adunare Centenară” a scris pe pagina sa de Facebook, că la eveniment au fost prezenți 100 de mii de persoane.

„Îmi pare rău că nu pot cuprinde toată piața în această fotografie. Suntem 100 de mii. Suntem mulți, suntem uniți, suntem puternici”, scrie Anatol Ursu în postarea sa însoțită și de o fotografie panoramică de la fața locului.

Poliția R. Moldova a prezentat pe pagina oficială de pe Facebook un sumar al manifestației de astăzi, în care prezintă și numărul exact al participanților − 7 mii de oameni.

„Astăzi, poliția împreună cu alte subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie, asigurând ordinea şi securitatea publică pe parcursul desfăşurării Marii Adunări Centenare, desfăsurată în centrul capitalei. La eveniment au participat 7 mii de oameni”, se arată în postarea Poliției R. Moldova.

Datele poliției sunt însoțite și de fotografii, care ar confirma numărul de participanți prezentat.

Sursa: facebook.com/politiarepubliciimoldova

Pe de altă parte, în spațiul public au apărut mai multe filmulețe video, dar și alte fotografii, în care numărul participanților pare a fi mai mare.

Sursa: captură video/facebook.com/liberalparty
Sursa: captură video/facebook.com/liberalparty

Nu s-au abținut de la comentarii privind numărul participanților la „Marea Adunare Centenară” și unii membri ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), dar și simpatizanți ai partidului, care au publicat pe rețelele de socializare fotografii de la eveniment.

Deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea s-a lăudat pe pagina sa de Facebook cu o fotografie de la un eveniment organizat de partidul pe care îl reprezintă și a declarat că la manifestația de astăzi au fost doar 5 mii de oameni.

Români de pe ambele maluri ale Prutului s-au reunit astăzi, 25 martie, la „Marea Adunare Centenară”, pentru a marca 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. La manifestație au participat și primarii din cele peste 130 de localități din țară care au semnat declarația simbolică de unire, dar și reprezentanți ai partidelor politice din România și din R. Moldova. Reprezentanți ai guvernării nu au fost prezenți la manifestație.

„Marea Adunare Centenară” în 10 fotografii