Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția de Frontieră anunță că…

Poliția de Frontieră anunță că 13 puncte de trecere a frontierei cu Ucraina și-au sistat temporar activitatea

UPDATE 13:13 Poliția de Frontieră informează că 13 puncte de trecere a frontierei sunt cu activitatea sistată. Motivele nefuncționării sunt lipsa energiei electrice pe partea ucraineană sau defecțiuni tehnice la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina.

Este vorba despre punctele de trecere a frontierei cu Ucraina: Grimăncăuți-Vașkovțî, Vulcănești-Vinogradovka, Mirnoe-Tabaki, Ceadîr Lunga – Novîe Troianî, Ocnița-Sokireanî, Ceadîr Lunga-Maloiroslaveț, Cișmichioi-Dolinscoe, Unguri-Bronița, Larga-Kelmențî, Briceni-Rossoșani, Giurgiulești-Reni, Săiți-Lesnoe, Clocușna-Sokireanî.

„Amintim că funcționează non-stop Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) care o să informeze cu orice schimbare de situație la trecerea frontierei de stat. Contactați-ne înainte de a porni la drum!”, recomandă IGPF.

UPDATE 11:00 Poliția de Frontieră a anunțat la ora 10:26 că punctul de trecere a frontierei de stat cu Ucraina „Grimăncăuți-Vașkovțî” și-a reluat activitatea în regim normal.

Poliția de Frontieră anunță joi, 24 noiembrie, că nouă puncte de trecere a frontierei cu Ucraina și-au sistat temporar activitatea, din cauza lipsei energiei electrice pe partea ucraineană și a defecțiunilor tehnice la baza de date a autorității vamale a Ucrainei.

Potrivit Poliției de Frontieră este vorba despre punctele: Vulcănești-Vinogradovka, Mirnoe-Tabaki, Ceadîr Lunga – Novîe Troianî, Briceni-Rossoșani, Ocnița-Sokireanî, Grimăncăuți-Vașkovțî, Ceadîr Lunga-Maloiroslaveț, Cișmichioi-Dolinscoe, Unguri-Bronița.

Responsabilii din cadrul Poliției de Frontieră roagă călătorii „să prezinte înțelegere și calm la situația creată”.

Din 10 octombrie Rusia și-a intensificat atacurile asupra Ucrainei, lovind în infrastructura energetică a țării vecine. Atacurile puternice continuă și în prezent. Astfel, tot mai des își sistează temporar activitatea punctele de trecere a frontierei de stat cu Ucraina, din cauza riscurilor de alerte aeriene sau din cauza lipsei de curent electric.