Nouă din 12 companii aeriene din R. Moldova nu sunt autorizate să zboare în UE

Nouă companii aeriene din R. Moldova se regăsesc în lista revizuită a companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță și, prin urmare, sunt supuse unei interdicții de a opera în Uniunea Europeană.

Conform Comisiei Europene, toți transportatorii aerieni din R. Moldova, cu excepția Air Moldova, Fly One și Aerotranscargo, au fost incluși în listă din cauza lipsei de supraveghere a siguranței din partea Autorității aeronautice civile din R. Moldova.

„Menținerea celui mai înalt nivel de siguranță în spațiul european este prioritatea noastră. Lista UE privind siguranța aeriană rămâne unul dintre instrumentele cele mai eficiente pentru a realiza acest lucru”, a declarat comisarul UE pentru transport, Violeta Bulc.

Companiile aeriene din R. Moldova care au interdicție în UE:

Conform listei revizuite, 120 de companii aeriene au interdicție de a fi exploatate în Uniunea Europeană. Potrivit Comisiei Europene, lista UE privind siguranța aeriană a devenit un instrument major de prevenire, motivând țările cu probleme de siguranță să acționeze asupra acestora înainte de a deveni necesară o interdicție.

Citiți și:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Da ce, astia crede ca peste tot merge cu otkaturi si cumetrie, ca la noi sau la haholi, de face fiecare ce vrea ?
    “nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță” asta e termenu de baza si asta spune tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *