Principală  —  IMPORTANTE   —   Noi numiri și demisii la…

Noi numiri și demisii la Guvern. Biroul Național de Statistică are un nou director, iar Vasile Bumacov a fost rechemat din misiunea din Japonia

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 31 iulie, numirea unui nou director general al Biroului Național de Statistică (BNS). Totodată, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, s-a decis rechemarea lui Vasile Bumacov din funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Japonia,.

Oleg Cara a fost desemnat câștigător al concursului de director general al Biroului Național de Statistică (BNS) de către Comisia de selectare în urma etapei interviului, care s-a desfășurat la 24 iulie.

Oleg Cara, activează din 2015 în calitate de statistician în Diviziunea statistică a FAO. Potrivit CV-ului, în perioada 2013 – 2015, Cara a ocupat funcția de cercetător științific coordonator în cadrul Institutului Național de Cercetări Economice, iar din 2001 și până în 2013 a ocupat fotoliul de vicedirector general al BNS. Acesta își va începe activitatea la 7 septembrie.

Anterior, funcția a fost ocupată de Vitalie Valcov.

Tot astăzi, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, s-a decis rechemarea lui Vasile Bumacov din funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Japonia, și prin cumul în Republica Coreea.

Totodată, în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne a fost numit Cornel-Mihai Lebedinschi

De asemenea, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare are un nou director general. Olga Tagadiuc a ocupat funcția.