Principală  —  Ştiri  —  Social   —   NATO a donat costume de…

NATO a donat costume de protecție de peste 300 mii de dolari lucrătorilor medicali din cadrul unui spital din Chișinău

Foto: MSMPS

O donație care include 25 000 de combinezoane de unică folosință în valoare de 302 250 mii dolari SUA a fost oferită de NATO lucrătorilor medicali din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

„Apreciem gestul de solidaritate și aducem sincere mulțumiri Organizației Tratatului Atlanticului de Nord pentru sprijinul acordat sistemului de sănătate. Acest suport sub formă de echipamentele de protecție,  oferit ca răspuns la situația pandemică din Republica Moldova va contribui esențial la protecția lucrătorilor medicali și la acordarea asistenței medicale copiilor, care sunt viitorul acestei țări”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Lituaniei în R. Moldova, Kestutis Kudzmanas susține că NATO se solidarizează cu Republica Moldova în contextul situației epidemiologice actuale.

„Ne face plăcere să prezentăm această donație din partea NATO pentru Republica Moldova, pentru a ajuta la întărirea efortului țării în lupta cu COVID-19”, a menționat Kestutis Kudzmanas.

La 10 februarie, Statele Unite ale Americii au donat Ministerului Apărării al R. Moldova un lot de echipament medical și logistic mobil de aproximativ 250 000 de dolari SUA.

La 9 februarie, echipamente IT, imprimante și laptopuri, pentru consolidarea sistemului național de supraveghere epidemiologică au fost donate Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSA) și celor 10 centre regionale de sănătate publică de către OMS și USAID ca răspuns la pandemia COVID-19.

La 6 ianuarie, Ministerul Apărării Naționale din România a donat circa o tonă de medicamente și echipamente destinate combaterii pandemiei de COVID-19 Ministerului Apărării al R. Moldova. Donația, în sumă totală de 31 mii euro, consta din: 50 cutii de clorom cu câte 200 comprimate fiecare, 1000 combinezoane de protecție, 1000 măști de protecție FFP2, 500 viziere de protecție, 500 l alcool sanitar, 2000 măști chirurgicale.