Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Natalia Gherman, numită în funcția…

Natalia Gherman, numită în funcția de directoare executivă a Direcției executive a Comitetului ONU împotriva terorismului

Sursa foto: un.org

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, a confirmat numirea Nataliei Gherman din R. Moldova în funcția de directoare executivă a Direcției executive a Comitetului de luptă împotriva terorismului (CTED), în urma acordului Consiliului de Securitate al ONU.

Natalia Gherman o va succede în funcție pe Michèle Coninsx din Belgia. Potrivit ONU, șeful Biroului de evaluare și asistență tehnică al CTED, Weixiong Chen, va exercita funcția de director executiv interimar al CTED până când Natalia Gherman va prelua această funcție.

Din 2017 și până în prezent, Natalia Gherman ocupă funcția de reprezentant special al Secretarului General și șef al Centrului regional al Organizației Națiunilor Unite pentru diplomație preventivă pentru Asia Centrală (UNRCCA) (din 2017).

„Doamna Gherman are 30 de ani de experiență în funcții de conducere și în crearea de consens, consolidând încrederea și înțelegerea reciprocă între statele regionale și naționale, inclusiv prin convocarea de platforme de dialog între guverne, parlamente, societatea civilă, sectorul privat și partenerii internaționali într-un mediu multicultural. Este expertă în probleme de securitate regională și globală, promovând pacea prin justiție, dezvoltarea durabilă și statul de drept, implementând în același timp activități prin programe pentru a preveni și contracara amenințările terorismului internațional și ale extremismului, ale crimei organizate și ale degradării mediului”, se arată într-un comunicat al ONU.

Natalia Gherman este o diplomată, filologă și politiciană din R. Moldova, ex-viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova din mai 2013 până la 20 ianuarie 2016. Din 22 iunie până la 30 iulie 2015 a fost prim-ministru interimar al R. Moldova. ‬

În 2016, Guvernul R. Moldova a înaintat-o pe Natalia Gherman la funcția de Secretar General al Organizației Națiunilor Unite (ONU).