Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Narcisa Mamaliga, directoarea Consiliului Național…

Narcisa Mamaliga, directoarea Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, răpusă de COVID-19

Directoarea Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga, în vârstă de 52 ani, a decedat marți, 4 august, în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Narcisa Mamaliga a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, la data de 6 iulie.

La data de 3 august, aceasta a fost transferată, de la Spitalul de Stat, la Spitalul Clinic Republican.

Echipa Ministerului și a CNDDCM a pierdut un specialist cu o valoare profesională deosebită. Narcisa Mamaliga va rămâne în memoria noastră un om cu suflet mare, de o rară înţelepciune şi cumsecădenie. Dumnezeu să o odihnească în împărăția Sa”, a transmis MSMPS.

Narcisa Mamaliga s-a născut în anul 1968. A absolvit în anul 1992, USMF „N. Testemițanu”, facultatea Medicină Generală. Și-a dedicat întreaga carieră profesională sistemului medical, activând  în calitate de medic atât în țară, cât și peste hotare.

Din anul 2012 și până în prezent,  a activat în cadrul Consiliului de Expertiză Medicală a Vitalității, astăzi Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă. Ea a stat la baza reformării sistemului de dizabilitate din Republica Moldova.