Modificări în Codul Muncii. Noi reguli privind plata salariului pentru zilele de sărbătoare

Noile reglementări privind plata salariului în zilele de sărbătoare au intrat în vigoare pe 15 martie, curent, odată cu publicarea decretului privind promulgarea Legii de modificare a Codului Muncii în Monitorul Oficial.

La art. 111 din Codul Muncii a fost introdusă o nouă prevedere alin. (1.1) care stabilește că „în cazul salariaților remunerați în acord sau pe unitate de timp (oră sau zi), dacă zilele de sărbătoare nelucrătoare nu coincid cu zilele de repaus săptămânal, li se va plăti salariul mediu. În cazul în care zilele de sărbătoare nelucrătoare vor coincide cu zilele de repaus săptămânal, salariul mediu pentru aceste zile nu se va plăti.” Alin. (6) din art.111 se abrogă.

Art. 135 „Modul de stabilire a salariilor” a fost completat cu alin. (5) care are următorul cuprins: „pentru salariații remunerați cu salarii de funcție fixe, salariul de funcție (salariul de bază) al acestora nu se va modifica în cazul în care în luna respectivă vor exista zile de sărbătoare nelucrătoare.”

La art. 158 „Compensaţia pentru munca prestată în zilele de repaus şi în cele de sărbătoare nelucrătoare” alin. (1) textul „cu condiţia plăţii salariului mediu conform art.111 alin. (1)” se substituie cu textul „cu condiţia plăţii (achitării) salariului mediu pentru salariații specificați la art.111 alin. (1.1)”

Potrivit Notei informative prezentate, necesitatea elaborării proiectului dat a apărut ca urmare a interpretării echivoce a prevederilor art. 111 alin. (1) din Codul muncii. Până la efectuarea modificărilor, alin. (1) din art. 111 prevedea că salariaților remunerați în acord sau pe unitate de timp – oră sau zi pentru zilele de sărbătoare nelucrătoare li se plătește salariul mediu.

Modificările au fost introduse pentru a stabili că angajații pentru care sistemul de salarizare este bazat pe salarii de funcție fixe (salarii de bază), în luna în care sunt zile de sărbătoare nelucrătoare, salariul de funcție (salariul de bază) nu se modifică.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *