Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministrul Educației exclude organizarea BAC-ului…

Ministrul Educației exclude organizarea BAC-ului în regim online: „ Sunt prea multe riscuri”

Responsabilii de Ministerul Educației nu au luat încă o decizie cu privire la amânarea sau anularea examenelor de bacalaureat și celor pentru încheierea ciclului gimnazial. Totodată, potrivit ministrului Igor Șarov, este exclusă o eventuală organizare a BAC-ului în regim online.

Ministrul a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4 că în prezent sunt analizate mai multe scenarii însă acestea nu pot fi încă lansate până nu se va cunoaște când ar putea descrește numărul celor infectați, pentru ca să putem pune în aplicare desfășurarea tradițională a examenelor.

„Excludem varianta examenului de BAC în regim online. Sunt prea multe riscuri. Nu suntem pregătiți și într-o perioadă scurtă, oricât de optimi nu am fi, nu e posibilă organizarea în regim online. Cei care s-au ocupat de organizarea BAC-ului probabil știu atât problemele legate de multiplicarea testelor și camerele de filmat, care nu sunt posibile decât în centrele tradiționale de BAC”, spune ministrul.

Deși nu a fost luată o decizie cu privire la examenele pentru elevi, ministrul Educației spune că organizarea examenelor în regim online poate fi aplicată pentru universități.

„Universitățile au posibilitatea de susținere a diplomelor și organizare a examenelor de licență în regim online. Aici nu văd o problemă.”, precizează Șarov, cu precizarea că fiecare universitate trebuie să decidă acest aspect în mod particular.

Procesul educaţional în cadrul instituţiilor publice şi private, de educaţie timpurie, instituţiile de învăţământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţământ extraşcolar şi de învăţământ special,a fost suspendat pe întreg teritoriul ţării, pe toată durata stării de urgență.