Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministra Sănătății, Ala Nemerenco: „În…

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco: „În R. Moldova nu este niciun caz de deces înregistrat în urma administrării vaccinului împotriva COVID-19”

Ala Nemerenco

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că în R. Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de deces în urma administrării vaccinului împotriva COVID-19. Declarația ministrei a fost făcută luni seara, 13 septembrie, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău.

„În R. Moldova nu a murit nimeni. Nu este niciun caz de deces înregistrat în urma administrării vaccinului. La moment, au fost administrate 1 milion 336 mii și ceva de doze de vaccin. Au fost înregistrate 1 496 de reacții adverse dintre care doar 118 moderate. Restul – foarte ușoare. Aceste reacții sunt înregistrate nu doar de medici. Orice persoană care are reacții trebuie să acceseze pagina Agenției Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale și să raporteze aceste reacții. Informațiile (despre deces în urma vaccinului) vin din toate noutățile care au fost publicate, conspirații, știri false. Oamenilor le place să creadă că ei sunt salvatorii lumii prin faptul că se împotrivesc vaccinării”, a declarat Ala Nemerenco.

În ultimele 24 de ore au fost administrate 5 455 de doze de vaccin împotriva COVID-19: 3 498 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 1 957 de persoane au fost imunizate cu a doua doză de vaccin, anunță Ministerul Sănătății.

Până acum, 734 010 de persoane s-au vaccinat cu schema completă.

În R. Moldova, campania de imunizare a fost lansată pe data de 2 martie 2021. Pe 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.