Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Sănătății, atenționare în contextul…

Ministerul Sănătății, atenționare în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 în China: „Îndemnăm toți cetățenii, în special pe cei care își planifică călătorii, să fie precauți”

Foto-simbol: ZdG

Autoritățile din Sănătate îndemnă cetățenii, în special pe cei care plănuiesc să călătorească în perioada sărbătorilor, să fie precauți, „în contextul situației epidemiologice prin COVID-19 în China, cu sporirea numărului de cazuri și având în vedere circulația intensă a populației”.

„În scopul reducerii riscului de infectare asigurați-vă că, în aeroporturi, alte spații închise, mijloacele de transport public, respectați următoarele măsuri de protecție: purtarea măștii, a distanței, a normelor de igienă. Dacă aveți simptome specifice COVID-19 adresați-vă medicului de familie, pentru a vă testa și a primi tratament”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

De asemenea, reprezentanții Ministerului îndeamnă cetățenii să se imunizeze, „vaccinarea fiind cea mai eficientă metodă de a se proteja de infecție”.

În perioada 19-25 decembrie, în R. Moldova au fost înregistrate 358 de cazuri noi de infecție COVID-19 și patru decese în urma complicațiilor provocate de virus, conform datelor publicate de autorități.

Infecțiile cu COVID-19 au crescut în China în această lună, după ce Beijingul a desființat politicile sale „zero-COVID”, inclusiv testarea PCR periodică a populației, scrie Reuters.

Ca răspuns, Statele Unite, Coreea de Sud, India, Italia, Japonia și Taiwan au impus teste COVID pentru călătorii din China.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că OMS are nevoie de mai multe informații pentru a evalua ultimul val de infecții din China.

Pentru a face o evaluare cuprinzătoare a riscurilor legate de situația COVID19 pe teren în China, OMS are nevoie de informații mai detaliate”, a declarat Tedros într-un tweet joi seara târziu.