Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Educației: Peste nouă mii…

Ministerul Educației: Peste nouă mii de cazuri de gripă sau viroză sezonieră au fost înregistrate în școlile și grădinițele din țară

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că 3 519 copii din instituțiile de învățământ preșcolar sunt infectați cu gripă sau viroză sezonieră, iar din învățământul primar, gimnazial și liceal au fost raportate 5 462 de cazuri de gripă sau viroză. Datele au fost oferite Ministerului Educației de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

De asemenea, potrivit MEC, în învățământul preșcolar au fost înregistrate 117 cazuri de infectare cu gripă sau viroză sezonieră în rândul cadrelor didactice și a personalului auxiliar, iar în învățământul primar, gimnazial și liceal au fost înregistrate 198 de cazuri.

Cu virusul COVID-19, în învățământul preșcolar sunt infectate 67 de persoane. Printre acestea sunt 42 de copii, 12 cadre didactice și 13 persoane care fac parte din personalul auxiliar. În învățământul primar, gimnazial și liceal sunt infectate 89 de persoane: 52 de elevi, 30 de cadre didactice și 7 persoane din personalul auxiliar.

Ministerul Sănătății menționează că riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune consultați medicul de familie.