Meteorologii prognozează temperaturi pozitive. Cum va fi vremea în următoarele zile

Serviciului Hidrometeorologic de Stat informează că în perioada 29 ianuarie -5 februarie se vor înregistra valori termice, în general, peste cele specifice acestei perioade.  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează că mersul pe gheață este periculos.

Potrivit meteorologilor, începând de astăzi, 29 ianuarie, se vor înregistra temperaturi de la +3 până la +10 grade. Meteorologii estimează pentru următoarele patru săptămâni valori termice în general peste cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul țării.

„Zilele acestea, temperaturile vor fi ridicate pentru acestă perioadă, dar nu e nimic neobișnuit pentru amplasare geografică a Republicii Moldova”, ne-a comunicat  Lidia Treșcilo, șef Direcție Meteorologie.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) avertizează că topirea gheții pune în pericol viața celor aflați pe aceasta. Pentru evitarea tragediilor, salvatorii îndeamnă pescarii să nu pescuiască la copcă, iar maturii să monitorizeze strict copiii pentru a nu le permite jocul în preajma lacurilor și râurilor din țară.  În cazul în care sunt observate persoane căzute sub gheață, salvatorii îndeamnă oamenii să apeleze în mod de urgență Serviciul 112. Mersul și aflarea pe lacurile înghețate este sigur, doar în cazul în care grosimea stratului de gheață este mai mare de 8 cm, în alte circumstanțe oamenii se pot prăbuși cu ușurință sub apă. 

Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcaș , de la începutul anului nu a fost înregistrat niciun caz de înec.

Foto: meteo.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *