Majorări de preț la unele produse alimentare

În luna februarie 2019 faţă de luna ianuarie al aceluiași an au fost înregistrate majorări de prețuri la mai multe tipuri de produse alimentare. Potrivit datelor Biroului Național de Statisitică (BNS), fructele proaspte s-au scumpit cu 4,8 %, iar legumele cu 4,6%.

BNS informează că s-au mărit prețurile la următoarele tipuri de legume și fructe: ardeii grași, vinetele, dovecii și bostanii, tomatele, varza, castraveții, ceapa uscată și morcovii, usturoiul, sfecta roșie, cartofii, fructele exotice și sămânțoase, citircele și strugurii.

De asemenea, se atestă majorări de preț la peștele proaspăt și congelat, făina de grâu, crupele, zahărul, carnea de pasăre, pastele făinoase, laptele integral şi brânza din lapte de vacă.

Pe de altă parte s-au micșorat prețurile la ouăle de găină, ciupercile proaspete, carnea de porc, boboasele, carnea de vită și preparate din carne și semifabricate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *