Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MAI: Permisele de conducere din…

MAI: Permisele de conducere din R. Moldova au devenit valabile și în Turcia

Imagine simbol

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că, la data de 14 ianuarie 2023, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul R. Moldova și Guvernul Turciei, privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

Astfel, cetățenii R. Moldova stabiliți în Turcia pot beneficia de prevederile Acordului, la preschimbarea permiselor de conducere, eliberate de autoritățile competente ale R. Moldova.

„Încheierea Acordurilor de conversiune a permiselor de conducere produce efecte benefice pentru cetățenii R. Moldova, asigurându-le libera circulație în traficul internațional, precum și încheierea unor contracte avantajoase de muncă în domeniul transportului rutier”, menționează reprezentanții MAI.

Totodată, MAI subliniază angajamentul său de a „depune eforturi corespunzătoare”, în vederea avansării discuțiilor bilaterale pe marginea subiectului conversiunii permiselor de conducere cu statele spațiului european.

La sfârșitul anului 2019, Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Turciei cu privire la conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, fără ca șoferii să fie nevoiți să susțină examene suplimentare.

Potrivit Acordului, titularul permisului de conducere, emis de autoritatea uneia dintre părți care își stabilește reședința pe teritoriul celeilalte părți, are dreptul să își convertească permisul fără a susține examene teoretice și practice.