Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mai mulți copii de la…

Mai mulți copii de la Centrul de plasament şi reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din Chişinău au fost testaţi pozitiv la COVID-19

Sursa foto: World Health Organization in Moldova

Şapte copii de la Centrul de plasament şi reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din Chişinău au fost testaţi pozitiv la noul tip de coronavirus. Primul caz a fost confirmat pe 23 iulie, la un angajat. Ulterior, 15 copii care au intrat în contact cu acesta au fost testaţi. Informația a fost făcută publică în cadrul conferinței de presă organizată, luni, de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit Svetlanei Lupu, șefa Direcției Politici în domeniul Asistenței Medicale Spitalicești, în urma testării, șapte copii au fost testați pozitiv. Tratamentul copiilor este asigurat în sediul Centrului.

„La tratamentul copiilor participă şi colaboratorii Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase Copii, care se află în apropiere. Împreună cu echipa medicală din cadrul Centrului, asigură tratamentul copiilor care sunt plasaţi acolo şi, respectiv, supravegherea acestora. În cazul în care ar exista un pericol de agravare, copiii ar fi fost transferaţi în instituţii medicale”, a spus Svetlana Lupu.

La momentul actual, la Centrul de plasament şi reabilitare pentru copii din Chişinău sunt plasaţi 71 de copii.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 27660  cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1610 în regiunea transnistreană. În total, 19465 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 848 au decedat.