Mai mulți consuli și ambasadori ai R. Moldova, rechemați de Guvern

În legătură cu depășirea termenului de patru ani de aflare în misiune, ministrul Afacerilor Externe, Nicolae Popescu, a propus astăzi, 10 iulie, în cadrul ședinței Guvernului, rechemarea a patru ambasadori și doi consuli ai R. Moldova.

Astfel, au fost rechemați din funcție următorii Şefi ai Misiunilor Diplomatice/Oficiilor Consulare ale Republicii Moldova:

  • Ala Beleavschi – din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Canada;
  • Iurie Bodrug – din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Polonă;
  • Igor Bolboceanu – din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Turcia și, prin cumul, în Republica Liban şi Regatul Haşemit al Iordaniei;
  • Eugen Caras – din funcţia de Ambasador, Şef al Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană,
  • Sergiu Goncerenco – din funcţia de Consul General al Republicii Moldova în or. Milano, Republica Italiană;
  • Anatol Stratulat – din funcția de Consul General al Republicii Moldova în or. Frankfurt pe Main, Republica Federală Germania.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *