Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MAEIE: Trei moldoveni se află…

MAEIE: Trei moldoveni se află pe vasul de croazieră „Princess Diamond”, aflat în carantină din cauza coronavirusului. Care este starea lor

Trei cetățeni moldoveni – doi bărbați și o femeie – se află la bordul navei „Princess Diamond”, ancorată în portul Yokohama (Japonia). Doi dețin și cetățenia României. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că starea lor de sănătate este bună.

„În Japonia nu există niciun focar major al coronavirusului (virusul COVID – 2019), cu excepția navei de croazieră „Princess Diamond”, aflată în carantină în portul Yokohama. Nu există nicio cauză majoră de îngrijorare pentru eventuale călătorii în statul asiatic, cu toate acestea, urmare a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, Guvernul Japoniei a dispus măsuri de protecție de precauție, cum ar fi recomandarea populației de a purta măști în cazul în care prezintă simptome de tuse și respectarea igienei personale”, anunță MAEIE într-un comunicat de presă.

În contextul prevenirii contaminării cu virusul COVID-19, pe teritoriul Japoniei au fost deschise centre de consultare în cadrul cărora se oferă consultații telefonice în limbile japoneză, engleză și chineză. În același timp, Ambasada Republicii Moldova în Japonia acumulează informații suplimentare și oferă consultații la numărul de urgență instituit în cadrul misiunii: + 810 80 8850 7372.

Ambasada Republicii Moldova în Japonia, cu referire la informația comunicată de către autoritățile de la Tokyo, informează că în cazul cetățenilor străini care au vizitat provincia Hubei sau Zhejiang a Republicii Populare Chineze în termen de 14 zile de la sosirea în Japonia, nu vor putea debarca în Japonia decât în ​​circumstanțe speciale.

Mai multe detalii pentru persoanele care vor să plece în Japonia pot fi găsite aici.