Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MAEIE anunță că printre turiștii…

MAEIE anunță că printre turiștii afectați de avalanșele din Munții Făgăraș nu sunt cetățeni ai R. Moldova: „Este prioritizată operațiunea de evacuare”

Sursa: Digi24.ro

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că nu deține date cu privire la cetățeni ai R. Moldova care ar fi fost efectați de cele două valanșe mari care au avut loc în cursul nopţii de dumunică, 5 februarie, în Munţii Făgăraş din România.

Autoritățile de la Chișinău menționează că sunt în legătură cu Inspectoratul județean de poliție Argeș, prin intermediul Ambasadei R. Moldova la București, iar în prezent este „prioritizată operațiunea de evacuare”.

„Responsabilii de la consulat în comunicare cu autoritățile române au stabilit că nu au fost înregistrate victime. Autoritățile locale recomandă turiștilor să nu părăsească zona cabanelor.

În cazul Cabanei Capra, unde peste 40 turiști și 10 angajați ai pensiunii rămân a fi blocați, nu sunt date cu privire la apartenența acestora la cetățenia țării noastre fiind prioritizată operațiunea de evacuare. Cu toate acestea, starea tuturor este bună, fiind identificate deja soluții pentru evacuarea de la fața locului”, notează MAEIE.

Ministerul recomandă cetățenilor moldoveni, în cazul situațiilor excepționale, să urmărească cu atenție anunțurile autorităților locale iar la necesitate să ia legătura cu cea mai apropiată misiune diplomatică pentru ajutor consular de specialitate.

Două avalanşe mari au avut loc, în cursul nopţii, în Munţii Făgăraş, la peste 2 000 de metri altitudine, una a lovit cabana Capra, alta a fost observată la Bâlea Lac, dar nicio persoană nu a fost rănită.