Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Ședința Guvernului. Premierul Recean…

LIVE Ședința Guvernului. Premierul Recean solicită și demisia conducerii Agenției Achiziții Publice: „Platforma online nu asigură suficientă transparență”

Sursa foto: CIJM

Cabinetul de miniștri se întrunește miercuri, 29 noiembrie, în ședință. Guvernul urmează să examineze 24 de proiecte de hotărâre, printre care cel cu privire la modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2023.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței figurează proiectul de hotărâre cu privire la măsurile de pregătire în domeniul protecției civile a R. Moldova pentru anul 2024. Cabinetul de miniștri urmează să examineze și proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea componenței nominale a Comisiei Naționale pentru Monopol Fiscal.

UPDATE 10:30 Prim-ministrul Dorin Recean i-a cerut ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, demisia conducerii Agenției Achiziții Publice (AAP).

Conform informațiilor afișate pe site-ul Agenției, Ruslan Malai este directorul AAP, iar Valeriu Secaș și Vladimir Vornic sunt directorii adjuncți ai AAP.

„Tot astăzi, ca și în cazul Serviciului 112, solicit să demiteți conducătorul Agenției Achiziții Publice, pentru că acolo achizițiile publice astăzi nu sunt nici eficiente, nici integre. Platforma online are lacune de funcționalitate și nu asigură suficientă transparență. Așa că și șeful, și toată conducerea, astăzi, să fie demisă”, a declarat Dorin Recean.

UPDATE 10:15 În debutul ședinței, premierul Dorin Recean a cerut demisia directorului Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc.

„Condoleanțe familiilor celor care au decedat în rezultatul intemperiilor de duminică, 26 noiembrie. Acum statul trebuie să se asigure că poate salva oamenii chiar atunci când ei își neglijează siguranța. Până când procuratura se va clarifica cu situația din 26-27 noiembrie, eu solicit demisia directorului de la Serviciul 112. Am constatat că 112 se ocupă doar de pasarea informației, în loc să ia cazul, să-l urmărească, să se asigure că problema este soluționată, să se asigure că lucrurile sunt duse la capăt, el pur și simplu pasează informația (…)”, a declarat Dorin Recean.