Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Ședința cabinetului de miniștri…

LIVE Ședința cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu

Foto: privesc.eu

Cabinetul de miniștri se întrunește astăzi într-o nouă ședință de lucru. Pe agendă se numără cinci chestiuni, printre care una cu privire la cadre.

12.15: Guvernul a dat aviz pozitiv unui proiect care vizează modificarea articolelor din Codul fiscal și Codul vamal prin care se introduce mențiunea expresă că mărfurile comercializate de către magazinele, barurile, restaurantele duty-free sunt scutite de achitarea TVA și a accizei doar în cazul amplasării acestora la ieșirea din țară. De asemenea, proiectul prevede anularea scutirii de TVA și acciză pentru produsele petroliere comercializate în zona vamală de control.

12.13: Miniștrii au aprobat și eliberarea din funcție a secretarului general de stat, Vitalie Iurcu, în baza cererii de demisie.

12.12: Guvernul a votat demiterea din funcție a directorului general al Casei Naționale de Asigurări în Medicină, Valentina Buliga.

12.09: Prim-ministra a mai precizat că a descoperit că documentația de achiziții publice pentru contractarea serviciilor de pază a instituțiilor statului a fost făcut așa ca să existe doar trei companii care să întrunească condițiile respective.

12.03: Maia Sandu a anunțat că în Parlament va fi înregistrat un proiect care va declara informații de acces publice orice informații care vizează transmiterea patrimoniului public în proprietate privată, precum și transmiterea în concesiune, dar și alte activități orientate spre diminuarea participării statului la administrarea proprietății publice.