LIVE/ Cronologia COVID-19 în R. Moldova. Cum a apărut și cum s-a răspândit virusul. Date statistice actualizate – Ziarul de Gardă
 • LIVE/ Cronologia COVID-19 în R. Moldova. Cum a apărut și cum s-a răspândit virusul. Date statistice actualizate

  LIVE/ Cronologia COVID-19 în R. Moldova. Cum a apărut și cum s-a răspândit virusul. Date statistice actualizate
  de
  08 mai 2020 | 12:16

  Primul caz confirmat de coronavirus de tip nou a fost înregistrat în R. Moldova la 7 martie, după ce o pasageră de pe cursa Milano-Chișinău a fost preluată direct din Aeroportul Internațional Chișinău. Ulterior, trendul a fost doar în creștere. ZdG vă propune să urmăriți în această cronologie, în care vor fi adăugate informații în timp real, cum se răspândește virusul pe teritoriul țării.

   .

  10 iulie

  258 de cazuri noi și 11 decese

  La 10 iulie în R. Moldova au fost înregistrate 258 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, dintre care șase în regiunea transnistreană, toate fiind cu cu transmitere locală. Totodată, 11 oameni au decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Astfel, numărul total de cazuri înregistrate de COVID-19 se ridică la 18 924, dintre care 635 de oameni au murit, iar 12 188 au fost tratați. Detalii despre persoanele care au decedat:
  • Deces 625: Bărbat de 80 ani, din mun. Chişinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 22 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă și inflamatorie.
  • Deces 626: Femeie de 53 ani, din r-nul Străşeni, transferată din IMSP SR Străşeni, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 2 iulie.Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. III, cardiopatie hipertensivă, dismetabolică.
  • Deces 627: Femeie de 68 ani, din mun. Chişinău, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 6 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr II, obezitate gr. I, encefalopatie discirculatorie mixtă.
  • Deces 628: Femeie de 70 ani, din mun. Chişinău, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 6 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. I, cardiopatie mixtă.
  • Deces 629: Femeie de 61 ani, din r-nul Călăraşi, aflată la evidenţa medicului de familie cu mai multe maladii cronice (diabet zaharat tip 2, obezitate gr. III), consecinţele AVC cu hemipareză profundă pe dreapta  (1999), dizabilitate severă (gradul  I),  confirmată pozitiv cu COVID-19. Pacientă netrasportabilă, deces la domiciliu.
  • Deces 630: Bărbat de 80 ani, din r-nul Drochia, internat la IMSP SR Drochia, pe 6 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, risc adiţional foarte înalt.
  • Deces 631: Bărbat de 80 ani, din mun. Comrat, internat la IMSP SR Comrat, pe 5 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF II, boală cerebrovasculară.
  • Deces 632: Bărbat de 65 ani, din mun. Bălţi, internat la Institutul Oncologic, pe 15 iunie. Comorbidităţi: boală oncologică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.
  • Deces 633: Femeie de 66 ani, din r-nul Orhei, internată la IMSP SR Orhei, pe 1 iulie. Comorbidităţi: encefalopatie toxică etilică.
  • Deces 634: Femeie de 53 ani, din regiunea transnistreană, internată la Institutul Oncologic, pe 12 iunie. Comorbidităţi: mielom multiplu, boală toxică a ficatului.
  • Deces 635: Femeie de 72 ani, din mun. Chişinău, internată la SCM Nr. 1, pe 25 iunie. Comorbidităţi: cardiomiopatie mixtă (ischemică, hipertensivă), angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, AVC.
   

  8 iulie

  11 persoane infectate cu COVID-19 au decedat astăzi, inclusiv 2 lucrători din sistemul medical

  În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au fost înregistrate 330 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care unul este de import. Bilanțul total al cazurilor confirmate ajunge la 18.471, iar 6.308 sunt active.

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre 11 persoane care și-au pierdut viața astăzi în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Numărul total al deceselor ajunge la 614.

  • Deces 604: Femeie de 69 ani, din r-nul Cimişlia, internată la IMSP SR Cimişlia, pe 22 iunie. Comorbidităţi: mielofibroză idiopatică.
  • Deces 605: Femeie de 57 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, transferată de la Spitalul Clinic Republican, la SCM “Sfânta Treime”, pe 21 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.
  • Deces 606: Bărbat de 59 ani, din mun. Chişinău, internat la SCM “Sfânta Treime”, pe 7 iunie. Comorbidităţi: bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF III.
  • Deces 607: Bărbat de 80 ani, din r-nul Ialoveni, transferat de la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la Spitalul Clinic Republican, pe 23 iunie. Comorbidităţi: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 608: Femeie de 89 ani, din r-nul Ungheni, internată la IMSP SR Ungheni, pe 25 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat, cardiopatie ischemică.
  • Deces 609: Bărbat de 62 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 19 iunie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 610: Bărbat de 66 ani, din r-nul Ungheni, internat la Institutul Oncologic, pe 12 iunie. Comorbidităţi: leucemie acută.
  • Deces 611: Bărbat de 51 ani, din mun. Chişinău, internat la Dispensarul Republican de Narcologie, pe 29 mai. Comorbidităţi: encefalopolineuropatie, boală toxică a ficatului.
  • Deces 612: Femeie de 66 ani, din r-nul Vulcăneşti, internată la IMSP SR Comrat, pe 19 iunie. Comorbidităţi: hepatită cronică, ciroză hepatică.
  • Deces 613: Autoritățile au confirmat și decesul altor doi lucrători din sistemul medical în urma infecției cu COVID-19. Este vorba despre Tatiana Ghimpu, de 57 ani, răpusă de infecţia COVID-19, care activa ca asistentă medicală în cadrul Spitalului Raional Briceni. Tatiana Ghimpu a fost internată pe data de 21 iunie la Spitalul Raional Briceni, ulterior pe data de 27 iunie a fost transferată la Spitalul Raional Edineț.
  • Deces 614: Totodată, din cauza infecţiei COVID-19, sistemul medical a pierdut astăzi un alt lucrător medical valoros. Este vorba de Melania Scorpan, de 65 ani, care activa în calitate de asistentă medicală în cadrul Spitalului Clinic Bălţi, secţia ATI, Pediatrie. Melania Scorpan a fost internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe 22 iunie. Pacienta suferea şi de alte maladii concomitente.

  Până la ora actuală, 28 lucrători medicali au pierdut lupta cu noul Coronavirus.

  7 iulie

  235 de cazuri noi și opt decese

  La 7 iulie au fost confirmate 235 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 18.141. Totodată, opt persoane au murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19, bilanțul deceselor ajungând la 603.

  Detalii de la autorități despre persoanele care și-au pierdut viața:

  • Deces 596: Femeie de 60 ani, din r-nul Rîşcani, internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe 2 iulie. Comorbidităţi: obezitate gr. IV, angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 597: Bărbat de 67 ani, din r-nul Străşeni, internat la IMSP SR Străşeni, pe 25 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2.
  • Deces 598: Bărbat de 65 ani, din mun. Chişinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 26 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF II, cardiopatie hipertensivă IC III.
  • Deces 599: Femeie de 61 ani, din mun. Bălți, internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe 5 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 600: Femeie de 66 ani, din mun. Chişinău, transferată de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 23 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. II.
  • Deces 601: Bărbat de 61 ani, din r-nul Orhei, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 12 iunie. Comorbidităţi: disfuncţie hepatică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.
  • Deces 602: Bărbat de 61 ani, din mun. Chişinău, internat Spitalul Clinic Republican, pe 30 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2,  hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.
  • Deces 603:  Bărbat de 78 ani, din mun. Bălți, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 2 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, AVC.

   

  2 iulie

  11 decese și 252 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore

   252 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 7 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import (Italia, Marea Britanie, Federaţia Rusă, România). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 17 150 cazuri.

  În ultimele 24 de ore, 11 persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19:

  • Deces 550: Femeie de 64 ani, din r-nul Străşeni, internată la IMSP SR Străşeni, pe 26 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică.
  • Deces 551: Femeie de 51 ani, din r-nul Floreşti, transferată de la IMSP SR Floreşti, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 20 iunie. Comorbidităţi: obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 552: Bărbat de 90 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Dispensarul Republican de Narcologie, la Institutul de Medicină Urgentă,pe 1 iulie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, encefalopolineuropatie.
  • Deces 553: Bărbat de 60 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, angină pectorală de efort CF II.
  • Deces 554: Femeie de 81 ani, din mun. Chişinău, transferată de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 18 iunie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 555: Bărbat de 62 ani, din mun. Chişinău, internat la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 20 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 556: Bărbat de 78 ani, din r-nul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 8 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II-III, boală oncologică.
  • Deces 557: Femeie de 56 ani, din UTA Găgăuzia, transferată de la IMSP SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 558: Femeie de 32 ani, din r-nul Ocniţa, transferată de la Spitalul Clinic Republican, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 23 iunie. Comorbidităţi: pielonefrită cronică bilaterală, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 559: Bărbat de 46 ani, din r-nul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 20 iunie. Comorbidităţi: ciroză hepatică.
  • Deces 560: Femeie de 70 ani, din UTA Găgăuzia, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 23 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, fibrilaţie atrială cronică.

  1 iulie

  Din cele 2.246 de teste efectuate astăzi, 285 au fost pozitive

  Alte 285 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 20 în stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Germania). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 16 898 cazuri.

  În ultimele 24 de ore, 4 decese au fost provocate de COVID-19:

  • Deces 546: Bărbat de 62 ani, din r-nul Rîşcani, transferat de la IMSP SR Rîşcani, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 23 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, cardiomiopatie mixtă.
  • Deces 547: Bărbat de 90 ani, din mun. Chişinău, transferat din IMSP SCM “Sfânta Treime”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 26 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiomiopatie mixtă, boala renală cronică.
  • Deces 548: Femeie de 72 ani, domiciliu- raionul Căușeni. Internată la data de 25 iunie, la Spitalul Raional Drochia. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.
  • Deces 549: Femeie de 55 ani, din raionul Călărași. Internată la data 27 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: obezitate gr. III, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, diabet zaharat, bronșită cronică obstructivă.

  30 iunie

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 16 613 cazuri. 256 de infectări înregistrate în ultimele 24 de ore

  Alte 256 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 5 în stânga Nistrului. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 16 613 cazuri.

  MSMPS informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

  • Deces 537: Femeie de 61 ani, din raionul Ialoveni. Transferată, la data de 20 iunie,  de la Spitalul Clinic Municipal Sf. Treime la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 538: Bărbat de 67 ani, din raionul Rezina. Transferat,  la data de 23 iunie, de la Spitalul Raional Rezina, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: sechele AVC suportat, encefalopatie discirculatorie mixtă gr. III, hipertensiune arterială, bronhopneumopatie cronică exacerbare severă
  • Deces 539: Femeie de 78 ani, din raionul Taraclia. Internată în stare gravă, la data de 26 iunie, la Spitalul Raional Taraclia. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardio-vasculară.
  • Deces 540: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 17 iunie, la Spitalul Clinic Muncipal Nr. 1. Comorbidități: diabet zaharat, infarct miocardic vechi, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială.
  • Deces 541: Femeie de 55 ani, din raionul Florești. Internată la data de 6 iunie, la Spitalul de Psihiatrie Bălți. Comorbidități: hepatită cronică, schizofrenie paranoidă, obezitate, cardiopatie dismetabolică, hipertensiune arterială.
  • Deces 542: Femeie de 55 ani, din r-nul Floreşti, transferată de la IMSP SR Floreşti, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 15 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF II.
  • Deces 543: Bărbat de 74 ani, din mun. Chişinău, internat la SCM “Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 22 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, pielonefrită cronică, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 544: Bărbat de 55 ani, din mun. Chişinău, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 12 iunie. Comorbidităţi: disfuncţie hepatică, adenocarcinom, hipertensiune arterială gr. II.
  • Deces 545: Bărbat de 79 ani, din r-nul Floreşti, internat la IMSP SR Floreşti, pe 24 iunie. Comorbidităţi: boală oncologică, hepatită cronică toxică, pielonefrită cronică.

  29 iunie

  107 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 6 decese înregistrate în ultimele 24 de ore

  107 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în stînga Nistrului. 106 cazuri sunt cu transmitere locală și un caz de import (Italia). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 16 357 cazuri.

  În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 6 decese provocate de COVID-19:

  • Deces 531: Bărbat de 60 ani, din UTA Găgăuzia, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 24 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort CF III.
  • Deces 532: Bărbat de 69 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 22 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, angină pectorală de efort CF III.
  • Deces 533: Femeie de 81 ani, din mun. Bălţi, internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe 25 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort CF III.
  • Deces 534: Femeie de 80 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 15 mai la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică.
  • Deces 535: Bărbat de 48 ani, din raionul Sîngerei. Internat la data de 26 iunie, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: sindrom Down.
  • Deces 536: Bărbat de 60 ani, din raionul Sîngerei. Internat la data de 27 iunie, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: diabet zaharat.

  27 iunie

  304 cazuri noi și alte 6 decese. Sistemul medical a mai pierdut un lucrător medical

  304 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate sâmbătă, 26 iunie, în R. Moldova, dintre care 6 în Transnistria. 303 cazuri sunt cu transmitere locală și 1 caz de import (Ucraina).

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 16 080 cazuri.

  În total, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 2161 de teste, dintre care primar – 1607 şi repetat – 554.

  Din numărul total de cazuri din această zi, 25 sunt lucrători medicali: medici – 7, asistenți medicali – 16, personal auxiliar – 2.

  Până la ora actuală, 8963 persoane au fost tratate de infecție.

  Totodată, informăm despre înregistrarea a șase decese provocate de COVID-19:

  • Deces 516: Bărbat de 68 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 20 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hepatită cronică, diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară.
  • Deces 517: Femeie de 82 ani, din raionul Ungheni. Internată la data de 8 iunie, la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1. Comorbidități: cardiopatie ischemică, agor pectoral instabil, paroxism de fribrilație atrială.
  • Deces 518: Femeie de 56 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 18 iunie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arterială.
  • Deces 519: Bărbat de 37 ani, din raionul Cahul. Internat la data de 20 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: insuficiență cardiacă și cerebrală, disfuncție hepatică, dereglări hidroelectrolitice, lactacidemie.
  • Deces 520: Femeie de 83 ani, din Transnistria. Comorbidități: boala inschemică a cordului, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială, colecistită.
  • Deces 521: Cu regret anunțăm trecerea în neființă a doamnei Zinaida Popușoi, în vârstă de 67 ani. Aceasta a fost internată în stare gravă, la data de 26 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Dna Zinaida Popușoi și-a dedicat toată viața meseriei nobile, de asistentă medicală. Aceasta a activat pînă în luna martie curent la Spitalul Raional Orhei. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, colegilor și tuturor celor ce au cunoscut acest om însemnat pentru sistemul medical.

  26 iunie

  323 de cazuri noi și 13 decese

  La 26 iunie au fost înregistrate 323 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 15.776. Totodată, alte 13 persoane au decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19, în total murind 515 oameni.

  Informațiile prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) despre pacienții decedați:

  • Deces 503: Bărbat, de 67 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internat la IMSP SR Ceadîr-Lunga, pe 7 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, bronșită cronică, boală cardiovasculară.
  • Deces 504: Femeie de 84 ani, din mun. Chișinău, internată la IMSP Spitalul de Stat, pe 12 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă, obezitate gr. II.
  • Deces 505: Bărbat de 78 ani, din r-nul Fălești, internat la Spitalul Clinic Bălți, pe 13 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 506: Bărbat de 90 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 3 iunie. Comorbidități: boală cardiovasculară, boală renală cronică.
  • Deces 507: Bărbat de 70 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internat la IMSP SR Ceadîr-Lunga, pe 18 iunie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, boală cardiovasculară.
  • Deces 508: Bărbat de 62 ani, din mun. Comrat, internat la IMSP SR Comrat, pe 17 iunie. Comorbidități: boală cardiovasculară, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 509: Bărbat de 67 ani, din mun. Comrat, internat la IMSP SR Comrat, pe 18 iunie. Comorbidități: boală cardiovasculară, diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 510: Femeie de 62 ani, din mun. Comrat, transferat de la IMSP SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 19 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. III, diabet zaharat tip 2.
  • Deces 511: Bărbat de 51 ani, din raionul Briceni. Internat la data de data de 3 iunie, la Spitalul Raional Briceni. Comorbidități: hepatită virală cronică.
  • Deces 512: Bărbat de 56 ani, din UTA Găgăuzia. Internat la dat 14 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială, bronșită cronică.
  • Deces 513: Femeie de 66 ani, din UTA Găgăuzia. Internată la data de 12 iunie la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială, hepatită cronică, bronșită cronică.
  • Deces 514: Bărbat de 81 ani, din raionul Anenii-Noi. Internat la data de 11 mai, la Spitalul Raional Anenii-Noi. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilație atrială cronică tahisitolică.
  • Deces 515: Femeie de 84 ani, din raionul Anenii-Noi. Internată la data de 23 iunie, la Spitalul Raional Anenii-Noi. Comorbidități: diabet zaharat, pielonefrită cronică bilaterală, afazie motorie.

  25 iunie

  375 de cazuri noi de COVID-19 și șapte decese. Sistemul medical a mai pierdut un medic

  Au fost înregistrate 375 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus urcă deja la 15 453 de cazuri. Totodată, autoritățile au anunțat despre înregistrarea a șapte decese noi, printre care și un medic.

  • Deces 496: Femeie de 71 ani, din raionul Sîngerei. Internată la data de 11 iunie, la Institutul Oncologic. Comorbidități: limfon non-Hodgkin limfoblastic, trombocitopenie secundară, anemie.
  • Deces 497: Femeie de 75 ani, din raionul Sîngerei. Internată la data 31 mai, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: anemie cronică ferum deficitar, agor pectoral de efort.
  • Deces 498: Bărbat de 50 ani, din raionul Leova. Internat la data de 22 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: contuzie cerebrală gravă, hemoragie subarahoidă traumatică.
  • Deces 499: Bărbat de 54 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 16 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară, bronhopneumopatie cronică obstructivă.
  • Deces 500: Bărbat de 62 ani, din raionul Cahul. Internat la data de 28 mai la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: cancer pulmonar, intoxicație canceroasă.
  • Deces 501: Femeie de 80 ani, din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, boala inschemică a cordului, hipertensiune arterială.
  • Deces 502: Baranov Ion Petru, de 65 ani, din Soroca. Acesta activa în calitate de medic de familie, director al Centrului de Sănătate, s. Bădiceni.

  23 iunie

  Zece decese și 351 de cazuri noi

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a raportat la 23 iunie despre înregistrarea a încă 350 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în R. Moldovadintre care doar unul este de import – din România.

  Totodată, în această zi autoritățile au anunțat despre înregistrarea a 10 decese provocate de complicațiile COVID-19:

  • Deces 481: Bărbat de 75 ani, din raionul Nisporeni. Internat la data de 20 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopatie mixtă ischemică, hipertensiune arterială, bronhomneumopatie cronică obstructivă.
  • Deces 482: Femeie de 81 ani din raionul Comrat. Internată la data de 6 iunie, la Spitalul Raional Comrat. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.
  • Deces 483: Femeie de 86 ani, din raionul Comrat. Internată la data de 16 iunie, la Spitalul Raional Comrat. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.
  • Deces 484: Bărbat de 76 ani, din raionul Vulcănești. Internat la data de 12 iunie, la Spitalul Raional Comrat. Comorbidități: hepatită cronică, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.
  • Deces 485: Bărbat de 89 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM Nr. 1, pe data de 3 iunie.  Comorbidități: cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort, hipertensiune arterială gr. II.
  • Deces 486: Femeie de 88 ani, din mun. Chișinău, internată pe la SCM Nr. 1, pe data de 4 iunie. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică.
  • Deces 487: Femeie de 63 ani, din r-nul Basarabeasca, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 12 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. II, cardiomiopatie mixtă.
  • Deces 488: Bărbat de 64 ani, din r-nul Cimișlia, internat la SR Cimișlia, pe data de 11 iunie. Comorbidități: demență vasculară, polineuropatie.
  • Deces 489: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM Nr. 1, pe data de 29 mai. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. II.
  • Deces 490: Bărbat de 58 ani, din r-nul Comrat, internat la IMSP SR Comrat, pe 18 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, accident vascular cerebral.

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 14.714 cazuri, dintre care 8212 persoane s-au tratat de infecție și 490 au decedat.

  22 iunie

  163 cazuri de COVID-19 și încă un deces în rândul lucrătorilor medicali

  163 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 14 363 cazuri. Totodată, autoritățile au anunțat decesul a încă șapte persoane.

  • Deces 474: Bărbat de 76 ani, din r-nul Drochia, internat la SR Drochia, pe 18 iunie. Comorbidități: obezitate gr. III, angină pectorală de efort.
  • Ion Stati (deces 475), de 57 ani, medic funcționalist al Secției Diagnostică Funcțională din cadrul IMSP SR Orhei, unde și-a dedicat întreaga activitate profesională.
  • Deces 476: Bărbat de 63 ani, din raionul Căușeni. Internat la data de 30 mai, la Spitalul Raional Căușeni. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.
  • Deces 477: Femeie de 55 ani, din raionul Sîngerei. Internată la data de 15 iunie, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.
  • Deces 478: Femeie de 60 ani, din raionul Glodeni. Internată la data de 19 iunie, la Spitalul Raional Glodeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.
  • Deces 479: Bărbat de 84 ani, din raionul Ștefan-Vodă. Internat la data de 10 iunie, la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: bronhopneupatie cronică, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixtă  (aterosclerotică, hipertensivă).
  • Deces 480: Bărbat de 63 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 1 iunie, la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: bronşită cronică obstructivă, cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

  21 iunie

  Alte 247 cazuri de infectare și opt decese. A murit un medic din Bălți

  Alte 247 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate  în Republica Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 14 200 cazuri, iar cel al deceselor la 472 de cazuri.

  • Deces 465: Bărbat de 55 ani, din UTA Găgăuzia, internat la IMSP SR Comrat, pe 17 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat, pancreatită cronică.
  • Deces 466: Bărbat de 45 ani, din r-nul Ocniţa, internat la IMSP SR Ocnița, pe 12 iunie. Comorbidităţi: obezitate, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 467: Bărbat de 58 ani, din mun. Cahul, transferat în stare foarte gravă de la IMSP SR Cahul, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, angiopatie diabetică, nefropatie diabetică.
  • Deces 468: Bărbat de 64 ani, din mun.Chișinău, transferat de la SCBI “Toma Ciorbă”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: ciroză hepatică virală, angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 469: Femeie de 51 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internată la IMSP SR Ceadîr – Lunga, internată pe 17 iunie, cu pneumonie bilaterală.
  • Deces 470: Femeie de 84 ani, din r-nul Orhei, internată la IMSP SR Orhei, pe 10 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, cardiopatie ischemică cronică.
  • Deces 471: Bărbat de 72 ani, din r-nul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 17 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2.
  • Medicului Vasile Sârbu (deces 472), de 65 ani, şef al Serviciului endoscopie şi ultrasonografie din cadrul Spitalului Clinic Bălţi, internat pe data de 18 iunie la Spitalul Clinic Republican, cu COVID-19. Exprimăm sincere condoleanţe familiei şi putere să treacă peste aceste momente grele.

    

  20 iunie

  397 cazuri noi de COVID-19 și 14 decese

  Au fost înregistrate alte 397 de cazuri noi de COVID-19, numărul total ajungând la 13 953 cazuri. Totodată, au fost raportate 14 decese provocate de noul tip de coronavirus.

  • Deces 451: Bărbat de 51 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 29 mai, la Spitalul Clinic Municipal Arh. Mihail. Comorbidități: hepatită cronică, diabet zaharat, canceromatoză.
  • Deces 452: Bărbat de 65 ani, din raionul Edineț. Internat la data de 14 iunie, la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială, sechele post AVC.
  • Deces 453: Femeie de 37 ani, din raionul Ceadîr-Lunga. Internată  în stare foarte gravă cu pneumonie bilaterală și insuficiență respiratorie, la data de 17 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga.
  • Deces 454: Bărbat de 86 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 14 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 455: Femeie de 60 ani, din raionul Hîncești. La data de 17 iunie, aceasta a fost  transferată din Spitalul Raional Hîncești, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, crdiopatie hipertensivă, artrită reumatoidă, vasculită hemoragică.
  • Deces 456: Femeie de 50 ani, din UTA Găgăuzia. Internată în stare foarte gravă la data de 18 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă.
  • Deces 457: Femeie de 84 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 4 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: dabet zaharat, hipertensiune arterială.
  • Deces 458: Bărbat de 64 ani, din raionul Călărași. Internat la data de 13 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: boală renală cronică, hipertensiune arterială.
  • Deces 459: Femeie de 54 ani, domiciliu mun. Chișinău. Internată la data de 17 iunie, la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: leucemie, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.
  • Deces 460: Bărbat de 51 ani, din raionul Fălești. Internat, la data de 5 iunie, în stare de gravitate medie, cu pneumonie interstițială bilaterală și insuficiență respiratorie acută, la Spitalul Clinic Bălți.
  • Deces 461: Femeie de 79 ani, din raionul Soroca. Internată la Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, anemie cronică.
  • Deces 462: Bărbat de 67 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 18 iunie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: diabet zaharat.
  • Deces 463: Femeie de 68 ani, din Bender. Comorbidități: boală ischemică a cordului, cardiopatie mixtă, schizofrenie, cahexie.
  • Deces 464: Cu regret anunțăm trecerea în neființă a dnei Vera Pavalache, în vârstă de 58 ani, care a activat în calitate de asistentă medicală la Dispensarul Republican de Narcologie, Unitatea de Primiri Urgențe. Internată în stare gravă,  la data de 18 iunie, la Spitalul Raional Anenii Noi. Aducem sincere condoleanțe familiei și colegilor.

  19 iunie

  Alte 450 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 6 persoane răpuse de virus, inclusiv două decese din sistemul medical

  Alte 450 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 9 în regiunea din stânga Nistrului. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.  

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la  13 556  cazuri.

  Totodată, au fost înregistrate încă două decese provocate de COVID-19, în rândul lucrătorilor medicali:

  • Deces 445: Bărbat de 63 ani, din r-nul Fălești, internat la Spitalul Clinic Bălți, pe 17 iunie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică.
  • Deces 446: Femeie de 65 ani, din UTA Găgăuzia, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 8 iunie. Comorbidități: ciroză hepatică, angină pectorală de efort CF III.
  • Deces 447: Femeie de 71 ani, din r-nul Ialoveni, transferată de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 6 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă IC II.
  • Deces 448: Femeie de 42 ani, din r-nul Anenii Noi, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 16 iunie. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială gr. II.
  • (deces 449) Decesul medicului Constantin Grosu, de 68 ani, de specialitate anesteziolog-reanimatolog, care activa în cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Sfânta Treime”. Sistemul medical a pierdut un specialist desăvârșit, care și-a exercitat profesia cu responsabilitate și dedicație, contribuind la salvarea multor vieți. Medicul a fost internat la Spitalul Clinic Republican, pe data de 21 mai, fiind infectat cu COVID-19.
  • Deces 450:  Trecerea în neființă a Verei Belciu, în vârstă de 66 ani, care a activat în calitate de medic narcolog la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Aceasta a fost internată în stare gravă, la data 16 iunie, la Spitalul Clinic Republican.

   

  18 iunie

  Un nouă cifră îngrijorătoare: 374 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 11 decese, în ultimele 24 de ore

  Alte 374 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 10 în regiunea din stânga Nistrului. 367 cazuri sunt cu transmitere locală şi 7 de import (3-Federaţia Rusă, 3-Franţa, 1-Irlanda).

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la  13 106  cazuri.

  Decese provocate de COVID-19:

  • Deces 434: Bărbat de 57 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 12 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, ciroză hepatică decompensată, anemie ferodeficitară cronică, brohopneumopatie.
  • Deces 435: Femei de 65 ani, din mun. Bălți. Internată în stare gravă la data de 16 iunie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arterială.
  • Deces 436:  Bărbat de 61 ani, din raionul Ialoveni. Internat la data de 5 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă, hipertensiune arterială.
  • Deces 437: Bărbat de 36 ani, din Strășeni. Internat la data de 31 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: insuficiență cardiacă cronică, malformație cardiacă congenitală, defect al septului intraventricular.
  • Deces 438: Bărbat de 46 ani, din UTA Găgăuzia. Internat la data de 12 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: boală renală cronică grad V, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.
  • Deces 439: Bărbat de 69 ani, din r-nul Orhei, internat la IMSP SR Orhei, pe data de 4 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort IC III.
  • Deces 440: Bărbat de 32 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, la Spitalul Clinic Bălți, pe 22 mai. Comorbidități: pielonefrită bilaterală cronică, cardiopatie mixtă.
  • Deces 441: Bărbat de 45 ani, din r-nul Ialoveni, transferat de la Centrul COVID-19, la SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 16 iunie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, cancer hepatic.
  • Deces 442: Femeie de 81 ani, din r-nul Edineț, internată la IMSP SR Edineț, pe 13 iunie. Comorbidități: cardiopatie mixtă.
  • Deces 443: Bărbat de 60 ani, din mun. Chișinău, internat  în secția UPU a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, pe 17 iunie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II-III.
  • Deces 444: Femeie de 65 ani, din r-nul Călăraşi, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 17 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială gr. II.

  17 iunie

  Alte 478 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova și nouă decese noi

  Alte 478 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care  2 de import, restul fiind cu transmitere locală. 4 cazuri sunt înregistrate în regiunea transnistreană.

  Total teste efectuate în această zi –1943 , dintre care primar –  1659 şi repetat – 284.

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 12 732  cazuri.

  Din numărul total de cazuri din această zi, 37 sunt lucrători medicali: medici – 14, asistenți medicali – 19,  personal auxiliar – 4.

  Alte  176 persoane s-au vindecat. Bilanțul persoanelor tratate a ajuns la 7077.

  Deces 424: Femeie de 61 ani, din mun. Comrat, transferată de la IMSP SR Comrat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 9 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

  Deces 425: Femeie de 94 ani, internată la IMSP SR Edineț, pe 16 mai. Comorbidități: cardiopatie ischemică, angină pectorală de efort CF II.

  Deces 426: Femeie de 60 ani, din r-nul Rezina, internată la SR Orhei, pe 13 iunie. Comorbidități: mielom multiplu, hipertensiune arterială.

  Deces 427: Femeie de 43 ani, din r-nul Drochia, internată pe 15 iunie la IMSP SR Drochia. Comorbidități: hepatită cronică.

  Deces 428: Bărbat de 81 ani, din raionul Edineț. Internat la data de 12 iunie, la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială, evoluție cronică.

  Deces 429: Femeie de 67 ani, din raionul Glodeni. Internată la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiomiopatie dismetabolică, diabet zaharat, obezitate, tromboză mezinterială.

  Deces 430: Bărbat de 70 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 4 iunie, la Spitalul Clinic Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, accese de asm cardiac, encefalopatie mixtă.

  Deces 431: Bărbat de 70 ani , din mun. Chișinău. Internat la data de 10 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, pielonefrită cronică, boală renală cronică.

  Deces 432: Bărbat de 70 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 11 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, edem cerebral.

  Deces 433: Bărbat de 78 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 31 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, boală renală cronică, cardiopatie hipertensivă și pulmonară.

  16 iunie

  Alte 375 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și încă 12 decese

  Alte 375 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 4 în regiunea transnistreană. 373 cazuri sunt cu transmitere locală și 2 de import ( 1 – Federația Rusă, 1 – Marea Britanie ).

  În total, astăzi au fost efectuate 1824 de teste , dintre care primar –  1483 şi repetat – 341.

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 12 254 cazuri.

  Din numărul total de cazuri din această zi, 30 sunt lucrători medicali: medici – 5, asistenți medicali – 16, felceri – 6, personal auxiliar – 3.

  Informăm despre înregistrarea altor decese, provocate de infecția COVID-19:

  • Deces 412: Bărbat de 65 ani, din Transnistria. Internat la data 28 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: anevrism infrarenal de aorta abdominală, complicat cu erupere în spațiul retroperitoneal.
  • Deces 413: Bărbat 50 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 13 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară, boală renală cronică, pielonefrită cronică, paralizie cerebrală infantilă.
  • Deces 414: Femeie de 82 ani, din mun. Chișinău. Internat la data  9 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, anemie cronică fierodeficitară.
  • Deces 415: Femeie de 78 ani, din Taraclia. Internat la data de 3 iunie, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, diabet zaharat, insuficiență hepatorenală, obezitate, cardiomiopatie mixtă.
  • Deces 416: Femeie de 58 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 9 iunie, la Centrul Oncologic COVID-19 din cadrul Institutului Oncologic. Disfuncție hepatorenală, leucemie cronică limfocitară.
  • Deces 417: Bărbat de 71 ani, din Hîncești. Internat la data de 9 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, cardiomiopatie mixtă.
  • Deces  418: Femeie de 62 ani, din Transnistria. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială, ateroscleroză cerebrală.
  • Deces 419: Bărbat de 62 ani, din Transnistria. Comorbidități: limfoleicoză cronică, hipertensiune arterială.
  • Deces 420: Bărbat de 60 ani, din r-nul Taraclia, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 10 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II.
  • Deces 421: Femeie de 63 ani, din Ceadîr-Lunga, internată la IMSP SR Ceadîr-Lunga, pe 13 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II-III.
  • Deces 422: Femeie de 67 ani, din r-nul Sîngerei, internată la IMSP SR Sîngerei, pe 6 iunie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2.
  • Deces 423: Femeie de 59 ani, din r-nul Edineț, internată la IMSP SR Edineț, pe 14 iunie. Comorbidități: boală mieloproliferativă cronică.

  14 iunie

  Numărul deceselor a ajuns la 406

  Alte 281 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova la 14 iunie, numărul total ajungând la 11.740.

  Totodată, MSMSP a anunțat despre înregistrarea altor șapte decese, printre care un preot din Florești, al doilea care a murit din cauza COVID-19.

  • Deces 399: Bărbat de 57 ani, din r-nul Floreşti, internat la IMSP SR Floreşti, pe 13 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr.II, obezitate gr.III, boală cronică renală.
  • Deces 400: Femeie de 66 ani. Internată la data de 8 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială.
  • Deces 401: Bărbat de 45 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 4 iunie, la Spitalul Clinic Republican.Comorbidități: cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.
  • Deces 402: Bărbat de 60 ani, din raionul Cahul. Internat la data 10 iunie, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: bronhopneumopatie cronică, insuficiență cardiacă.
  • Deces 403: Bărbat de 70 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 3 iunie, la Spitalul Clinic Bălț. Comorbidități: edem cerebral, fibrilație atială cronică, cardiopatie mixtă.
  • Deces 404: Femeie de 63 ani, din raionul Fălești. Internat la data de 2 iunie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: edem cerebral, hipertensiune arterială.
  • Deces 405: Femeie de 71 ani, din raionul Rîșcani. Internată în stare gravă, la data de 12 iunie, la Spitalul Raional Rîșcani. Comorbidități: diabet zaharat decompensat formă gravă, obezitate.
  • Deces 406: Bărbat de 59 ani, din raionul Cahul. Internat la data de 1 iunie, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: ciroză hepatică, pancreatică cronică.

  13 iunie

  Cele mai multe decese raportate într-o zi – 13

  La 13 iunie au fost înregistrate alte 366 de cazuri noi de COVID-19, numărul total ajungând la 11.459.

  Totodată, au fost raportate 13 decese, printre care o angajată din sistemul medical.

  • Deces 386: Bărbat de 69 ani, din UTA Găgăuzia. Internat la data de 7 mai, la Spitalul din Ceadîr-Lunga. Comorbidități: insuficiență cardiacă.
  • Deces 387: Bărbat de 82 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 1 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hiperensiune arterială, diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 388: Femeie de 71 ani, din raionul Strășeni. Internată în stare foarte gravă, la data de 12 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: ciroză hepatică macronodulară decompensată, insuficiență poliorganică.
  • Deces 389: Femeie de 80 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 4 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă cu sindrom confuzional exprimat.
  • Deces 390: Bărbat de 56 ani, din UTA Găgăuzia. Internat, la data de 9 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: bronșită cronică, hipertensiune arterială.
  • Deces 391: Bărbat de 72 ani, din UTA Găgăuzia. Internat la data de 9 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, bronșită cronică.
  • Deces 392: Bărbat de 58 ani, din UTA Găgăuzia. Internat la data de 10 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.
  • Deces 393: Femeie de 67 ani, din UTA Găgăuzia. Internată la data de 2 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.
  • Deces 394: Femeie de 81 ani, din Comrat. Internată la data de 25 mai, la Spitalul Raional Comrat. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.
  • Deces 395: Femeie de 58 ani, din regiunea transnistreană. Internată la data de 21 mai, la Spitalul din Tiraspol. Comorbidități: ciroză hepatică, diabet zaharat.
  • Deces 396: Bărbat de 61 ani, din r-nul Ialoveni, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 16 mai. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF II, artrită inflamatorie.
  • Deces 397:  Femeie de 71 ani, din r-nul Ocnița, internată la IMSP Spitalul Raional Ocnița, pe 7 iunie. Comorbidități: limfom, hepatită virală cronică, ciroză hepatică.
  • Deces 398: Tamara Gudumac, angajată în calitate de laborantă în cadrul Spitalului Raional Edineț. Pacienta, în vârstă de 61 de ani, a fost internată în secția de terapie intensivă a SR Edineț pe data de 5 mai, cu Covid -19, formă gravă.

  12 iunie

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 11 093 cazuri

  Alte 366 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în regiunea din stânga Nistrului. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 11 093 cazuri. 

  MSMPS informează că în ultimele 24 de ore 10 persoane au decedat din cauza de COVID-19:

  • Deces 376: Bărbat de 51 ani, din r-nul Orhei, transferat din IMSP SR Orhei, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 4 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II, cardiopatie hipertensivă și dismetabolică.
  • Deces 377: Femeie de 54 ani, din UTA Găgăuzia, transferată din IMSP SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 27 mai. Comorbidități: leucemie acută.
  • Deces 378: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 7 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară.
  • Deces 379: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centru COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 10 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiomiopatie hipertensivă IC III, diabet zaharat tip 2.
  • Deces 380: Bărbat de 76 ani, din mun. Chișinău, a fost internat la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 7 iunie. Comorbidități: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, hepatită cronică de stază, sechele AVC.
  • Deces 381:  Bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centru COVID-19, pe data de 25 mai. Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiunea arterială gr. II, obezitate gr II.
  • Deces 382: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, transferată din SCM ”Sfînta Treime”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 8 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă IC II, diabet zaharat tip2.
  • Deces 383: Femeie de 72 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 4 iunie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, anemie cronică ferum difictară, edem cerebral.
  • Deces 384: Sistemul medical a mai pierdut un specialist valoros. Este vorba de Liudmila Dogan, în vârstă de 53 ani, din raionul Fălești, care activa în calitate de asistent medical în cadrul CMF  Glingeni. Aceasta a fost internată la data de 7 iunie, la Spitalul Clinic Balți. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor. Multă putere pentru a trece peste această grea încercare.
  • Deces 385: Femeie de 59 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 1 iunie , la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, hepatită reactivă.

  11 iunie

  RECORD absolut: 406 cazuri noi de infectări și 4 decese înregistrate

  Alte 406 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 11 iunie, în Republica Moldova, dintre care 18 în regiunea din stânga Nistrului. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 10 727 cazuri.

  Autoritățile informează și desore alte 4 decese, provocate de infecția COVID-19:

  • Deces 372: Bărbat de 64 ani, din r-nul Briceni, tranferat în stare gravă de la SR Briceni la SR Edineț, pe data de 6 iunie. Comorbidități: hepatită toxică, obezitate gr. II.
  • Deces 373: Femeie de 65 ani, din mun. Bălți, internată în stare gravă la Spitalul Clinic Bălți, pe data de 4 iunie, cu insuficiență respiratorie acută. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 374: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, transferată de la SCM ”Sfînta Treime”, la Spitalul Clinic Bălți, pe data de 3 iunie. Comorbidități: pielonefrită cronică, hipertensiune arterială gr. III, anemie cronică gr. III.
  • Deces 375: Femeie de 64 ani, din Tiraspol. Comorbidități: obezitate gr. III, diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterial gr. 2, cardiomiopatie mixtă.

  Până la ora actuală, 6072 persoane au fost tratate, iar 375 au decedat din cauza COVID-19.

  10 iunie

  Cele mai multe cazuri noi înregistrate într-o zi – 296

  La 10 iunie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat despre înregistrarea a altor 296 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cel mai mare număr de până acum. Astfel, bilanțul a ajuns la 10.321 de cazuri.

  Totodată, conform datelor MSMPS, alte șase persoane au murit din cauza COVID-19:

  • Deces 366: Femeie de 85 ani, din r-nul Fălești, internată la Spitalul Clinic Bălți, pe data de 6 iunie. Comorbidități: obezitate gr. III, anemie cronică, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort.
  • Deces 367: Bărbat de 83 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internat în stare gravă la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga, pe data de 5 iunie, cu pneumonie virală bilaterală.
  • Deces 368: Femeie de 80 ani, din raionul Edineț. Internată la data de 7 iunie, la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: fibrilație atrială cronică.
  • Deces 369: Bărbat de 57 ani, din raionul Telenești. Internat la data de 8 iunie, la Spitalul Raional Telenești. Comorbidități: cardiopatie ischemică, insuficiență cardio-pulmonară.
  • Deces 370: Femeie de 71 ani, din raionul Dondușeni. Internat la data de 8 iunie, la Spitalul Raional Dondușeni.
  • Deces 371: Bărbat de 67 ani, din raionul Orhei. Internat la data de 2 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă cronică.

  În total, 5930 de pacienți au fost tratați de COVID-19.

   

  9 iunie

  R. Moldova a trecut pragul de 10 mii de cazuri confirmate de COVID-19. Încă 12 decese la nivel național

  Alte 218 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri din această zi, 12 sunt lucrători medicali: medici. Totodată, autoritățile informează despre încă 12 decese. Astfel, bilanțul național al infectărilor ajunge la 10 025 cazuri, iar bilanțul deceselor la 365.

  • Deces 354: Femeie de 70 ani, din Ceadîr-Lunga. Internată la data de 31 iunie, la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.
  • Deces 355: Femeie de 69 ani, din raionul Fălești. Internată la data de 29 mai, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, anemie cronică, obezitate, diabet zaharat.
  • Deces 356: Femeie de 72 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 31 mai, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: edem crebral, cardiomiopatie de etiologie mixtă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.
  • Deces 357: Bărbat de 65 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 2 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.
  • Deces 358: Bărbat de 63 ani, din raionul Ceadîr-Lunga. Internat la data de 30 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate morbidă.
  • Deces 359: Femeie de 74 ani, din raionul Strășeni. Internat la data de 28 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat, hepatită de etiologie virală, hipertensiune arterială.
  • Deces 360: Bărbat de 61 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 30 mai. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă cronică.
  • Deces 361: Bărbat de 58 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Spitalul Clinic Republican, la SCM ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, pe 25 mai. Comorbidități: ciroză hepatica, cardiopatie dismetabolică IC II.
  • Deces 362: Bărbat de 62 ani, din mun. Chișinău, tranferat de la Centrul COVID-19, la SCM ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, pe 9 mai. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, hepatită toxică, dismetabolică.
  • Deces 363: Femeie de 72 ani, din mun. Chișinău, tranferată de la SCM Nr. 1, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 4 mai. Comorbidități: boală renală cronică, hepatită cronică, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF III.
  • Deces 364: Femeie de 35 ani, din r-nul Taraclia, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 3 iunie. Comorbidități: diabet zaharat tip 1, insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.
  • Deces 365: Femeie de 60 ani, din UTA Găgăuzia, transferată din IMSP SR Ceadîr-Lunga, la Institutul de Medicină Urgentă , pe 7 iunie, în stare gravă, cu pneumonie bilaterală evoluție gravă, insuficiența respiratorie severă gr.III, șoc toxic-infecțios.

  8 iunie

  107 cazuri noi de COVID-19 și 12 decese înregistrate într-o singură zi

  Autoritățile informează despre înregistrarea a 107 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirusAstfel, bilanțul național ajunge la 9 807 cazuri de COVID-19, dintre care 3 716 sunt active. Totodată, a fost înregistrat un record tragic de 12 decese provocate de COVID-19 într-o singură zi. Acesta este cel mai mare număr de decese înregistrat de la începutul pandemiei în R. Moldova.

  • Deces 342: Femeie de 69 ani, din r-nul Râşcani, internată la Spitalul Raional Râşcani, pe 29 mai. Comorbidităţi: hepatită virală C, boală cerebrovasculă, angină pectorală de efort.
  • Deces 343: Bărbat de 64 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 29 mai. Comorbidităţi: obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF III.
  • Deces 344: Bărbat de 71 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 27 mai. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF III, encefalopatie discirculatorie.
  • Deces 345: Femeie de 61 ani, din r-nul Râşcani, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 30 mai. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, cancer pulmonar.
  • Deces 346: Femeie de 62 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 1 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II , diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II.
  • Deces 347: Bărbat de 62 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 30 mai, la Spitalul Clinic din Bălți. Comorbidități: edem cerebral, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate gr. III.
  • Deces 348: Femeie de 64 ani, din raionul Florești. Internată la data de 25 mai, a Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: edem cerebral, diabet zaharat.
  • Deces 349: Bărbat de 75 ani, din mu. Soroca. Internat în stare gravă, la data de 29 mai, la Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: cardiopaie ischemică, infarct miocardic vechi.
  • Deces 350: Bărbat de 64 ani, din raionul Glodeni. Internat în stare gravă, la data de 6 mai, la Spitalul Raional Glodeni. Comorbidități: AVC hemoragic în talamus cu eruperi în ventricol.
  • Deces 351: Femeie de 76 ani, din raionul Cimișlia. Internată la data de 15 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă.
  • Deces 352: Femeie de 72 ani, din raionul Orhei. Internată, în stare gravă la data de 6 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, obezitate, diabet zaharat.
  • Deces 353: Femeie de 60 ani, din raionul Telenești. Internată la data de 2 iunie, la Spitalul Raional Telenești. Comorbidități: polineuropatie toxică cu tetraparez, infecția căilor urinare.

  7 iunie

  COVID-19 nu cedează: Alte 189 cazuri noi de infectare și 10 decese înregistrate la nivel național

  Alte 189 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 7 iunie, în Republica Moldova, dintre care 5 în regiunea din stânga Nistrului. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 9700 cazuri.

  În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 10 decese, provocate de infecția COVID-19:

  • Deces 332: Bărbat de 70 ani, din raionul Ialoveni. Internat la data de 17 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cancer de colon, hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă.
  • Deces 333: Femeie de 68 ani, din raionul Ștefan-Vodă. Internată la 12 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, anemie ferodicitară, cardiomiopatie hipertensivă.
  • Deces 334: Femeie de 62 ani, din mun Chișinău. Internată la data de 23 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate morbidă.
  • Deces 335: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, care activa în calitate de bufetieră la Spitalul „Sf. Treime” din capitală. Aceasta a fost internată la data de 4 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială, pancreatită cronică, diabet zaharat.
  • Deces 336: Femeie de 61 ani, din r-nul Briceni, internată la Spitalul Raional Briceni, pe data de 5 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, artroză deformantă.
  • Deces 337: Femeie de 61 ani, din mun. Bălţi, internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe data de 6 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, AVC.
  • Deces 338: Bărbat de 81 ani, din r-nul Sîngerei, internat la SR Sîngerei, pe 25 mai. Comorbidităţi: bronhopneumopatie cronică, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.
  • Deces 339: Bărbat de 61 ani, din r-nul Basarabeasca, internat la IMSP SR Cimişlia, pe 6 iunie. Comorbidităţi: limfom.
  • Deces 340: Bărbat de 57 ani, beneficiar al Centrului de Plasament Bădiceni, cu grad de dizabilitate accentuat, internat la Spitalul de Psihiatrie Bălţi pe data de 28 mai. Comorbidităţi: bronşită croncă, hepatită cronică, angină pectorală de efort CF II, sechele post AVC.
  • Deces 341: Bărbat de 65 ani, din r-nul Rîşcani, internat la IMSP SR Rîşcani, pe data de 5 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, angină pectorală de efort, cardiopatie ischemică.

  6 iunie

  Alte 264 cazuri noi de COVID-19 și opt decese

  Alte 264 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate la 6 iunie în Republica Moldova, dintre care 3 în regiunea transbistreană. Total teste efectuate în această zi –1548 , dintre care primar –1247  şi repetat – 301. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la  9511 cazuri. 5450 persoane au fost tratate.

  Deces 324: Bărbat de 70 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe data de 25.05.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. III.

  Deces 325: Femeie de 56 ani, din r-nul Sîngerei, transferată de la IMSP SR Sîngerei, la Spitalul Clinic Bălţi, pe data de 29.05.2020. Comorbidităţi: ciroză hepatică, tuberculoză pulmonară infiltrativă.

  Deces 326: Femeie de 66 ani, din r-nul Orhei, internată la IMSP SR Orhei, pe data de 30.05.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, pielonefrită cronică.

  Deces 327: Șoferului de ambulanţă, Vasile Petruleac (deces 327), în vârstă de 63 ani, confirmat pozitiv cu COVID-19, care activa în cadrul substaţiei de asistenţă medicală urgentă Râşcani, Chişinău. Acesta a fost internat pe data de 2 iunie, la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă. A decedat pe data de 5 iunie.

  Deces 328: Medic urolog Corneliu Rotaru, 46 ani, confirmat pozitiv cu COVID-19. Internat pe data de 12 mai la Institutul de Medicină Urgentă.

  Deces 329: Femeie de 65 ani, din Bălți. Internată la data de 30 mai, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: edem cerebral, hipertensiune arterială, obezitate gr. III.

  Deces 330: Bărbat de 78 ani, din raionul Strășeni. Internat la data de 19 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixtă hipoxică și discirculatorie gr. III.

  Deces 331: Bărbat de 71 ani, din raionul Cahul. Internat la data de 5 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă bronhopneumonie cronică, diabet zaharat, obezitate gr. III.

  5 iunie

  Alte 229 cazuri noi de COVID-19 și șapte decese

  Alte  229 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate la 5 iunie în Republica Moldova, dintre care 9 în regiunea transnistreană. Total teste efectuate în această zi –1518 , dintre care primar –1296  şi repetat – 222. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 9247 cazuri. 5240 persoane au fost tratate.

  Totodată, au fost înregistrate alte șapte decese:

  Deces 316: Bărbat de 59 ani, din UTA Găgăuzia, transferat de la IMSP SR Comrat la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 30.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, boală renală cronică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă și dismetabolică IC III.

  Deces 317: Bărbat de 68 ani, din Tiraspol. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, boală ischemică a cordului.

  Deces 318: Bărbat de 70 ani, din raionul Sîngerei. Internat la data de 29 mai, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, edem cerbral, insuficiență poliorganică.

  Deces 319: Femeie de 63 ani, din mun. Chișinău. Internată în stare gravă, la data de 4 iunie, la Spitalul Clinic din Bălți. Comorbidități: boală cronică renală, nefropatie  și glomerulopatie diabetică, anemie cronică.

  Deces 320: Bărbat de 66 ani, din raionul Sîngerei. Internat la data de 30 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: insuficiență   cardio-respiratorie acută, infarct miocardic vechi, diabet zaharat, obezitate gr. III.

  Deces 321: Bărbat de 70 ani, din raionul Cahul. Internat la data de 23 mai, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: insuficiență cardiovasculă, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

  Deces 322: Femeie 51 de ani, din Comrat. Internată în stare gravă la data de 3 iunie, la Spitalul Raional Comrat. Comorbidități: diabet zaharat.

  Deces 323: Femeie de 59 ani, din mun. Bălți. Internată în stare gravă la data de 3 iunie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate gr. III, edem cerebral.

  4 iunie

  COVID-19 în R. Moldova: 223 de cazuri noi și alte 5 decese

  Alte 223 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 11 în Transnistria. Total teste efectuate în această zi – 1449 , dintre care primar – 1173 şi repetat – 276. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 9018 cazuri. Până la ora actuală, 5009 persoane au fost tratate.

  MSMPS informează despre înregistrarea altor 5 decese provocate de COVID-19:

  Deces 311: Bărbat de 61 ani, din raionul Ștefan-Vodă. Internat, în stare gravă,  la data de 1 iunie, la Spitalul Raional Ștefan- Vodă. Comorbidități: hipertensiunea arterială.

  Deces 312: Bărbat de 67 ani, din raionul Orhei. Internat la data de 26 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

  Deces 313: Bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 2 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat.

  Deces 314: Bărbat de 45 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 12 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: osteosarcom, ganglioni limfatici paraaortali, intoxicație endogenă canceroasă avansată.

  Deces 315: Femeie de 78 ani, din Sîngerei. Internată la data de 29 mai, la Spitalul Clinic din Bălți. Comorbidități: cancer ovarian gr. IV, canceromatoză, ascită, pleurezie bilaterală.

  3 iunie

  Încă 247 de cazuri de infectare și trei decese

  La 3 iunie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a confirmat alte 247 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 8795.

  Totodată, alte trei persoane au murit din cauza COVID-19:

  • Deces 308: Bărbat de 80 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 02.06.2020, cu pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență respiratorie gr.III, șoc septic.
  • Deces 309: Femeie de 76 ani, din r-nul Călărași, transferată de la SCM „Sfânta Treime” la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 05.05.2020. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiomiopatie hipertensivă IC III, AVC.
  • Deces 310: Bărbat de 62 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 25 mai, la Spitalul din Bălți. Comorbidități: insuficiență cardiacă, renală, ciroză hepatică.

  De asemenea, 125 de persoane au fost tratate și externate, în total fiind 4863 de cazuri de recuperare.

  2 iunie

  Alte 188 de cazuri noi de COVID – 19, înregistrate în R. Moldova. Numărul persoanelor infectate a atins cifra de 8 548

  188 de cazuri noi de infecție cu noul tip coronavirus au fost înregistrate marți, 2 iunie, în R. Moldova, dintre care 5 sunt în regiunea transnistreană. Cu transmitere locală – 187 cazuri și de import – 1 caz (Republica Turcia). Numărul persoanelor infectate a atins cifra de 8 548.

  Autoritățile anunță alte două decese noi:

  • Deces 306: Femeie de 81, din mun. Chișinău. Internată în stare gravă, la data de 19 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, angiopolineuropatie diabetică, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 307: Bărbat de 56 ani, din mun. Chișinău. Internat la la data de 6 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă cronică, pancreatită cronică.

  Bilanțul persoanelor tratate a ajuns la 4738.

  1 iunie

  COVID-19: Au fost confirmate 109 cazuri de infectare cu noul coronavirus și 10 decese

  Alte 109 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate la 1 iunie în Republica Moldova, dintre care 4 în Transnistriaregiunea transnistreană. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 8360 cazuri. Totodată, autoritățile informează despre 10 noi decese:

  • Deces 296: Bărbat de 62 ani, din Cahul, internat la IMSP SR Cahul, pe data de 30.05.2020. Comorbidități: boală cardiovasculară, hipertensiune arterială cronică, angină pectorală de efort IC gr. IV.
  • Deces 297: Femeie de 80 ani, din Cahul, internată la IMSP SR Cahul, pe data de 29.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, AVC.
  • Deces 298: Bărbat de 68 ani, din mun. Chișinău, internat la Spitalul Clinic Republican, pe data de 22.05.2020. Comorbidități: insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF II.
  • Deces 299: Femeie de 83 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 4 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.III, infarct miocardic vechi, encefalopatie discirculatorie de geneză mixtă cu dereglări congnitive.
  • Deces 300: Femeie de 56 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.II, cardiopatie hipertensivă, bronșită cronică muco-purulentă exacerbare.
  • Deces 301: Femeie de 70 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr. II, encefalopatie mixtă gr.II.
  • Deces 302: Femeie de 86 ani, din raionul Ocnița. Internată la data de 24 mai, la Spitalul Raional Ocnița. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie ischemică.
  • Deces 303: Femeie de 69, din raionul Sîngerei. Internată la data de 15 mai, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: insuficiență cardiorespiratorie, tromboembolie pulmonară, diabet zaharat, hipertonie arterială.
  • Deces 304: Bărbat de 65 ani, din raionul Sîngerei. Internat în stare extrem de gravă, la data de 18 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cancer pulmonar.
  • Deces 305: Femeie de 55 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 5 mai, la Spitalul Clinic Muncipal Arh. Mihail. Comorbidități: tabagism, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixta gr. II, obezitate gr II.

  Bilanțul persoanelor vindecate de COVID-19 a ajuns la 4622.

  31 mai

  Au fost înregistrate alte 153 cazuri de infecție cu noul Coronavirus și 4 decese

  Alte 153 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate, dintre care două sunt de import (Belgia-1, Federaţia Rusă-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns astfel la 8251 cazuri. Totodată, autoritățile informează despre 4 noi decese:

  • Deces 292: Bărbat de 61 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 24.04.2020. Comorbidităţi: boală cerebrovasculară, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă IC III.
  • Deces 293: Bărbat de 73 ani, din r-nul Orhei, internat la IMSP SR Orhei, pe data de 13.05.2020. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, AVC.
  • Deces 294: Femeie de 83 ani, din mun. Bălţi, internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe data de 23.05.2020.  Comorbidităţi: boală cerebrovasculară.
  • Deces 295: Femeie de 62 ani, din mun. Chişinău, internată la SCM Nr. 1, pe data de 10.05.2020. Comorbidităţi: Cancer hepatic.

  30 mai

  202 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus și 3 decese

  Alte 202 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 8098 cazuri. Totodată, autoritățile anunță încă trei decese provocate de COVID-19.

  • Deces 289: Bărbat de 78 ani, din raionul Ialoveni. Internat la data de 8 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, boala parkinson.
  • Deces 290: Femeie de 73 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 19 mai, la Spitalul Clinic din Bălți. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, diabet zaharat, ciroză hepatică cardiogenă decompensată.
  • Deces 291: Bărbat de 63 ani, din mun. Bălți. Internat în stare gravă, la data de 29 mai, Spitalul Clinic din Bălți. Comorbidități: hernie inguino-scrotală strangulată cu necroză de colon, ocluzie intestinală, edem cerebral.

  29 mai

  171 de cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus și 6 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

  Alte 171 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate vineri, 29 mai, în Republica Moldova, dintre care 3 în regiunea din stânga Nistrului. Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 7896 cazuri.

  Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost întregistrate încă 6 decese:

  • Deces 283: Bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 11 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: encefalopatie discirculatorie mixtă, insuficiență renală cronică, anemie cronică mixtă, sechele postuberculoase.
  • Deces 284: Bărbat de 63 ani, din Rîbnița. Comorbidități: hipertonie arterială, diabet zaharat, cardiomiopatie.
  • Deces 285: Bărbat de 76 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 11 mai, la Spitalul Clinic Municipal Arhanghel Mihail. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, encefalopatie mixtă, cord hipertensiv subcompensat.
  • Deces 286: Femeie de 76 ani, din Ceadîr-Lunga. Internată, la data de 18 mai, la spitalul raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: bronșită cronică, boală coronariană, hipertensiune arterială.
  • Deces 287: Femeie de 71 ani, din Comrat. Internată în stare gravă, la data de 27 mai, la spitalul raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: bronșită cronică, hipertensiune arterială, diabet zaharat.
  • Deces 288: Bărbat de 63 ani, din raionul Ialoveni. Internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic din Bălți. Comorbidități: cardio-nefropatie hipertensivă cu insuficiență renală și cardiacă, ciroză hepatică decompensată.

  28 mai

  Au fost înregistrate alte 188 cazuri de infecție cu noul Coronavirus și 8 decese

  Alte 188 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova, iar bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7725 cazuri. Totodată, autoritățile informează despre înregistrarea a opt noi decese:

  • Deces 275: Bărbat de 62 ani, din Cahul, internat la IMSP SR Cahul, pe data de 24.05.2020. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 276: Bărbat de 77 ani, din Chișinău, transferat din Institutul de neurologie și neurochirurgie la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 26.05.2020. Comorbidități: boală cerebrovasculară.
  • Deces 277: Bărbat de 60 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 20 mai, la spitalul clinic din Bălți. Comorbidități: insuficiență renală, hipertensiune arterială.
  • Deces 278:  Femeie de 82 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 19 mai, la Spitalul Clinic Muncipal nr. 1. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiomiopatie mixtă, insuficiență cerebrală, renală.
  • Deces 279: Bărbat de 58 ani, din Ceadîr-Lunga. Internat la data de 20 mai, la Spitalul din Ceadîr-Lunga. Comorbidități: ciroza hepatică, ascita.
  • Deces 280: Bărbat de 75 ani, din Ocnița. Internat la data de 25 mai, la Spitalul Raional Ocnița. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.
  • Deces 281: Femeie de 78 ani, din Transnistria. Comorbidități: boală ischemică a cordului, cardioscleroză, cardiomiopatie.
  • Deces 282: Femeie de 65 ani, din raionul Drochia. Internată la data de 12 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, cord hipertensiv decompensat.

  27 mai

  Al doilea anti-record înregistrat: 232 de cazuri noi de COVID-19 confirmate

  Alte 232 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate miercuri, 27 mai, în Republica Moldova, dintre care 53 în regiunea din stânga Nistrului. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7537 cazuri.

  Decese înregistrate în ultimele 24 de ore:

  • Deces 269: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 11 mai, Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: boală cronică renală, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, edem cerebral.
  • Deces 270: Bărbat de 45 ani, din raionul Soroca. Internat în stare gravă la data de 24 mai, la spitalul raional Soroca. Comorbidități: patologice cardiacă, retard mental, obezitate avansată, hipertensiune arterială.
  • Deces 271: Bărbat de 63 ani, din Găgăuzia. Internat la data de 23 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: insuficiență hepatică, dereglări hidroelectrolitice, insuficiență cardiacă cronică, bronhopatie cronică obstructivă, pielonefrită cronică, obezitate gr.II.
  • Deces 272: Bărbat de 55 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 11 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.III, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 273: Femeie de 81 ani, din mun. Chișinău. Internată în stare extrem de gravă, la data de 18 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: sechele după AVC, infarct miocardic vechi, bronhopneumopatie cronică obstructivă.
  • Deces 274: Femeie de 80 ani, din r-nul Strășeni, internată la IMSP SR Strășeni, pe data de 25.05.2020. Comorbidități: angină pectorală de efort, ciroză hepatică.

  26 mai

  COVID-19 în R. Moldova: 158 de cazuri noi și alte 7 decese

  Marți, 26 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 158 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 11 în Transnistria. Total teste efectuate în această zi – 1118, dintre care primar – 833 şi repetat – 285. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7305  cazuri.

  MSMPS informează despre înregistrarea altor 4 decese provocate de COVID-19:

  • Deces 262: Femeie de 60 ani, din r-nul Ocnița, transferată din IMSP SR Ocnița, la Spitalul Clinic Bălți, pe data de 13.05.2020. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.III, diabet zaharat tip II, obezitate gr. III.
  • Deces 263: Bărbat de 25 ani, din r-nul Sîngerei, internat pe data de 24.05.2020, la Spitalul Clinic Bălți, în stare gravă, cu insuficiență respiratorie acută, manifestată prin edem pulmonar. Comorbidități: sindrom DOWN.
  • Deces 264: Femeie de 64 ani, din r-nul Ialoveni, internată pe data de 20.05.2020 la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.II, obezitate gr. III, insuficiență cardiacă cronică, cardiopatie mixtă.
  • Deces 265: Bărbat de 58 ani, din r-nul Anenii Noi, internat pe data de 25.04.2020 la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.II, insuficiență cardiacă cronică, angina pectoral de efort CF II, cardiopatie mixtă.
  • Deces 266: Bărbat de 54 ani, din raionul Ungheni. Internat la data de 22 mai, la spitalul raional Ungheni. Comorbidități: suspecție la cancer pulmonar, etilism cronic.
  • Deces 267: Femeie de 72 ani, din Transnistria. Internată la data de 26 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: tuberculoză infiltrativă, encefalopatie, miopatie.
  • Deces 268: Cu regret, informăm despre trecerea în neființă a dlui Stelian Candîba în vârstă de 66 ani, care a activat în calitate de medic chirurg, secția chirugie septică a Spitalului Clinic Sf. Treime din capitală.  Acesta a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican. Sistemul medical a pierdut un specialist, care și-a dedicat mai mult de 30 ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți.  Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare.

  25 mai

  COVID-19 în R. Moldova: 54 cazuri noi și 11 decese

  Marți, 25 mai, în R. Moldova au fost confirmate 54 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 8 în Transnistria. 53 cazuri sunt cu transmitere locală și un caz este de import, din Federația Rusă. Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății anunță încă 5 decese astăzi, în total fiind înregistrate 11 decese în ultimele 24 de ore. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7147  cazuri.

  Datele furnizate de MSMPS:

  • Deces 251: Bărbat de 81 ani, din mun. Chișinău, internat la Spitalul Clinic Republican, pe data de 04.05.2020. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. II, cardiopatie mixtă.
  • Deces 252: Femeie de 87 ani, din regiunea transnistreană. Comorbidităţi: cardiomiopatie mixtă.
  • Deces 253: Femeie de 83 ani, din mun. Chișinău, internată la Spitalul Clinic Republican, pe data de 17.05.2020. Comorbidităţi: boală renală cronică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.
  • Deces 254: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău, internat la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, pe data de 15.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, angină pectorală de efort CL.F.III.
  • Deces 255: Femeie de 65 ani, transferată din SCM ”Sfânta Treime”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 20.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 256: Bargan Fiodor Dmitri, medic din UTA Găgăuzia, care activa în secția consultativă a Spitalului Raional Comrat. A fost internat pe data de 15.05.2020, la Spitalul Clinic Republican, fiind confirmat pozitiv la infecția COVID-19. Medicul suferea și de alte maladii concomitente.
  • Deces 257: Bărbat de 53 ani, din r-nul Soroca, internat la Spitalul Clinic Republican, pe data de 17.05.2020. Comorbidități: bronhopatie obstructivă cronică, obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. II, insuficiență cardiacă cronică.
  • Deces 258: Bărbat de 70 ani, din r-nul Sîngerei, internat la IMSP SR Sîngerei, pe data de 14.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2.
  • Deces 259: Bărbat de 68 ani, din mun. Chișinău, transferat de la IMSP Centrul Covid-19, la IMSP SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”, pe data de 01.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, angină pectorală de efort CF 3, hipertensiune arterială gr. II.
  • Deces 260: Femeie de 53 ani, din  mun. Chișinău, transferată  de la Spitalul Clinic Municipal Nr.1 la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 12.05.2020. Comorbidități: boala renală cronică, hipertensiune arterială gr. III , cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 261: Femeie de 76 ani, din  mun. Chișinău, internată la Spitalul Clinic Republican, pe data de 02.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, obezitate gr. II.

  Până la ora actuală, 3802 persoane au fost tratate și 261 au decedat din cauza infecției COVID-19.

  24 mai

  Republica Moldova trece pragul de 7 mii de cazuri confirmate de COVID-19

  Astăzi, 24 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 99 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în regiunea transnistreană, anunță Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7 093  cazuri.

  Din numărul total de cazuri din această zi, 16 sunt lucrători medicali: medici – 6, asistenți medicali – 4, personal auxiliar – 6.

  În total, 3 713 persoane au fost tratate, iar 250 au decedat din cauza COVID-19.

   

  23 mai

  COVID-19 în R. Moldova: 147 cazuri noi și 5 decese, inclusiv un medic

  În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost confirmate 147 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 15 în Transnistria. Cu transmitere locală – 146 cazuri și de import – 1 caz , Belarus.

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6 994 cazuri.

  MSMPS a informat despre 5 decese înregistrate în ultima zi, inclusiv decesul unui medic.

  Deces 238: Bărbat de 73 ani, din mun. Chişinău, transferat din SCM “Sfânta Treime” la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 15.05.2020, cu diagnosticul pneumonie interstițială bilaterală, evoluție gravă IR III; AVC.

  Deces 239: Medicul Gavril Boian, doctor habilitat în ştiinţe medicale şi practician, șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, a decedat sâmbătă, 23 mai, fiind răpus de COVID-19. Gavril Boian, în vârstă de 74 ani, a fost internat în IMSP Institutul de Medicină Urgentă la data de 09 mai și a fost transferat din cadrul unei instituții medicale private, fiind confirmat pozitiv cu COVID-19.

  Deces 240: Bărbat de 79 ani, din mun. Bălţi, internat la IMSP SCM Bălţi, pe data de 16.05.2020. Comorbidități: boală cardiovasculară, insuficienţă cardio-respiratorie.

  Deces 241: Bărbat de 77 ani, din r-nul Căuşeni, transferat de la SCBI „Toma Ciorbă”, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 08.05.2020. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF II.

  Deces 242: Bărbat de 71 ani, din mun. Chișinău, transferat din IMSP Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 13.05.2020. Comorbidități: boală renală cronică, hipertensiune arterială gr. II.

  22 mai

  Alte 143 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore. Bilanțul național ajunge la 6 847

  Vineri, 22 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 143 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 18 în Transnistria. Total teste efectuate în această zi – 1 217, dintre care primar – 1 028 şi repetat – 189.

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6 847  cazuri. Din numărul total de cazuri din această zi, 15 sunt lucrători medicali: medici – 5, asistenți medicali – 8, personal auxiliar – 2.

  Alte 280 persoane au fost tratate de COVID-19. Bilanțul persoanelor vindecate a ajuns la 3 369.

  MSMPS a informat despre înregistrarea altor decese din cauza COVID-19:

  Deces 235: Bărbat de 47 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 16 mai, la Spitalul Clinic Muncipal nr. 1. Comorbidități: insuficiență cardiovasculară, neuronală, cardiomiopatie mixtă.

  Deces 236: Femeie de 58 ani, din mun. Chișinău.  Internată la data de 12 mai, la Spitalul Clinic Muncipal nr. 1. Comorbidități: diabet zaharat, pielonefrită cronică, insuficiență renală, cardiomiopatie mixtă.

  Deces 237: Femeie de 76 ani, din mun. Soroca. Internată la data de 17 mai, la Spitalul raional Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, nefropatie hipertensivă, angiopatie diabetică, obezitate gr.2.

  21 mai

  COVID-19: Numărul deceselor ajunge la 233, iar numărul cazurilor confirmate la 6 704

  Alte 151 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, astfel încât bilanțul total ajunge deja la 6704 cazuri. Totodată, autoritățile informează despre înregistrarea a cinci noi decese provocate de COVID-19.

  • Deces 229: Femeie de 63 ani, din raionul Criuleni. Internată la data de 9 mai, la Spitalul Clinic Muncipal nr.1. Comorbidități: insuficiență cardiovasculară, pulmonară, neuronală, cardiomiopatie mixtă.
  • Deces 230: Bărbat de 78, din Briceni. Internat la data de 17 mai la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: insuficiență renală, encefalopatie discirculatorie mixtă, boala Alzheimer.
  • Deces 231: Femeie de 47, din Chișinău. Internată la data de 14 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cașexie, etilism cronic, encefalomielopolineuropatie de geneză mixtă.
  • Deces 232: Femeie de 66 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 13 mai, la Spitalul Clinic Municipal nr.1. Comorbidități: insuficiență cardiovasculară, renală, neuronală, gastrointestinală, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială, limfom non-Hodgkin.
  • Deces 233: Bărbat de 79 ani, din Sîngerei, internat la IMSP SR Sîngerei pe data de 15 mai, cu diagnosticul pneumonie acută bilaterală polisegmentată, insuficiență poliorganică, șoc mixt.

   

  20 mai

  Alte 213 cazuri de infectare și șapte decese. A murit un medic din Ungheni

  La 20 mai au fost confirmate 213 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numărul total fiind de 6553.

  Alte șapte persoane au decedat, printre care medicul-șef al filialei Sculeni a Spitalului raional Ungheni, Gheorghe Popa, în vârstă de 69 de ani.

  Astfel, în total, 228 de oameni au murit, iar 2953 s-au tratat.

  Detalii despre celelalte șase decese:

  • Bărbat de 62 ani, din mun. Chișinău, internat la Spitalul Clinic Republican pe data de 17.05.2020. Comorbidități: cardiopatie ischemică, angină pectorală de efort CF II, insuficiență respiratorie gr. III, insuficiență cardiacă cronică gr. III.
  • Bărbat de 82 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internat la IMSP SR Cimișlia, pe data de 16.05.2020. Comorbidități: cancer de prostată, angină pectorală de efort, hipertensiune arterială gr. III.
  • Femeie de 80 ani, regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie, pielonefrită cronică.
  • Bărbat de 68 ani, din Ștefan Vodă. Internat la data de 14 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: infarct miocardic vechi, diabet zaharat tip II, insuficiență renală.
  • Femeie de 77 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 12 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: accedent vascular cerebral ischemic.
  • Femeie de de 62 ani, din Strășeni. Internată în stare gravă, la data de 12 mai, la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Comorbidități: insuficiență poliorganică decompensată cardiacă, cerebrală și renală.

  19 mai

  Alte 202 de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19. Bilanțul național a ajuns la 6.340 de cazuri

  La 19 mai, în R. Moldova au fost confirmate 202 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 15 în Transnistria. Cu transmitere locală – 201 cazuri și de import – 1 caz (Federația Rusă). Până la acesl moment, au fost tratate 2508 de persoane. Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că bilanțul deceselor a ajuns la 221.

  Potrivit MSMPS, este vorba de:

  Deces 218: O femeie de 64 de ani din raionul Ceadîr-Lunga. Aceasta a fost internată în stare gravă la data de 11 mai, la spitalul raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială, accident cerebrovascular acut.

  Deces 219: Este vorba despre o femeie de 63 ani, din Bălți, care a fost internată la data de 16 mai, la spitalul din Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezidate morbidă, edem cerebral.

  Deces 220: Bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Institutul de Cardiologie la SCM ,,Sfântul Arhanghel Mihail”, pe data de 12.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF III.

  Deces 221: Femeie de 70 ani, din Transnistria. Comorbidități: encefalopatie mixtă, cardiopatie mixtă.

  18 mai

  Alte 78 de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19. Bilanțul național a ajuns la 6.138 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 78 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 14 în regiunea transnistreană. Bilanțul total al cazurilor confirmate ajunge la 6.138.

  Totodată, au fost înregistrate șase decese noi. Potivit Ministerului Sănătății, este vorba de:

  Deses 212: Un bărbat de 60 de ani din mun. Chișinău, care a fost internat în stare gravă la Spitalul Clinic Republican, pe data de 11 mai. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, obezitate gr. I, bronhopneumopatie cronică obstructivă.

  Deces 213: Medicul Igor Dorogoi, în vârstă de 55 ani, chirurg endoscopist la Spitalul Clinic Municipal Bălți. Acesta a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 26 aprilie, fiind transferat de la SCM Bălți.

  Deces 214: Femeie de 63 ani, din mun. Chișinău, transferată la data de 13.05.2020 de la Centrul COVID-19 Chișinău, la SCM “Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

  Deces 215: Femeie de 67 ani, din Ceadîr-Lunga. Internată la data de 16 mai, la spitalul din Comrat. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces 216: Bărbat de 67 de ani, din Transnistria. Internat la data de 3 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă, Cardiomiopatie.

  Deces 217: Femeie de 86 ani, din Transnistria. Internată la data de 16 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: demența vasculară, sindroim paranoid.

  17 mai

  Alte 126 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore și 211 persoane decedate

  126 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate duminică, 17 mai, în R. Moldova, dintre care 7 sunt în regiunea transnistreană. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 6060 cazuri.

  Totodată, autoritățile informează despre înregistrarea a 4 noi decese, cauzate de infecţia COVID-19:

  Deces 208: Femeie de 47 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, transferată din SR Comrat la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 13.05.2020, cu diagnosticul pneumonie interstițială polisegmentară bilaterală.

  Deces 209: Femeie de 81 ani, din mun. Chișinău, internată în IMSP Institutul de Medicină Urgentă la data de 13.05.2020. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr.III, angină pectorală de efort CF II, AVC.

  Deces 210: Femeie de 63, din Ungheni, internată la Spitalul Clinic Republican, pe data de 06.05.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, nefropatie mixtă.

  Deces 211: Femeie din Transnistria. Comorbidităţi: bronşită cronică, hipertensiune arterială, cardiomiopatie.

   

  16 mai

  COVID-19: Numărul deceselor ajunge la 207, iar numărul cazurilor confirmate la 5 934

  În urma procesării a 1 429 de teste, în R. Moldova, la 16 mai au mai fost confirmate 189 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. Respectiv, potrivit autorităților, numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus ajunge în R. Moldova la 5 934 cazuridintre care 3 384 sunt active.

  Totodată, autoritățile informează despre înregistrarea a 5 noi decese, cauzate de infecţia COVID-19:

  • Deces 203: Bărbat de 69 ani, din mun. Chișinău. Internat în stare gravă, la data de 7 mai, la Spitalul Clinic Muncipal „Sfânta Treime”. Comorbidități: insuficiență cardiacă și congestivă, cardiomiopatie dilatativă.
  • Deces 204: Femeie de 79 ani, din Ștefan Vodă. Internată la data de 23 aprilie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, encefalopatie de geneză mixtă, obezitate.
  • Deces 205: Femeie de 64 ani, din Edineț. Internată la data de 28 aprilie, la spitalul din Edineț. Comorbidități: insuficiență renală cronică.
  • Deces 206: Femeie de 77 ani, din Edineț. Internată la data de 15 mai, la spitalul din Edineț. Comorbidități: boală cerebrovasculară, accident vascular ischemic.
  • Deces 207: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 13 mai, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: ciroză hepatică mixtă, boală renală cronică, diabet zaharat tip II.

  15 mai

  Cazurile de infectări, în creștere zilnic. 192 de persoane, testate pozitiv, în ultimele 24 de ore

  Alte 192 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, dintre care 52 în Transnistria. Total teste efectuate în această zi – 1 344, dintre care primar – 1 117 şi repetat – 227. 

  Din numărul total de cazuri din această zi, 18 sunt lucrători medicali: medici – 5, asistenți medicali – 8, personal auxiliar – 5. În total 2 280 persoane au fost tratate, iar 202 au decedat din cauza COVID-19.

  Tot astăzi, au fost înregistrare alte șase decese noi, ducând bilanțul național la 202 persoane decedate.

  Deces 197: Femeie de 79 ani, din raionul Cantemir. Internată în stare gravă la data de 29 aprilie, la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghel Mihail”. Comorbidități: infarct miocradic vechi, angioplastie coronariană, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.

  Deces 198: Bărbat de 64 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 8 mai 2020, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială.

  Deces 199: Bărbat de 50 ani, din Rezina. Internat la data de 8 mai , la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, obezitate, encefalopatie discirculatorie mixtă, pielonefrită cronică bilaterală.

  Deces 200: Bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 11 mai, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune artarială, cardiopatie mixtă inschemică, hipertensivă, dismetabolică, insuficiență cardiacă.

  Deces 201: Femeie de 81 ani, din mun. Chișinău. Internată în stare foarte gravă la data de 14 mai, la Insitutul de Cardiologie. Comorbidități: insuficiență cardiacă, endocardita infecţioasă.

  Deces 202: Bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 9 mai, la Insitutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, boala parchinson, pielonefrită cronică bilaterală.

  14 mai

  În Republica Moldova au fost înregistrate alte 147 cazuri de infecție cu noul Coronavirus și 4 decese

  În Republica Moldova au fost înregistrate alte 147 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 9 în Transnistria. 145 cazuri de infecție sunt cu transmitere locală și 2 cazuri de import (Marea Britanie, Federația Rusă).

  Din numărul total de cazuri din această zi, 26 sunt lucrători medicali: medici – 6, asistenți medicali – 7, personal auxiliar – 13.

  MSMPS informează despre înregistrarea a 4 noi decese, cauzate de infecţia COVID-19:

  Deces 191: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, internată la Spitalul Clinic Republican pe data de 24.04.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, HTA gr. III, angina pectorală de efort CF II.

  Deces 192: Bărbat de 67 ani, din r-nul Glodeni, transferat de la IMSP SR Glodeni la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 28.04.2020. Comorbidități: ulcer acut gastric complicat cu perforare.

  Deces 193: Bărbat de 68 ani, din mun. Chișinău, transferat de la SCM Sfînta Treime la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 05.05.2020. Comorbidități: tumoare intracerebrală.

  Deces 194: Femeie de 71 ani, din r-nul Ungheni, internată la IMSP SR Ungheni, pe data de 06.05.2020. Comorbidități: pielonefrită.

  13 mai

  RECORD de infectări: 252 de cazuri noi cu COVID-19, în ultimele 24 ore

  Alte 252 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, dintre care 39 sunt în Transnistria. 251 cazuri de infecție sunt cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă).

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 5 406 cazuri. Din numărul total de cazuri din această zi, 23 sunt lucrători medicali: medici – 5, asistenți medicali – 13, personal auxiliar – 5.

  MSMPS informează despre înregistrarea unui alt deces, cauzat de infecţia COVID-19:

  Deces 185: Bărbat de 67 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 2 mai, în cadrul spitalului clinic muncipal nr.1. Comorbidități: diabet zaharat tip II,  encefalopatie disciruclatorie de tip mixt, AVC suportat.

  În total 2176 persoane s-au vindecat de COVID-19, iar 185 au decedat.

   

  12 mai

  Încă trei persoane, răpuse de COVID-19, iar peste 2 mii de victime s-au tratat. Bilanțul total al cazurilor confirmate

  Încă 159 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, dintre care 54 în Transnistria. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Total teste efectuate în această zi, primar şi repetat – 1051. 

  Din numărul total de cazuri din această zi, 25 sunt lucrători medicali: medici – 1, asistenți medicali – 16, personal auxiliar – 8.

  Totodată, MSMPS informează despre înregistrarea a 3 noi decese, cauzate de infecţia COVID-19:

  Deces 180: Bărbat de 69 ani, din r-nul Briceni, internat pe data de 10.05.2020 la IMSP SR Briceni. Comorbidităţi: obezitate gr. III, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, tromboembolie pulmonară.

  Deces 181: Bărbat de 35 ani, din r-nul Glodeni, transferat din SCM Sfînta Treime la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 07.05.2020. Pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență renală cronică, colită ulceroasă.

  Deces 182: Femeie de 43 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internată la IMSP SR Comrat, pe data de 09.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, Obezitate gr. IV, hepatită cronică.

  În total 2069 persoane au fost tratate, iar 182 au decedat din cauza COVID-19.

  11 mai

  Alte 68 de teste pozitive cu noul Coronavirus. S-a înregistrat un nou focar de infecție

  Alte 68 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi, 11 mai,  în Republica Moldova. Total teste efectuate în această zi, primar şi repetat – 481.

  Din numărul total de cazuri de infecție din această zi, 9 sunt lucrători medicali: medici- 2, asistenți medicali – 5, personal auxiliar – 2. Tot astăzi, s-a înregistrat un nou focar de infecție cu COVID-19, este vorba despre Centrul  de plasament temporar  pentru persoanele adulte cu dizabilități Bădiceni, unde au fost înregistrate 4 cazuri de Covid -19. Trei cazuri sunt din rândul angajaților, iar un caz din rândul beneficiarilor. Din aceste 4 persoane, două se află în tratament la domiciliu, o persoană este internată în SR Soroca și alta este spitalizată în Spitalul de Psihiatrie din Bălți.

  Totodată, MSMPS anunță despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

  Deces 172: femeie, 78 ani, din r-nul Basarabeasca, transferată de la SR Basarabeasca la SR Cimișlia, pe data de 07.5.2020. Comorbidități:  HTA, paralizie post AVC.

  Deces 173: femeie, 72 ani, din Tiraspol. Comorbidități:  diabet zaharat, HTA, cardiomiopatie

  Deces 174: femeie, 68 ani, din mun. Chișinău, transferată de la SCM Sfînta Treime la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 07.05.2020. Pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență cardio-respiratorie, insuficiență poliorganică.

  Deces 175: femeie, 81 ani, din mun. Chișinău, transferată de la SCM Sfînta Treime la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 05.05.2020. Comorbidități:  insuficiență respiratorie gr. III, AVC.

  Deces 176: Bărbat de 56 ani, din Basarabeasca. Internat la data de 9 mai, în cadrul Spitalului raional Cimișlia. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate.

  Până în prezent, în total 1 980 persoane au fost tratate de COVID-19.

  10 mai

  60 cazuri noi de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 ore. Patru persoane, răpuse de virus

  Duminică, 10 mai, s-a înregistrat un număr scăzut de infectări cu COVID-19. Potrivit datele oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 60 de persoane au fost testate pozitiv cu noul tip de coronavirus. 

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la  4927 cazuri. Din numărul total de cazuri de infecție din această zi, 13 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 7, farmacişti – 1, personal auxiliar – 5.

  MSMSP informează despre alte 4 noi decese, cauzate de infecţia COVID-19:

  Deces 166. Bărbat de 77 ani, din mun. Chişinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 07.05.2020. Pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență respiratorie acută, AVC.

  Deces 167. Femeie de 72 ani, din mun. Chişinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 04.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, insuficiența respiratorie gr. III.

  Deces 168. Bărbat de 58 ani, din r-nul Nisporeni, transferat din SR Nisporeni la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 06.05.2020. Comorbidități: insuficienţă respiratorie acută, cancer rectosigmoidian.

  Deces 169. Femeie de 83 ani, din r-nul Sîngerei, transferată din SR Sîngerei la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 25.04.2020. Pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență respiratorie gr.III, AVC.

  În total 1958 persoane au fost tratate, iar 169 au decedat din cauza COVID-19.

  9 mai

  9 Mai: Alte 139 cazuri de infecție cu COVID-19 și două decese

  Sâmbătă, 9 mai, alte 139 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova, toate fiind cu transmitere locală.  

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la  4867 cazuri. Din numărul total de cazuri de infecție din această zi, 25 sunt lucrători medicali: medici – 6, asistenți medicali – 14, personal auxiliar – 5.

  Tot azi, două persoane au decedat din cauza COVID-19. Este vorba despre două femei, una din stânga Nistrului, iar a doua din Orhei.

  8 mai

  COVID-19: Numărul deceselor ajunge la 152, iar numărul cazurilor confirmate la 4 728

  În urma procesării a 874 de teste, în R. Moldova, în ultimele 24 de ore, au mai fost confirmate 123 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Respectiv, potrivit autorităților, numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus ajunge în R. Moldova la 4 728. Totodată, din cauza COVID-19, au mai decedat încă 7 persoane.

  • Deces 146: Bărbat de 68 ani, din r-nul Ialoveni, internat la Spitalul Clinic Republican, pe data de 02.05.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, сагdiораtiе mixtă, angină pectorală de efort.
  • Deces 147: Femeie în vârstă de 71 ani, din mun. Bălţi, internată la Spitalul Clinic Republican, pe data de 16.04.2020. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, insuficienţă respiratorie, cardiacă, renală, boală coronariană.
  • Deces 148: Femeie de 59 ani, din mun. Chişinău, transferată din IMSP SCM Sfânta Treime la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 06.05.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr. II-III, insuficiență respiratorie gr. III, angină pectorală de efort.
  • Deces 149: Bărbat în vârstă de 56 ani, din mun. Bălţi, internat la IMSP Spitalul Clinic Bălţi, pe data de 04.05.2020. Comorbidităţi: obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 150: Bărbat de 71 ani, din mun. Cahul, internat la IMSP SR Cahul pe data de 30.04.2020. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II-III, insuficienţă respiratorie gr. II-III, cardiomiopatie hipertensivă.
  • Deces 151: Femeie de 78 ani, din r-nul Glodeni, internată pe data de 24.04.2020 la IMSP SR Glodeni. Comorbidităţi: cancer intestinal, faza terminală, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie aterosclerotică hipertensivă.
  • Deces 152: Bărbat de 67 ani, din r-nul Basarabeasca, internat pe data de 07.04.2020 la IMSP SR Basarabeasca. Comorbidităţi: cancer pulmonar, stadiu terminal.

  7 mai

  4 605 cazuri de infectare cu Coronavirus în R. Moldova. Încă un lucrător medical și-a pierdut viața

  Au fost înregistrate 129 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 739 de probe. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 4605 cazuri, iar din cauza COVID-19 și-au pierdut deja viața 145 de persoane, printre care și un lucrător medical.

  • Deces 144: Femeie de 72 ani, din mun. Chişinău, transferată din SCM Sfânta Treime la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 05.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip II, insuficiența renală cronică, AVC ischemic.
  • Deces 145: Snejana Poștaru, în vârstă de 41 ani, a activat în calitate de asistentă medicală în cadrul Spitalului Raional Cahul, secţia Anestezie şi Terapie Intensivă.

  6 mai

  Bilanțul cazurilor confirmate de COVID-19 ajunge la 4 476, iar bilanțul deceselor la 143

  La 6 mai au fost înregistrate alte 113 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 775 de probe. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns astfel la 4476 cazuri. Totodată, încă opt persoane au decedat din cauza COVID-19:

  • Deces 137: Bărbat de 64 ani, din mun. Chişinău, internat la IMSP SCM Sfînta Treime, pe data de 23.04.2020. Comorbidităţi: insuficienţă геsрirаtоriе acută, сагdiораtiе dismetabolică , ischemică, pulmonară.
  • Deces 138: Femeie în vârstă de 77 ani, din mun. Chişinău, internată la IMSP SCM Sfînta Treime, pe data de 27.04.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr. II, boală cerebrovasculară acută.
  • Deces 139: Femeie de 58 ani, din mun. Chişinău, transferată din IMSP SCM Sfînta Treime la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 29.04.2020. Comorbidităţi: obezitate gr. II, insuficiență respiratorie gr. III, cardiopatie ischemică.
  • Deces 140: Femeie în vârstă de 62 ani, din r-nul Căuşeni, transferată din IMSP SCBI Toma Ciorba la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 16.04.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, obezitate gr. III, insuficiență respiratorie acută, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 141: Bărbat de 73 ani, internată pe data de 04.04.2020 la Spitalul Clinic Republican. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, insuficienţă cardio-respiratorie, insuficienţă hepatică.
  • Deces 142: Femeie de 61 ani, din r-nul Glodeni, transferată de la SCBI Toma Ciorbă la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 20.04.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială gr. II, pielonefrită cronică.
  • Deces 143: Un medic chirurg din stânga Nistrului a decedat fiind răpus de COVID-19. Potrivit reprezentanților MSMPS, medicul activa în cadrul spitalului Republican din Tiraspol. În vârstă de 68 de ani, medicul, pe nume Acperov Ibraghim, fusese internat în spital în stare gravă, fiind infectat cu COVID-19.

  5 mai

  115 cazuri noi de infectare și patru decese. În R. Moldova a murit un cetățean turc

  Marți, 5 mai, autoritățile au anunțat despre confirmarea a 115 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și alte patru decese provocate de COVID-19. În total, au fost înregistrate 4363 de cazuri de infectare, dintre care 1544 de persoane au fost tratate, iar 136 au decedat din cauza COVID-19.

  • Deces 133: Bărbat de 61 ani, din mun. Chişinău, transferat din IMSP SCM Sfînta Treime la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 25.04.2020, în stare foarte gravă. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, insuficiență respiratorie gr. II-III.
  • Deces 134: Cetăţean al Turciei, în vârstă de 71 ani, cu permis de ședere în municipiul Chişinău, care a fost confirmat pozitiv la infecţia COVID-19. Pacientul a fost internat pe data de 25.04.2020, la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă. Comorbidități: hipotiroidie, cardiopatie hipertensivă, pancreatită reactivă.
  • Deces 135: Femeie de 66 ani, internată pe data de 13.04.2020la IMSP Spitalul Clinic Municipal Bălţi. Comorbidităţi: obezitate gr. III-IV, insuficienţă cardio-respiratorie, epilepsie.
  • Deces 136: Bărbat de 88 ani din Tiraspol. Comorbidităţi: boală ischemică a cordului, cardiomiopatie.

   

  4 mai

  Alți 127 de oameni infectați și șapte decedați

  La 4 mai au fost confirmate alte 127 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, au fost înregistrate în total 4248 cazuri, dintre 1054 în rândul lucrătorilor medicali.

  Din numărul total, 1423 de persoane au fost tratate, iar 132 persoane au decedat din cauza COVID-19.

  • Deces 126: Bărbat de 58 ani, din Tiraspol. Comorbidități: hipertonie arterială, diabet zaharat, cardiomiopatie.
  • Deces 127: Femeie de 78 ani, din Chișinău. Internată la data de 1 mai, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopatie hepertensivă, polineuropatie diabetică.
  • Deces 128: Femeie de 67 ani, din Chișinău. Internată la data de 25 aprilie, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopative hipertensivă, diabet zaharat tip II, obezitate gr.II.
  • Deces 129: Bărbat de 77 ani, din r-nul Glodeni, internat la IMSP Spitalul Clinic Bălți pe data de 27.04.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip II, obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 130: Bărbat de 80 ani, din mun. Bălți, internat la IMSP Spitalul Clinic Bălți, pe data de 22.04.2020. Comorbidități: angina pectorală. Edem pulmonar, encefalopatie discirculatorie stadiu II.
  • Deces 131: Bărbat de 46 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga. Comorbidități: obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. II.
  • Deces 132: Femeie de 65 ani, din mun. Chișinău, internată la Spitalul Clinic Republican, pe data de 28.04.2020.  Comorbidități: insuficiență renală cronică, cancer abdominal, hipertensiune arterială gr. III.

  3 mai

  69 de cazuri de infectare și un deces

  Alte 69 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate la 3 mai, bilanțul ajungând la 4121 de cazuri. Totodată, 1382 persoane au fost tratate, iar 125 au decedat din cauza COVID-19.

  • Deces 125: Femeie de 80 ani, din mun. Chişinău, internată pe data de 29.04.2020 la SCBI „Toma Ciorbă”.  Comorbidităţi: diabet zaharat, insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardiacă.

   

  2 mai

  Încă 72 de cazuri de infectare și două decese

  La 2 mai au fost înregistrate alte 72 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, bilanțul ajungând la 4052, dintre care 1334 de persoane au fost tratate, iar 124 au decedat din cauza COVID-19.

  • Deces 123: Femeie de 69 ani, din Cahul. Internată la data de  18 aprilie în cadrul spitalului raional Cahul. Comorbidități: insuficiență hepato-renală.
  • Deces 124: Bărbat de 66 ani, din Fălești. Internat la data de 28 aprilie la spitalul raional Bălți. Comorbidități:diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, obezitate gr.III.

  1 mai

  Încă trei oameni au murit, printre care un medic de la Fălești

  La 1 mai au fost înregistrate încă trei decese, bilanțul total ajungând la 122. Totodată, au fost înregistrate 83 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, numărul total fiind de 3980.

  • Deces 120: Bărbat de 66 ani, din  Bălți. Internat la data de 7 aprilie, în cadrul spitalului din Bălți. Comorbidități: Hipertensiune arterială, ictus cerebral, boală cronică renală.
  • Deces 121: Femeie de 49 ani, din Cahul. Internată  la data de 22 aprilie în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă. Diagnosticul final: Pneumonie interstițială polisegmentară bilaterală, evoluție gravă. Insuficiență respiratorie progresivă. Sindrom de detresă pulmonară. Șoc septic.
  • Deces 122: Medicul traumatolog Igor Cheptea, din cadrul Spitalului raional Fălești. Acesta avea 57 de ani.

   

  30 aprilie

  Alte 126 de cazuri de infectare și opt decese

  La 30 aprilie au fost înregistrate 126 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 878 de probe, toate cazurile fiind cu transmitere locală. Numărul total de persoane infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3897, dintre care 1182 de persoane au fost tratate, iar 119 au decedat.

  • Deces 112: Bărbat de 63 ani, din mun. Chişinău, transferat de la SCM „Arhanghelul Mihail” la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 22.04.2020, în stare foarte gravă. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat, obezitate gr. III.
  • Deces 113: Bărbat în vârstă de 68 ani, din mun. Bălţi, transferat de la SR Bălţi la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 21.04.2020, în stare foarte gravă. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. II.
  • Deces 114: Femeie în vârstă de 68 ani, din r-nul Făleşti. Internată în stare gravă pe data de 28 aprilie în cadrul Spitalul Clinic Republican, transferată din SR Fălești. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardiacă.
  • Deces 115: Bărbat de 72 ani, din r-nul Cantemir. Internat în cadrul Spitalului Raional Cantemir, pe data de 03 aprilie. Comorbidități: boală psihiatrică, boli somatice.
  • Deces 116: Bărbat, 70 ani,  din mun. Bălți, internat pe data de 28 aprilie, în stare gravă la Spitalul Clinic din Bălți.  Comorbidități: Hipertensiune arterială de gradul III, boală cardiovasculară.
  • Deces 117: Femeie de 75 ani, din Chișinău, internată la IMSP Institutul de Medicină Urgentă la data de 27.04.2020. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă IC.III (NYHA), diabet zaharat tip 2.
  • Deces 118: Femeie în vârstă de 92 ani, din r. Strășeni. Internată la IMSP Institutul de Medicină Urgentă la data de 21.04.2020. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă IC.II (NYHA) stadiul C.
  • Deces 119: Bărbat în vârstă de 63 ani, din or. Tiraspol.

  29 aprilie

  Alte patru decese provocate de COVID-19. În total, au murit 111 oameni

  Miercuri, 29 aprilie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a mai raportat patru decese. Astfel, în total, în R. Moldova au murit 111 oameni din cauza noului coronavirus.

  • Deces 108: Bărbat în vârstă de 82 de ani, din mun. Chișinău, internat pe data de 17.04.2020 în IMSP SCM nr.1. Comorbidități: diabet zaharat tip II, infarct miocardic, ICC III.
  • Deces 109: Femeie în vârstă de 79 ani, din r. Ocnița, internată la IMSP SCR la data de 21.04.2020. Comorbidități: hipertensiune arterială gr.III, cancer st. III-IV.
  • Deces 110: Femeie de 85 ani, din Chișinău. Internată la data de 18 aprilie, în cadrul spitalului clinic municipal nr. 1. Comorbidități: cardiopatie ischemică, infarct miocardic vechi. Hipertensiune arterială. Diabet zaharat tip II.
  • Deces 111: Bărbat de 51 ani, din Tiraspol. Comorbidități: cardiomiopatie de geneză toxică.

  28 aprilie

  Alte trei persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19, inclusiv o tânără de 23 de ani

  Ministerul Sănătății anunță încă trei decese provocate de coronavirus. Este vorba despre două femei și un bărbat. Astfel, bilanțul deceselor ajunge la 107.

  • Deces 105. Femeie de 43 ani, din Drochia. Internată la data de 22 aprilie în cadrul Spitalului din Bălți, în stare gravă. Comorbidități: anemie cronică, diabet zaharat, insuficiență renală.
  • Deces 106. Femeie de 23 ani, din Bălți. Internată în stare extrem de gravă, la data de 27 aprilie, în cadrul Spitalului din Bălți. Comorbidități: insuficiență renală, insuficiență respiratorie acută.
  • Deces 107. Bărbat de 63 ani, din Căușeni. Internat la data de 23 aprilie, la spitalul din Anenii Noi. Comorbidități: Glomerulonefrită cronică difuză, hipertensiune arterială.

  28 aprilie

  Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 ajunge la 104

  Un bărbat în vârstă de 64 de ani din Soroca s-a stins marți, 28 aprilie, fiind răpus de COVID-19. Este cel de-al doilea deces înregistrat în ultimele 24 de ore.

  Potrivit autorităților, victima a fost internată în stare gravă pe data de 22 aprilie 2020, în cadrul SCM nr. 1. Bărbatul suferea de pneumonie viruso-bacteriană bilaterală, evoluţie severă. Comorbidități: Insuficienţă respiratorie gradul III, insuficienţă cardiacă NYHA III.

  28 aprilie

  O femeie, angajată la Spitalul raional din Soroca, s-a stins din cauza noului coronavirus

  O femeie în vârstă de 65 de ani, angajată în calitate de bufetier în cadrul Spitalului raional din Soroca, s-a stins marți, 28 aprilie, fiind răpusă de Covid-19. Astfel, în total, în R. Moldova au murit 103 pacienți infectați cu noul coronavirus.

  Potrivit autorităților, victima a fost internată la spitalul Clinic Republican pe 13 aprilie în stare extrem de gravă, iar astăzi femeia a pierdut lupta pentru viață. Potrivit medicilor, pacienta suferea de insuficiență cardiacă și obezitate gr. II.

  28 aprilie

  Bilanțul total al cazurilor de COVID-19 confirmate în R. Moldova ajunge la 3 638

  În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 157 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre cele 695 de probe procesate primar.

  Bilanțul total al cazurilor confirmate ajunge la 3 638.Până la ziua de azi, 975 de persoane s-au tratat de noul tip de coronavirus, 103 au decedat, iar cazuri active sunt 2 560.

  27 aprilie

  73 cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 3481 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, au fost procesate 367 de probe, 73 fiind pozitive, adică 3481 în total. Cazuri active sunt 2455.

  27 aprilie

  În R. Moldova au fost înregistrate deja 101 decese provocate de COVID-19

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță despre înregistrarea a încă trei decese provocate de COVID-19. Astfel, în total, în R. Moldova au murit 101 pacienți infectați cu noul coronavirus.

  • Deces 99: bărbat de 64 ani din Glodeni, care fusese internat la spitalul raional din 21 aprilie și mai suferea de cardiopatie mixtă, insuficienţă cardiacă și vasculită sistemică;
  • Deces 100: bărbat de 78 ani din Tiraspol, care mai suferea de boală ischemică a cordului, cardiopatie aterosclerotică;
  • Deces 101: femeie de 79 ani din Glodeni, care fusese internată la spitalul raional din 19 aprilie și mai suferea de diabet zaharat tip II și cancer intestinal.

  27 aprilie

  Două noi decese din cauza infecției de Covid-19

  Noul tip de coronavirus mai face două victime în R. Moldova, astfel încât bilanțul deceselor ajunge la 98de cazuri.

  • Deces 97: Bărbat de 64 ani, din mun. Chișinău, internat la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de data de 16.04.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat, hipertensiune arterială gr. III, insuficiență respiratorie severă.
  • Deces 98: Femeie în vârstă de 69 ani, din r-nul Dubăsari, Transnistria.

  27 aprilie

  Bilanțul total al deceselor în R. Moldova ajunge la 102. Victima, o femeie din Ștefan-Vodă

  O femeie în vârstă de 59 de ani din Ștefan-Vodă a decedat luni, 27 aprilie, fiind răpusă de noul coronavirus. În acest sens, bilanțul total al deceselor în R. Moldova ajunge la 102.

  Victima a fost internată la spitalul raional Căușeni pe 24 aprilie în stare extrem de gravă, iar astăzi femeia a pierdut lupta cu viața. Potrivit medicilor, pacienta avea hipotiroidie și obezitate gradul I.

  26 aprilie

  Bilanțul deceselor în R. Moldova ajunge la 96 de cazuri

  Ministerul Sănătății, Muncii și Proecției Sociale informează despre înregistrarea a încă două decese provocate de COVID-19:

  • Deces 95: Femeie în vârstă de 78 de ani, din r. Orhei, internată la 03.04.2020 SR Orhei. Comorbidități: Cardiopatie mixtă, AVC tranzitoriu.
  • Deces 96: Bărbat în vârstă de 70 de ani, din or. Comrat, internat la SR Comrat la data de 19.04.2020. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

  26 aprilie

  104 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova

  La 26 aprilie au fost înregistrate 104 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 594 probe investigate. Un caz este de import și 103 cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3408 cazuri.

  25 aprilie

  Încă cinci decese provocate de COVID-19

  Încă 5 decese cauzate de infecţia COVID-19 au fost înregistrate pe parcursul zilei de 25 aprilie. Bilanțul ajunge în R. Moldova la 94 de cazuri.

  • Deces 90: Bărbat de 80 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 22.04.2020, în stare gravă. Pneumonie interstițială bilaterală, evoluție gravă. Comorbidităţi: Diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 91: Femeie, 72 ani, din r-nul Orhei, transferat de la IMSP SR Orhei, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 17.04.2020, în stare gravă. Comorbidităţi: Diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă si pulmonară, hipertensiune arterială gr. III.
  • Deces 92: Femeie în vârstă de 37 ani, din r-nul Orhei, transferată de la SR Orhei la Spitalul Clinic Republican pe data de 10.04.2020. Pneumonie virală, bilaterală,  detresă respiratorie, disfuncţie renală, hepatică.
  • Deces 93: Femeie de 39 ani, din r-nul Dubăsari, Transnistria. Comorbidităţi: diabet zaharat, cardiomiopatie, insuficienţă renală cronică.
  • Deces 94: Bărbat în vârstă de 73 ani, din Tiraspol. Comorbidităţi: cardiomiopatie aterosclerotică.

  25 aprilie

  Un nou record: 194 cazuri noi de infecție cu COVID-19

  La 25 aprilie au fost înregistrate 194 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 1024 probe investigate. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3304 cazuri.

  Din numărul total de cazuri din această zi, 34 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 14, medici – 8, personal auxiliar – 12. Dintre acestea, 7 cazuri de infectare au fost înregistrate în rândul personalului medical al Centrului Perinatologic din cadrul IMSP SCM Nr. 1.

  25 aprilie

  Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor două decese cauzate de COVID-19

  Noul tip de coronavirus mai face două victime în R. Moldova, astfel încât bilanțul deceselor ajunge la 89 de cazuri. 

  • Deces 88: Bărbat de 78 ani, din Chișinău, internat în stare gravă la data de 12 aprilie la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: accident vascular repetat, fibrilație atrială paroxistică
  • Deces 89: Bărbat, 48 ani,  din Ialoveni. Transferat pe data de 24 aprilie din cadrul Institutului Cardiologic, la Institutul de Medicină Urgentă. În stare extrem de gravă,  pneumonie, cardiomiopatie, tromboză intracardiacă, insuficiență cardiacă.

  24 aprilie

  În ultimele 24 de ore, 5 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza COVID-19

  MSMPS informează despre alte trei decese din cauza COVID-19, înregistrate la data de 24 aprilie. Astfel, bilanțul deceselor în R. Moldova se ridică deja la 87 de cazuri.

  Deces 85: Femeie în vârstă de 61 ani, din mun. Chișinău, internată pe data de 10.04.2020, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidităţi: diabet zaharat, hipertensiune gr. III.

  Deces 86: Bărbat de 66 ani, din r-nul Căuşeni, a fost transferat din SR Comrat la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 14.04.2020. Pneumonie interstițială bilaterală. Comorbidităţi: boală renală cronică.

  Deces 87: Bărbat de 63 ani, din r-nul Criuleni, transferat din SR Criuleni la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 13.04.2020, în stare foarte gravă. Comorbidități: Hipertensiune gr. III, insuficiență cardiacă.

  24 aprilie

  Număr record de infectări: 184 de cazuri noi confirmate de COVID-19

  În ultimele 24 de ore au fost confirmate 184 de cazuri noi de COVID-19, în urma prelucrării a 857 de teste. Toate cazurile sunt cu statut de transmitere locală. Astfel, bilanțul total ajunge la 3 110.

  Autoritățile au menționat despre înregistrarea unui nou focar de infecție cu COVID-19, la Vulcănești. Potrivit ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, peste 60 de persoane din trei raioane ale țării, s-au contaminat, după o petrecere.

  24 aprilie

  Bilanțul deceselor a ajuns la 84 de cazuri

  COVID-19 mai face două victime în R. Moldova, astfel încât bilanțul național al deceselor a urcat până la 84 de cazuri.

  • Deces 83: Femeie în vârstă de 66 de ani, din mun. Chișinău, internată la Spitalul Clinic Republican la data de 08.04.2020. Comorbidități: insuficiență hepatică.
  • Deces 84: Femeie în vârstă de 77 de ani, din mun. Chișinău, internată la data de 04.04.2020 în IMSP Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: insuficiența cardiacă, diabet zaharat tip II.

  24 aprilie

  Două noi decese provocate de COVID-19. Bilanțul ajunge la 82 de cazuri

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre înregistrarea a încă două deces provocate de COVID-19. Astfel, bilanțul național ajunge deja la 82 de cazuri de deces.

  • Deces 81: Femeie în vârstă de 67 de ani, din r-nul Edineţ, internată  la SC Bălți pe data de 20.04.2020. Comorbidităţi: insuficiență renală, diabet zaharat.
  • Deces 82: Bărbat de 75 ani, din r-nul Ştefan Vodă, transferat de la Spitalul MSMPS la IMSP Institutul de Medicină Urgentă la data de 07.04.2020, în stare foarte gravă. Pneumonie polisegmentară bilaterală, evoluție gravă, insuficiența respiratorie gr III.

  23 aprilie

  148 de cazuri noi de COVID-19 în R. Moldova

  La 23 aprilie au fost înregistrate alte 148 cazuri de infecție cu noul coronavirus după procesarea a 792 probe. Dintre acestea, 147 sunt cazuri cu transmitere locală şi un caz de import. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 2926.

  Din numărul total de cazuri din această zi, 49 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 18, medici – 11, personal auxiliar – 19, felceri-1.

  23 aprilie

  A fost înregistrat cel de-al 80-lea deces din cauza COVID-19

  O femeie în vârstă de 68 de ani din Anenii Noi a decedat fiind răpusă de noul coronavirus, anunță Ministerul Sănătății. În acest sens, bilanțul total al deceselor în R. Moldova ajunge la 80.

  Potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății, victima a fost internată la spitalul Clinic Republican pe 14 aprilie, iar astăzi femeia a pierdut lupta cu viața. Potrivit medicilor, pacienta avea glomerulonefrită cronică difuză, sindrom nefrotic.

  23 aprilie

  Două noi decese provocate de COVID-19. Bilanțul ajunge la 79 de cazuri

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre înregistrarea a încă două deces provocate de COVID-19. Astfel, bilanțul național ajunge deja la 79 de cazuri de deces.

  • Deces 78: Femeie de 54 ani, din Taraclia. Internată la data de 13 aprilie în cadrul Spitalului Clinic Republican.
   Comorbidități: Insuficienta hepatică cu sindrom citolitic, colestatic. Trombocitopenie severă. Insuficiență renală.
  • Deces 79: Bărbat de 68 ani, din raionul Rîșcani. Internat în stare gravă, la data de 13 aprilie, în cadrul Spitalului din Rîșcani. Comorbidități: insuficiență cardiovasculară.

  22 aprilie

  Două noi decese provocate de COVID-19. Bilanțul național urcă la 77 de cazuri

  Noul tip de coronavirus mai face două victime în R. Moldova, astfel încât bilanțul deceselor ajunge la 77 de cazuri. Un deces este confirmat de ministerul Sănătății, iar cel de-al doilea a fost anunțat de presa din stânga Nistrului.

  • Deces 76: Bărbat de 62 ani, din mun. Comrat, internat în stare gravă la IMSP SR Comrat pe data de 18 aprilie.  Boală cerebrovsculară, edem pulmonar și cerebral.
  • Deces 77: Femeie în vârstă de 75 de ani, din stânga Nistrului. Aceasta suferea insuficiență cardiacă acută, dar și de diabet zaharat.

  22 aprilie

  Încă un deces din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 75 de decese

  MSMPS informează despre înregistrarea unui nou deces provocat de infecția COVID-19.

  • Deces 75: Femeie în vârstă de 43 de ani, din Transnistria. Comorbidități: insuficiență renală cronică.

  22 aprilie

  Număr record de cazuri confirmate de laborator: 164 de persoane, infectate cu noul coronavirus

  La 22 aprilie au fost confirmate 164 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 în urma efectuării a 696 de teste. Acesta este cel mai mare număr de cazuri pozitive confirmate de laborator de la înregistrarea primului caz de COVID-19 în R. Moldova. Astfel, bilanțul cazurilor de infecție cu noul virus ajunge în R. Moldova la 2778.

  Dintre acestea, 159 sunt cu transmitere locală şi 5 de import. 17 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în Transnistria. Totodată, din numărul total de cazuri din această zi, 40 sunt lucrători medicali.

  22 aprilie

  A 74-a victimă, răpusă de noul coronavirus

  Autoritățile au confirmat încă un deces provocat de COVID-19. Bilanțul ajunge în R. Moldova la 74 de cazuri.

  • deces 74. Bărbat de 65 ani, din Fălești. Acesta a fost internat  la data de 14 aprilie în cadrul SR Glodeni. Comorbidități: diabet zaharat tip II.

  22 aprilie

  COVID-19: Al 15-lea deces înregistrat în regiunea din stânga Nistrului

  O femeie de 43 de ani din Slobozia a decedat miercuri dimineață, 22 aprilie, fiind răpusă de noul coronavirus, a relatat presa transnistreană și confirmat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

  Victima a fost internată la spital pe data de 6 aprilie cu pneumonie, iar în ultimele zile starea ei s-a deteriorat brusc.

  Este cel de-al 15-lea deces înregistrat în regiunea din stânga Nistrului. Potrivit MSMPS, victima suferea de insuficiență renală cronică. Bilanțul total al deceselor în R. Moldova ajunge la 75.

  21 aprilie

  Al treilea deces provocat de COVID-19, în ultimele 24 de ore

  Autoritățile informează despre înregistrarea unui nou deces provocat de noul tip de coronavirus, al treilea caz confirmat în ultimele 24 de ore. Astfel, în R. Moldova, în urma îmbolnăvirii cu COVID-19, au decedat deja 73 de persoane.

  Cea de-a 73-a victimă este o femeie, în vârstă de 65 ani, din raionul Hîncești, internată la data de 23 martie în Spitalul Raional Hîncești. Femeia suferea și de alte boli, precum sindromul hepato-renal tip 1, encefalopatie mixtă.

  21 aprilie

  66 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în R. Moldova: Regiunea transnistreană, cap de listă

  La data de 21 aprile curent au fost înregistrate 66 de cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 241 probe investigate. Dintre care 65 sunt cu transmitere locală, iar un caz este de import – din Marea Britanie.

  Din numărul total de cazuri din această zi, 14 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 8, medici – 4, personal auxiliar – 2. În total, 505 persoane au fost tratate şi 73 persoane au decedat din cauza COVID-19.

  21 aprilie

  Încă două decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 72 de decese

  Autoritățile informează despre înregistrarea a încă două decese provocate de noul tip de coronavirus. Astfel, în R. Moldova, în urma îmbolnăvirii cu COVID-19, au decedat deja 72 de persoane.

  • Deces 71: Femeie de 81 ani din mun. Chişinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 19 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
  • Deces 72: Femeie de 53 ani din mun. Chişinău, transferată de la IMSP Centrul COVID – 19,  la IMSP SCM Nr.1 pe data de 13.04.2020, în stare gravă.  Pneumonie comunitară bacteriană, evoluţie severă.

  20 aprilie

  Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 se ridică la 70 de cazuri

  Autoritățile anunță despre înregistrarea a încă două decese cauzate de virusul COVID-19. Astfel, bilanțul ajunge în R.Moldova la 70 de cazuri.

  Deces 69: Femeie în vârstă de 73 ani din or. Bender. Comorbidități: insuficiență renală cronică.

  Deces 70: Bărbat în vârstă de 62 ani, din or. Tiraspol.

  20 aprilie

  76 cazuri noi de COVID 19 în R. Moldova. Total – 2 548 cazuri

  La 20 aprilie curent au fost înregistrate 76 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 199 probe investigate. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.    

  Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 2548 cazuri. Din numărul total de cazuri din această zi, 6 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 3, medici – 1, personal auxiliar – 2.

  20 aprilie

  A fost înregistrat cel de-al 68-lea deces din cauza COVID-19

  Ministerul Sănătății informează despre încă un deces provocat de noul tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor ajunge la 68 de cazuri.

  Potrivit autorităților, cea de-a 68-a victimă a virusului este un bărbat de 47 ani, din Ceadîr-Lunga, care a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă la data de 14 aprilie, în stare extrem de gravă. MSMPS informează că diagnostic final al pacientului a fost: pneumonie interstițială bilaterală, evoluție gravă, boală renală cronică.

  19 aprilie

  Încă cinci persoane, printre care un medic, au decedat din cauza COVID-19

  Au fost înregistrate alte cinci decese, iar bilanțul celor răpuși de COVID 19 a ajuns la 67. Printre cei care au pierdut lupta cu virusul este și Ivan Şiman, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani.

  Aceasta a fost internat pe data de 7 aprilie la Spitalul Clinic Republican. Pacientul suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

  Deces 63: Femeie, 80 ani, din mun. Chişinău. Comorbidităţi: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. II, tiroidită autoimună.

  Deces 64: Femeie, 68 ani, din mun. Chişinău, transferată de la IMSP SCM Sfânta Treime la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 pe data de 10 aprilie, în stare extrem de gravă. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie ischemică.

  Deces 65: Bărbat, 76 ani, din r-nul Donduşeni, internat pe data de 08.04.2020 la IMSP SC Bălți. Comorbidităţi: cancer de intestin.

  Deces 66: Bărbat, 72 ani, din r-nul Glodeni, internat pe data de 11.04.2020 la SR Glodeni, diabet zaharat tip 2, Cardiopatie aterosclerotică, HTA gr.II, ciroză hepatică de etiologie etilică evoluţie progresantă.

   

  19 aprilie

  145 de infecții confirmate în ziua de Paște. Total – 2 472 de cazuri confirmate în laborator

  La 19 aprilieau fost înregistrate 145 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 640 probe investigate. Dintre acestea 142 cazuri cu transmitere locală şi 3 de importanunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

  Ministerul anunță că a fost finalizat procesul de testare a 135 persoane care au fost declarate anterior cu diagnostic clinico-epidemiologic COVID-19. În total, din 135 persoane cu diagnostic clinico-epidemiologic de COVID-19, 84 persoane au fost testate pozitiv și 51 negativ.

   

  19 aprilie

  Al 62-lea deces provocat de Covid 19 în R. Moldova

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre înregistrarea unui nou deces provocat de infecția COVID-19.

  Este al 62-lea confirmat și anunțat oficial. Bărbatul decedat era în vârstă de 61 de ani, fiind originar din or. Soroca. A fost internat la Spitalul Raional Soroca la data de 15 aprilie 2020. Comorbidități: insuficiență renală cronică, AVC, anunță Ministerul.

  19 aprilie

  Un nou deces. Bilanțul ajunge la 61 de persoane decedate

  Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, a fost înregistrat un nou deces provocat de COVID-19. Al 61-lea provocat de acest virus.

  Bărbatul decedat are 55 ani, fiind originar din mun. Bălți. A fost transferat la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 17 aprilie, din SC Bălți în stare extrem de gravă. Comorbidități: Hipertensiune de gradul III, insuficiență respiratorie, cardiopatie hipertensivă, anunță ministerul într-un comunicat de presă.

  18 aprilie

  114 cazuri noi de COVID 19 în R. Moldova. Total – 2 282 cazuri confirmate de laborator

  Au fost înregistrate alte 114 cazuri de infecție cu noul coronavirus după procesarea a 726 probe.


  Din numărul total de cazuri din această zi, 18 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 4, medici – 6, personal auxiliar – 8.  Până la această dată, 391 persoane au fost tratate.

  18 aprilie

  Încă trei decese provocate de Covid 19. Bilanțul – 60 de decese

  Au fost înregitrate încă trei decese provocate de infecția COVID-19 pe teritoriul R. Moldova.

  • Deces 58: Bărbat în vârstă de 75 ani, din Tiraspol. Comorbidități: boală cronică obstructive a plămânilor.
  • Deces 59: Femeie în vârstă de 76 ani, din Tiraspol. Comorbidități: insuficiență cardiovasculară acută.
  • Deces 60: Bărbat în vârstă de 60 ani, r. Grigoriopol. Comorbidități: insuficiență renală cronică.

  18 aprilie

  Al 57-lea deces provocat de COVID 19 în R. Moldova

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre decesul unui bărbat în vârstă de 48 de ani din raionul Fălești.

  Acesta a fost internat la Spitalul Raional Fălești la data de 07 aprilie 2020 și transferat la IMSP SCR „Timofei Moșneaga” peste două zile, 09 aprilie 2020. Ministerul anunță că bărbatul suferea și de alte patologii: AVC, deficit imunonutritiv, diabet zaharat tip 2, HTA gr II.

  17 aprilie

  Un bărbat în vârstă de 77 de ani a decedat din cauza COVID-19. Bilanțul deceselor ajunge la 56

  Autoritățile informează despre încă un deces provocat de COVID-19. Astfel, bilanțul deceselor ajunge în R. Moldova la 56 de cazuri.

  Cea de-a 56-a victimă a noului virus este un bărbat în vârstă de 77 de ani din raionul Glodeni. Acesta a fost internat în secția de terapie intensivă a spitalului raional Glodeni la 11 aprilie. MSMPS mai menționează că acesta suferea de hipertensiune arterială și cardiopatie aterosclerotică.

  17 aprilie

  Încă un deces din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 55 de decese

  R. Moldova înregistrează încă un deces din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 55 de decese.

  „Potrivit MSMPS, victima este un bărbatul de 73 ani era din Chișinău, care a fost internat în stare extrem de gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 2 aprilie. Acesta suferea de diabet zaharat tip 2, boală renală cronică”.

  17 aprilie

  Au fost testate pozitiv încă 110 persoane. Total cazuri confirmate de laborator – 2 129

  Autoritățile informează despre încă 110 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, care au fost confirmate în urma prelevării a 549 de probe. Dintre acestea, 107 sunt cazuri cu transmitere locală şi 3 de import.

  Din numărul total de cazuri din această zi, 29 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 3, medici – 10, felceri – 5, personal auxiliar – 11.

  16 aprilie

  Încă un deces din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 54 de decese

  R. Moldova înregistrează încă un deces din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 54 de decese.

  „Potrivit MSMPS victimă este un bărbat în vârstă de 60 de ani din municipiul Chișinău. Acesta fusese internat la data de 4 aprilie la Institutul de Medicină Urgentă și suferea de hipertensiune arterială și cardiopatie hipertensivă”.

  16 aprilie

  105 cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 2019 cazuri confirmate în laborator

  În ultimele 24 de ore, alte 105 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 2019 de cazuri.

  S-au efectuat 640 de teste, dintre care avem 105 cazuri confirmate. Toate cele 105 cazuri noi sunt cu transmitere locală. Chișinău – 21, Transnistria – 16, Soroca – 13, Florești – 11, Edineț – 8, Fălești – 6, Bălți – 4, Cahul, Dondușeni, Râșcani, Strășeni – câte 3 cazuri, Căușeni, Ialoveni, Sângerei, Ștefan- Vodă – câte 2 cazuri, Criuleni, Glodeni, Orhei, Taraclia, Telenești, Vulcănești – câte un caz”.

  16 aprilie

  Încă două decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 53 de decese

  R. Moldova înregistrează încă două decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 53 de decese.

  „MSMPS informează despre înregistrarea a încă două decese provocate de infecția COVID-19.
  Deces 52: Bărbat în vârstă de 68 de ani, din r. Ștefan Vodă, internat în IMSP ”Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale” la data de 08.04.2020, Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensiva IC gr II, AVC ischemic. Deces 53: Bărbat în vârstă de 63 de ani din Transnistria”.

  16 aprilie

  Încă patru decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 51 de decese

  R. Moldova înregistrează încă patru decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 51 de decese.

  Primul caz: Femeie de 63 ani din Chișinău, internată  în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 5 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă. Al doilea caz: Femeie de 63 ani din Orhei, internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă la data de 7 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă. Al treilea caz: Bărbat în vârstă de 76 ani, din Glodeni. Internat la data de 06.04.2020 la SR Glodeni și transferat la 14 aprilie în secția ATI SR Glodeni. Boli cronice: Cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, cardiopatie aterosclerotică hipertensivă, ateroscleroză. Al patrulea caz: Femeie de 68 ani, din Fălești. Internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 8 aprilie. Boli cronice: Insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă”.

  16 aprilie

  Încă un deces din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 47 de decese

  R. Moldova înregistrează încă un deces din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 47 de decese.

  Am înregistrat astăzi un deces. Este vorba despre un pacient de 72 de ani dintr-o localitate din raionul Cahul, care a fost internat pe 12 aprilie cu agravare bruscă pe data de 14 aprilie. Ieri a fost intubat, însă din păcate dimineața, la 5:40 a fost constatat decesul”.

  15 aprilie

  115 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 1914 de cazuri confirmate în laborator

  În ultimele 24 de ore, alte 115 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 1914 de cazuri.

  Astăzi, 15 aprilie 2020, au fost înregistrate 115 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 594 probe, dintre care un caz de import şi 114 sunt cu transmitere locală. 1914 de cazuri au fost confirmate în condiții de laborator și 135 persoane depistate conform criteriilor clinico-epidemiologice, astfel numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 2049. 22 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Transnistria. În total, 183 cazuri de infecție sunt înregistrate în regiunea din stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri din această zi, 29 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 8, medici – 9, felceri – 2, personal auxiliar – 10. Pâna la ziua de azi, au fost confirmate 510 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate”.

  15 aprilie

  Încă cinci decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 46 de decese

  R. Moldova înregistrează încă 5 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 46 de decese

   

  „Deces 1: Bărbat în vârstă de 65 ani, din or.Tiraspol. Deces 2: Femeie de 86 ani din mun. Bălți, internată la data de 10.04.2020 în stare gravă la SCM Bălți, comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă acută. Deces 3: Bărbat în vârstă de 71 ani, din r. Criuleni, internat în stare gravă la IMSP Institutul de Medicină Urgentă la data de 02.04.2020, comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, boala cronică renală, diabet zaharat. Deces 4: Bărbat de 62 de ani din r. Glodeni, internat la SR Glodeni la 13.04.2020. Deces 5: Femeie în vârstă de 66 ani din r. Orhei, internată la 13.04.2020 în SR Orhei și transferată la SCR în 15.04.2020, comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat”.

  14 aprilie

  87 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 1799 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, alte 87 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 1799 de cazuri.

  „Astăzi, 14 aprilie curent, au fost înregistrate 87 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 465 probe, dintre care un caz de import şi 86 sunt cu transmitere locală. 1799 de cazuri au fost confirmate în condiții de laborator și 135 persoane sunt tratate la domiciliu (depistate conform criteriilor clinice epidemiologice), astfel numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 1934. 12 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Transnistria. În total, 161 cazuri de infecție sunt înregistrate în această regiune. Din numărul total de cazuri din această zi, 29 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 12, medici – 10, farmaciști – 1, personal auxiliar – 6. Pâna la ziua de azi, au fost confirmate 481 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate” 

  14 aprilie

  Încă cinci decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 41 de decese

  R. Moldova înregistrează încă 5 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 41 de decese.
  „MSMPS informează că pe parcursul zilei de 14 aprilie au fost înregistrate alte cinci decese. Primul caz: Este vorba despre o femeie de 69 de ani, din r. Glodeni, comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială. În al doilea caz este vorba despre o femeie de 77 de ani din or. Sîngerei, comorbidități: insuficiență cardio-respiratorie, edem cerebral. Al treilea caz: Este vorba despre un bărbat, de 71 ani, din or.Bender, internat în Institutul de Medicină Urgentă, comorbidități: hipertensiune arterială gr II, ateroscleroză obliterantă a vaselor membrelor inferioare.
  Al patrulea caz: Este o femeie, de 72 ani, din r.Glodeni, transferată în stare gravă din SC Bălți la Institutul de Medicină Urgentă la data de 04.04.2020, comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
  Numărul deceselor de COVID-19, în Republica Moldova, a ajuns la 40. Al cincilea caz: Este vorba despre o femeie, 72 de ani, din Tiraspol”.

  13 aprilie

  Încă un deces din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 36 de decese

  R. Moldova înregistrează încă un deces din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 36 de decese.

  „În această seară a fost înregistrat un nou deces din cauza infecției COVID-19. Este vorba despre o femeie, 63 ani, din Ștefan Vodă. Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic Republican pe data de 03 aprilie, în stare gravă, având alte maladii cronice concomitente. Exprimăm condoleanțe familiei”.

  13 aprilie

  50 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 1712 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, alte 50 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 1712 de cazuri.

  „Astăzi, 13 aprilie curent, au fost înregistrate 50  cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 273 probe, dintre care 2 cazuri de import şi 48 sunt cu transmitere locală. Tot astăzi, au fost confirmate alte 20 cazuri de infecție cu COVID-19, în Transnistria. În total, 149 cazuri de infecție sunt înregistrate în această regiune. Din numărul total de cazuri din această zi, 15 sunt lucrători medicali: asistenți medicali- 7, medici- 4, felcer- 1, personal auxiliar – 3. Pâna la ziua de azi, au fost confirmate 452 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate”.

  13 aprilie

  Încă trei decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 35 decese

  R. Moldova înregistrează încă 3 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 35 decese.

  „MSMPS informează despre înregistrarea unui nou deces din cauza infecției COVID-19. Este vorba despre un bărbat, de 70 ani, din raionul Glodeni. Exprimăm condoleanțe familiei.

  MSMPS informează despre înregistrarea a două decese provocate de infecția COVID-19.
  Este vorba despre o femeie, de 78 ani, din mun. Chișinău, com. Ciorescu, internată la data de 30.03.2020 în Institutul de Medicină Urgentă. Cea de-a doua persoană este o femeie, de 68 ani, din or. Tiraspol”

  12 aprilie

  102 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 1662 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, alte 102 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 1662 de cazuri.

  Astăzi, 12 aprilie curent, au fost înregistrate 102 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 439 probe investigate, toate fiind cazuri cu transmitere locală. Din numărul total de cazuri din această zi, 18 cazuri au fost înregistrate în regiunea din stânga Nistrului. Alte 17 cazuri de infectare au fost înregistate în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 4, asistenţi medicali – 7, personal auxiliar – 6”.

  12 aprilie

  Încă două decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 32 decese

  R. Moldova înregistrează încă 2 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 32 decese.

  „Prima victimă – o femeie în vârstă de 60 de ani din Ștefan Vodă a decedat duminică, 12 aprilie, din cauza COVID-19. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu a oferit alte informații despre victimă, menționând doar că aceasta a murit la Spitalul Raional din Căușeni. A doua victimă – Ministerul Sanătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre înregistrarea unui alt caz de deces, provocat de COVID-19. Este vorba de un barbat de 59 ani, din Tiraspol. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor persoanei decedate”.

  11 aprilie

  Încă un deces din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 30 de decese

  R. Moldova înregistrează încă un deces din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 30 decese.

  Astăzi a fost confirmat și un nou caz de deces, la Tiraspol. Este vorba despre o femeie de 62 ani, internată în stare gravă”.

  11 aprilie

  122 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 1560 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, alte 122 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 1560 de cazuri.

  „Astăzi, 11 aprilie curent, au fost înregistrate 122  cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 598 probe investigate, dintre care un caz de import şi 121 sunt cu transmitere locală. Din numărul total de cazuri din această zi, 20 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus au fost înregistrate în regiunea din stânga Nistrului. Totodată, astăzi au fost depistate alte 25 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 9, asistenţi medicali – 8, personal auxiliar – 8.  Până la ziua de azi, au fost confirmate 415 cazuri de infectare a personalului medical”.

  10 aprilie

  Încă un deces din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 28 decese

  R. Moldova înregistrează încă un deces din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 28 decese.

  „Victima este vorba de un bărbat de 79 ani, din Orhei. Pacientul a fost transferat la 8 aprilie în stare gravă la Spitalul Clinic Republican”.

  10 aprilie

  149 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 1438 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, alte 149 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 1438 de cazuri.

  „La ziua de azi, 10 aprilie, au fost înregistrate alte 149 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 568 probe investigate, dintre care un caz este de import şi 148 sunt cu transmitere locală. În Transnistria, au fost confirmate încă 17 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus. În această regiune au fost înregistrate în total 95 cazuri de COVID-19.  Astăzi, au fost depistate alte 40 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-5, asistenţi medicali-19, felceri-1, farmaciști-1, personal auxiliar-14.  Până la ziua de azi, au fost confirmate 390 cazuri de infectare a personalului medical”

  9 aprilie

  Încă un deces din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 22 decese

  R. Moldova înregistrează încă un deces din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 22 decese.

  A fost înregistrat un deces. Victima este o femeie de 54 ani, din raionul Soroca.  Pacienta a fost internată pe 4 aprilie, în stare gravă, la Spitalul Clinic Republican”.

  9 aprilie

  115 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 1289 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, alte 115 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 1289 de cazuri.

  Alte 115 cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate pe teritoriul Republicii Moldova, după procesarea a 534 probe de laborator. Dintre acestea, 3 cazuri sunt de import şi 112 cazuri cu transmitere locală. 10 cazuri au fost înregistrate în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 31 sunt din sistemul medical, printre care: medici-4, felceri-3, asistenţi medicali-10, famacişti-1, personal auxiliar-13 persoane.  În total, au fost confirmate 348 cazuri de infectare a personalului medical”.

  9 aprilie

  Încă un deces din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 29 de decese

  R. Moldova înregistrează încă un deces din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 29 decese.

  Încă un deces a fost confirmat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale(MSMPS), astăzi, 9 aprilie, ducând bilanțul morților la nivel național la 29. Este vorba de o femeie, de 53 ani, din Soroca. Potrivit MSMPS, femeia a fost internată pe data de 4 aprilie, în stare gravă, la Spitalul Clinic Republican”. Detalii aici

  8 aprilie

  Încă trei decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 27 decese

  R. Moldova înregistrează încă 3 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 27 decese.

  MSMPS informează despre înregistrarea altor trei decese din cauza infecției COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 80 ani din Glodeni și un bărbat de 80 ani din Soroca, care au fost internați în stare gravă. La fel, astăzi a fost înregistrat un deces în stânga Nistrului, un bărbat de 66 ani”.

  8 aprilie

  118 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 1174 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, alte 118 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 1174 de cazuri.

  La data de 08.04.2020, 118 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate după procesarea a 629 probe de laborator, dintre care 2 cazuri de import şi 116 cazuri cu transmitere locală. Bilanţul total al persoanelor infectate în Republica Moldova este de 1174. Astăzi, au fost confirmate alte 27 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 5, asistenţi medicali – 9, felceri – 3, farmacişti – 1, personal auxiliar – 9 persoane.  În total, până la ziua de azi, au fost confirmate 317 cazuri de infectare a personalului medical”.

  7 aprilie

  91 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 1056 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, alte 91 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 1056 de cazuri.

  „Alte 91 cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova, dintre care 3 de import şi 88 cu transmitere locală. Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 4 au fost înregistrate în regiunea din stânga Nistrului. Astăzi, au fost confirmate alte 29 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-9, asistenţi medicali-8, felceri-2, farmacişti-2, personal auxiliar-8 persoane„.  

  7 aprilie

  Încă două decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 24 decese

  R. Moldova înregistrează încă 2 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 24 decese.

  Ultimele două decese raportate: Prima vicimă – un bărbat originar din Cahul, în vârstă de 71 de ani, internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 2 aprilie. Diagnostic final: Pneumonie interstițială bilaterală, caz confirmat de infecție COVID-19. A doua victimă – un bărbat din Glodeni, în vârstă 62 ani internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 6 aprilie.

  6 aprilie

  101 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 965 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, alte 101 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 965 de cazuri.

  „101 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate astăzi după procesarea a 192 probe de laborator, 4 cazuri de import şi 97 cazuri cu transmitere locală. În Transnistria, au fost confirmate încă 6 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus. Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 17 sunt din sistemul medical, printre care: medici-5, asistenţi medicali-6, felceri-1, personal auxiliar-5 persoane”.  

  6 aprilie

  Încă două decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 17 decese

  R. Moldova înregistrează încă 2 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 17 decese.

  „Astăzi au fost înregistrate 2 decese din cauza noului Coronavirus: o femeie de 30 ani din municipiul Chişinău, comorbidități: diabet zaharat de gradul I, internată la spital pe data de 4 aprilie, în stare foarte gravă. Un bărbat  de 70 ani din raionul Ştefan Vodă, transferat pe data de 4 aprilie de la Spitalul Raional Căuşeni, la Institutul de Medicină Urgentă, în stare extrem de gravă, comorbidități: hipertensiune şi obezitate”.

  6 aprilie

  Încă două decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 19 decese

  R. Moldova înregistrează încă 2 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 19 decese.

  „Au fost înregistrate încă 2 decese: femeie în vârstă de 81 ani, internată în stare extrem de gravă, la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 5 aprilie și un bărbat de 78 ani, internat la Institutul de Medicină Urgentă la data de 4 aprilie, în stare gravă, cu multiple comorbidități, printre care cardiopatie și hipertensiune arterială.

  5 aprilie

  112 de cazuri noi de infecție cu Covid-19. Total – 864 de cazuri

  În ultimele 24 de ore, alte 112 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 864 de cazuri.

  „Alte 112 cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate pe teritoriul Republicii Moldova, după procesarea a 349 probe de laborator. Dintre acestea, 8 cazuri sunt de import şi 104 cazuri cu transmitere locală. 3 cazuri au fost înregistrate în regiunea din stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 25 sunt din sistemul medical, printre care: medici-7, asistenţi medicali-14, personal auxiliar-4 persoane”.

  5 aprilie

  Încă două decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 14 decese

  R. Moldova înregistrează încă 2 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul total – 14 decese.

  „Au fost înregistrate alte 2 cazuri de deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 41 de ani, internat la Institutul de Medicină Urgentă la 30.03.2020, cu multiple comorbidități (hipertensiune arterială, diabet zaharat gr. II, boală renală cronică). Cea de-a doua persoană este o femeie din r. Fălești în vârstă de 71 de ani, internată la SR Fălești în data de 28.03.2020, comorbidități: cardiopatie ischemică, infarct miocardic”.

  4 aprilie

  Alte patru decese din cauza infecției de Covid-19. Bilanțul – 12 decese

  R. Moldova înregistrează încă 4 decese din cauza coronavirusului, într-o singură zi. Bilanțul total – 12 decese.

  „O femeie de 27 ani din Tiraspol, comorbidități: diabet zaharat, nefropatie st. 5, insuficiență renală cronică, nefroscleroza.

  O femeie de 57 ani din Chișinău, comorbidități: diabet zaharat, decompensat HTA, pneumonie bilaterală, boală ischemică.

  O femeie de 65 ani din Chișinău, cu pneumonie comunitară segmentară pe dreapta, insuficiență respiratorie de grad II, insuficiență renală acută, nefropatie toxică, insuficiență cardiacă, demență organică, boala Alzheimer. Doar astăzi, 4 aprilie, a fost înregistrate în total 4 decese”.

  4 aprilie

  161 de cazuri noi de infecție cu Covid-19

  În ultimele 24 de ore, alte 161 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 752 de cazuri.

  „La ziua de azi, 4 aprilie, încă 161 cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate pe teritoriul Republicii Moldova, după procesarea a 681 probe investigate, dintre care 11 cazuri sunt de import şi 150 cazuri cu transmitere locală. Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 66 sunt din sistemul medical, printre care:  AMU Ștefan Vodă- 21; AMU Soroca- 20; SR Soroca-5, etc”.

  3 aprilie

  Al 7-lea deces din cauza infecției de Covid-19: un medic din Soroca

  R. Moldova înregistrează al 7-lea deces din cauza coronavirusului. Acesta este al doilea deces din rândul cadrelor medicale. Detalii aici

  „Un medic din raionul Soroca, diagnosticat cu COVID-19, a decedat astăzi, 3 aprilie. Publicația „Obsevatorul de Nord” scrie că medicul avea 65 de ani și activa la Substația Medicală Urgentă din Soroca. Sursa precizează că soțul femeii activează, de asemenea, în calitate de medic în serviciul de medicină urgentă”.

  3 aprilie

  Al 8-lea deces din cauza infecției de Covid-19

  R. Moldova înregistrează al 8-lea deces din cauza coronavirusului. Victima este un bărbat din capitală.

  „Persoană decedată este un bărbat în vârstă de 66 de ani din mun. Chișinău, internat în stare extrem de gravă la data de 01.04.2020 la Institutul de Medicină Urgentă, comorbidități: cardiopatie ischemica; hepatită cronică de etiologie mixtă; boală renală cronică st. III”.

  3 aprilie

  86 de cazuri noi de infecție cu Covid-19

  În ultimele 24 de ore, alte 86 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 591 de cazuri.

  „La ziua de azi, 3 aprilie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 86 cazuri noi confirmate de COVID-19, din 419 probe procesate. Astfel, bilanțul total al persoanelor infectate a ajuns la 591. 79 dintre cazurile confirmate sunt cu transmitere locală, iar 7 sunt cazuri de import. Printre cazurile confirmate sunt 17 lucrători medicali, dintre care 7 sunt din Spitalul Raional din Ștefan Vodă”.

  2 aprilie

  82 de cazuri noi de infecție cu Covid-19

  În ultimele 24 de ore, alte 82 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 505 de cazuri.

  „Încă 82 cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate pe teritoriul Republicii Moldova, după procesarea a 332 teste, 5 cazuri de import şi 77 cazuri cu transmitere locală. Numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 este de 505”.

  2 aprilie

  Al 6-lea deces din cauza infecției de Covid-19

  R. Moldova înregistrează al 6-lea deces din cauza coronavirusului. Victima este un pacient din Ștefan Vodă.

  „A fost înregistrat încă un caz de deces la o persoană infectată cu COVID-19,  din Ștefan Vodă, internată în cadrul unei instituții spitalicești din capitală. Aceasta suferea şi de alte maladii cronice. Numărul cazurilor de deces a ajuns la 6„,

  1 aprilie

  70 de cazuri noi de infecție cu Covid-19

  În prima zi a lunii aprilie, R. Moldova înregistrează cel mai mare număr de îmbolnăviri de până acum. În ultimele 24 de ore, alte 70 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 423 de cazuri.

  „La ziua de azi, 1 aprilie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 70 cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care 68 sunt cu transmitere locală și 2 cazuri sunt de import. Astfel, bilanțul total al persoanelor infectate în Republica Moldova este de 423. În perioada următoare va fi activat laboratorul din Bălți pentru testarea COVID-19, dar pe parcurs vor fi consolidate și alte laboratoare din mun. Chișinău, pentru a intensifica la maxim  testarea persoanelor suspecte la noul tip de Coronavirus”.

  1 aprilie

  Al 5-lea deces din cauza infecției de Covid-19

  R. Moldova înregistrează al 5-lea deces din cauza coronavirusului. Victima este un pacient din regiunea transnistreană.

  „Ministerul  Sănătății anunță despre al cincilea deces din cauza infecției cu noul coronavirus. Este vorba despre un pacient din regiunea din stânga Nistrului. Este al doilea deces înregistrat în regiunea transnistreană”.

  31 martie

  Al treilea deces din cauza infecției de Covid-19

  Este înregistrat al doilea treilea deces din cauza coronavirusului. Victima este un locuitor din stânga Nistrului.

  A fost înregistrat decesul unei persoane din stânga Nistrului. Am aflat și noi din surse neoficiale această informație. Am luat legătură cu sistemul spitalicesc din regiunea din stânga Nistrului. S-a confirmat că pe 29 martie a decedat o persoană care a fost diagnostica anterior cu Covid-19”.

  31 martie

  Al patrulea deces din cauza infecției de Covid-19

  R. Moldova înregistrează al 4-lea deces din cauza coronavirusului. Victima este un bărbat dintr-o regiune din nordul țării.

  „Am primit informația despre un pacient care a fost internat la spitalul din Edineț. Este vorba despre un bărbat originar din alt raion, care a decedat. Vreau să menționez că atunci când au fost prelevate probele, pentru că existau suspiciuni pentru Covid-19, au fost ascunse informațiile că a fost în contact cu anumite persoane. Ca rezultat, această persoană a intrat în contact cu un număr impunător, inclusiv, de lucrători medicali. Știu că o să apară întrebări de ce a fost și a rămas spitalizat la acest spital din Edineț. Atunci când persoana s-a adresat, după ce i-au fost făcute investigațiile medicale, a pierdut cunoștința, iar medicii au decis că nu este posibilă transportarea acestui barbat la un spital specializat. A rămas izolat de unul singur, până, inclusiv la venirea probelor. Cu regret, astăzi când au fost procesate aceste probe am aflat că persoana este decedată. Am fost informați în mod oficial”.

  31 martie

  55 de cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 55 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 353 de cazuri.

  „Astăzi au fost procesate 280 de probe. Ca rezultat, avem 55 de cazuri pozitive de Covid-19, dintre care 7 cazuri de import – 6 cazuri din Marea Britanie și un caz din Austria. Avem 48 de cazuri cu transmitere locală: Chișinău – 11 cazuri, Ștefan Vodă – 10 cazuri, Soroca – 9 cazuri, regiunea transnistreană – 7 cazuri, Cahul – 5 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni, Orhei, Sângerei, Taraclia – câte 1 caz”.

  30 martie

  Primii doi copii care sunt vindecați de Covid-19 și externați

  Autoritățile au declarat luni, 30 martie, vindecați de Covid-19 primii doi copii. Copiii au fost externați deja din instituțiile medicale din țară.
  „Vreau să venim și cu o noutate pozitivă. Astăzi, de la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost externți primiii doi copii care sunt sănătoși. Rezultatele finale sunt de 2 ori negative”.

  30 martie

  35 de cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 35 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 298 de cazuri.
  „Astăzi au fost procesate 169 de probe. Ca rezultat, avem 35 de cazuri pozitive. Avem 6 cazuri de import: 3 cazuri din România, 2 cazuri din Marea Britanie și un caz din Belarus. Avem 29 de cazuri cu transmitere locală. Chișinău – 17 cazuri, Ștefan Voda – 5 cazuri, Soroca – 2 cazuri, Cahul – 2 cazuri și în Ialoveni, Orhei, Strășeni – 1 caz”.

  29 martie

  Alte 2 persoane sunt declarate vindecate de Covid-19 și externate din spital

  Autoritățile au declarat duminică, 29 martie, vindecați de Covid-19 alți doi pacienți, iar persoanele au fost externate din instituțiile medicale din țară.
  „Menționăm că duminică, 29 martie, alte 2 persoane au fost externate, astfel bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 13”.

  29 martie

  32 de cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 32 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 263 de cazuri.
  „La ziua de azi, 29 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 32 cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care un caz de import (Bulgaria) și 31 cazuri secundare cu transmitere locală (Chișinău, Ștefan-Vodă, Sîngerei, Soroca, Cahul, Taraclia, Nisporeni, Ialoveni, regiunea transnistreană). În aceste moment, în R.Moldova sunt înregistrate 263 de cazuri, dintre care 59 sunt de import, iar 204 sunt cu transmitere locală, inclusiv 18 din stânga Nistrului”.

  28 martie

  32 de cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 32 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 231 de cazuri.
  „La ziua de azi, 28 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 32 cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care 2 cazuri sunt de import (Marea Britanie și România) și 30 cazuri cu transmitere locală (Chișinău, Ștefan Vodă, Soroca, Anenii Noi, Ialoveni, Cahul, Hâncești). Din cele 32 de cazuri confirmate azi, 14 sunt lucrători medicali, inclusiv 4 angajați ai unui laborator privat. Totodată, unul din asistenții medicali diagnosticați cu noul Coronavirus a fost tratat și urmează să fie externat”.

  27 martie

  Alte 3 persoane sunt declarate vindecate și externate din spital

  Autoritățile au declarat vindecați de Covid-19 alți trei pacienți, iar persoanele au fost externate din instituțiile medicale din țară.
  „3 pacienți au fost externați. Starea lor de sănătate este satisfăcătoare”.

  27 martie

  22 de cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 22 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 199 de cazuri.
  „Astăzi au fost confirmate încă 22 cazuri noi de infecție cu Covid-19, în total, sunt înregistrate 199 cazuri pe teritoriul Republicii Moldova. Din 22 cazuri confirmate astăzi, 4 sunt de import și 18 sunt cu transmisie locală. La fel, 2 cazuri sunt înregistrate pe teritoriul Transnistriei. Tot astăzi, a fost confimat un caz de îmbolnăvire a unui slujitor al bisericii Sf. Arhanghel Mihail.
  În total, lucrători medicali infectați cu COVID-19 în sistemul medical sunt: medici- 9, felceri/asistente medicale- 19, infirmiere- 7, șoferi- 1. Din numărul total, 12 lucrători medicali sunt din cadrul Spitalului Clinic Republican, 16 din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, restul din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice municipale și raionale”.

  27 martie

  Al doilea deces în R. Moldova

  R. Moldova înregistrează al doilea deces din cauza coronavirusului. Victima este o femeie de 79 de ani, lucrător medical, care a activat 35 de ani la Centrul Național de Medicină Urgentă Prespitalicească. Detalii aici
  „Al doilea deces din cauza infecției Covid-19 s-a înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre un medic, care activa la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în vârstă de 79 ani. Femeia s-a îmbolnăvit pe data de 19 martie, iar pe 24 martie a fost internată la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă. Pacienta suferea de mai multe boli cronice (diabet zaharat, insuficiență cardiacă, hipertensiunea arterială)”.

  26 martie

  28 de cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 28 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 177 de cazuri.
  „La ziua de azi, 26 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 28 cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care 3 cazuri sunt de import și 25 cazuri cu transmitere locală, respectiv numărul total a ajuns la 177 de persoane. În numărul de 28 cazuri confirmate astăzi, se regăsesc și cei 4 medici din cadrul Spitalului Clinic Republican, care au fost supuși procedurii de testare repetată”.

  25 martie

  24 cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 25 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 149 de cazuri.
  „Astfel, la ziua de azi, 25 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 24 cazuri noi de COVID-19 confirmate, dintre care 3 cazuri sunt de import (Marea Britanie și Germania) și 21 de cazuri cu transmitere locală (Chișinău, Soroca, Hâncești, Râșcani, Ștefan Vodă, Ialoveni și Strășeni), respectiv numărul total a ajuns la 149 de persoane.

  24 martie

  16 cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 16 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 125 de cazuri.
  „16 cazuri noi de infecție cu COVID-19 au fost confirmate astăzi de laboratorul ANSP, dintre care 3 cazuri sunt de import (Franța, Ucraina și Marea Britanie) și 13 cu transmitere locală. Astfel, în Republica Moldova, sunt înregistrate în total 125 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus”.

  23 martie

  15 cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 15 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 109 de cazuri.
  „15 cazuri noi de infecție cu COVID-19 confirmate astăzi de laboratorul ANSP, dintre care 11 cu transmitere locală și 4 de import, la cetățeni reveniți din Cehia, Franța și Ucraina. În total, în Republica Moldova sunt înregistrate 109 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, 4 dintre ele fiind înregistrate în regiunea transnistreană”.

  22 martie

  14 cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 14 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 94 de cazuri.
  „Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 14 cazuri noi, dintre care 10 au fost infectate prin transmitere locală, iar celelalte 4 cazuri au fost importate din alte țări, precum: Italia, Ucraina și România. Cazurile noi infectate prin transmitere locală sunt înregistrate în localitățile Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Ialoveni, Hâncești și mun. Chișinău. Până la 22 martie curent, în Republica Moldova au fost confirmate 94 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus”.

  21 martie

  14 cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Alte 14 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 80 de cazuri.
  „14 cazuri noi de infecție cu COVID-19 confirmate astăzi de laboratorul ANSP, dintre care 11 cu transmitere locală și 3 de import. În total, în Republica Moldova sunt înregistrate 80 cazuri de infecție, dintre care 8 sunt copii. La fel, au fost confirmate 2 cazuri de infecție din Transnistria”.

  21 martie

  Al doilea pacient tratat de Covid-19

  Pacientul nr. 1 din R. Moldova este al doilea pacient tratat de coronavirus. Femeia în vârstă de 48 de ani a fost vindecată, însă, potrivit autorităților, aceasta râmâne încă internată la spital din cauza altor afecțiuni de sănătate. Detalii aici
  „Prima persoană infectată și confirmată în Republica Moldova, de pe ruta Milano-Chișinău s-a tratat și a fost transferată în altă secție pentru recuperare pe fundalul altor maladii cronice. În total, avem 2 persoane tratate de COVID-19 în Republica Moldova”.

  20 martie

  17 cazuri noi de infecție

  Alte 17 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate de laboratorul ANSP. Bilanțul total – 66 de cazuri.
  „Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că, la ziua de azi, 20 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 17 cazuri noi de COVID-19 confirmate, dintre care 5 cazuri sunt de import și 12 de transmitere locală, respectiv numărul total a ajuns la 66 de persoane, dintre care 31 cazuri de import și 35 cu transmitere locală”.

  19 martie

  13 cazuri noi de infecție cu Covid-19

  În R. Moldova sunt confirmate alte 13 cazuri noi de infecție cu Covid-19 au fost. Bilanțul persoanelor teste pozitiv cu noul coronavirus ajunge la 49.
  „Alte 13 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate astăzi de laboratorul ANSP, respectiv numărul total de cazuri a ajuns la 49. Până la ziua de azi, în Republica Moldova au fost confirmate 49 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care 21 au fost infectate prin transmitere locală, iar celelalte 28 cazuri au fost importate din alte țări”, anunță MSMPS.

  18 martie

  Primul deces din R. Moldova

  R. Moldova înregistrează primul deces din cauza coronavirusului. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că o femeie de 61 de ani din Bălceana, raionul Hîncești, s-a stins la Spitalul Clinic Republican. Detalii aici
  Au fost 4 zile și patru nopți de luptă pentru viața acestei paciente. Cu părere de rău, la ora 2:45, în această noapte, a cedat. Pacienta a suferit un stop cardiac. A fost conectată la respirație dirijată timp de 2 zile și 2 nopți, dintre care o noapte și jumătate a fost intubată”, a declarat directorul Spitalului Clinic Republican.

  17 martie

  Al 12-lea caz de contaminare locală, pe plan intern

  „La ziua de 18 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 6 cazuri noi de COVID-19 confirmate, dintre care 3 cazuri sunt de import și 3 de transmitere locală, respectiv numărul total a ajuns la 36 de persoane. La ora actuală sunt înregistrate 96 persoane suspecte la infecția COVID-19”.

  17 martie

  Prima pacientă vindecată din R. Moldova

  Până la ziua de azi, o persoană a fost tratată și externată din Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Detalii aici
  Potrivit autorităților din domeniul Sănătații, pacienta este o femeie din Chișinău în vârstă de are 60 de ani. Femeia a fost internată timp de 9 zile la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală, iar pe 17 martie curent a primit diagnosticul „vindecată” de Covid-19 și a fost externată.

  16 martie

  Șase cazuri noi de infecție cu Covid-19

  În R. Moldova sunt confirmate alte 6 cazuri noi de infecție cu Covid-19. Bilanțul total – 29 cazuri.

  „Avem 6 cazuri noi. Două cazuri sunt de import. Este vorba despre persoanele care au revenit din Marea Britanie. Patru cazuri sunt de transmitere locală. Toate persoanele sunt spitalizate”.

  15 martie

  11 cazuri noi de infecție cu Covid-19

  În R. Moldova sunt confirmate alte 11 cazuri noi de infecție cu Covid-19. Bilanțul total – 23 cazuri.

  „Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu date actualizate privind persoanele infectate cu noul coronavirus COVID-19. Astfel, la ziua de azi, 15 martie 2020, în Republica Moldova sunt înregistrate alte 11 cazuri noi, respectiv numărul total a ajuns la 23 persoane, printre care și un copil”.

  14 martie

  Patru cazuri noi de infecție cu Covid-19

  În R. Moldova sunt confirmate alte 4 cazuri noi de infecție cu Covid-19. Bilanțul total – 12 cazuri.

  „Avem confirmate încă patru cazuri noi de infecție cu coronavirus de tip nou. Vreau să menționez că în trei cazuri este vorba despre import a infecției cu Covid-19, cazurile fiind nu doar din Italia, dar și din Marea Britanie și Franța. Avem 2 cazuri de transmitere locală. Din cei 12 pacienți internați cu noul tip de Coronavirus, 2 pacienți sunt în stare gravă, 3 – stare satisfăcătorare și 7 – stare medie.”

  13 martie

  Cinci cazuri noi de infecție cu Covid-19

  În R. Moldova sunt confirmate alte 5 cazuri noi de infecție cu Covid-19. Bilanțul total – 8 cazuri.

  „Menționăm că la moment în Republica Moldova sunt confirmate opt cazuri de Coronavirus de tip nou. Starea pacienților confirmați cu noul tip de Coronavirus este de gravitate medie. Conform informației prezentate în această dimineață la ședința Punctului Focal Național, la ora actuală, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă sunt internați 27 de pacienți cu suspecție la infecția cu COVID19, iar la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, 12 persoane, dintre care două mame și zece copii”.

  10 martie

  Două cazuri noi de infecție cu Covid-19

  Doi soți de 60 și respectiv 61 de ani, care a revenit din Italia pe 26 februarie și respectiv pe 1 martie, au fost testați pozitiv cu Covid-19. Bilanțul – 3 cazuri.

  „La ora actuală, testele efectuate de laboratorul ANSP au confirmat încă două cazuri noi de infecție cu noul tip de Coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba de doi cetățeni ai țării noastre, o femeie și un bărbat, care au revenit recent din Italia, pe data de 26 februarie, și respectiv pe 1 martie. Aceștia sunt internați în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”, în stare stabilă, de gravitate medie”.

  7 martie

  Primul caz de infecție cu Covid-19 în R. Moldova

  „Pacienta de 48 de ani este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune. Persoana, pasager pe cursa Milano-Chișinău, a fost preluată de la Aeroport, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală”.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „Împlinesc 17 ani de când citesc Ziarul de Gardă”. De vorbă cu Ion Boțan, fost profesor de limbă și literatură română în comuna Mingir

  Ion Boțan, cititor fidel al Ziarului de Gardă a fost profesor de limbă și literatură română timp de patru decenii în școala din comuna Mingir. S-a născut în comuna Chiperceni, raionul Orhei, iar la Hâncești a v…
  VIDEO/ „Împlinesc 17 ani de când citesc Ziarul de Gardă”. De vorbă cu Ion Boțan, fost profesor de limbă și literatură română în comuna Mingir

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Șeful Reprezentanței OIF pentru țările Europei Centrale și de Est a semnat Convenția de Parteneriat privind redinamizarea proiectului claselor bilingve în R. Moldova

  Șeful Reprezentanței Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) pentru țările Europei Centrale și de Est, Eric Poppe, cu ocazia vizitei sale la Chișinău, a semnat din partea Reprezentanței Convenția de Pa…
  Șeful Reprezentanței OIF pentru țările Europei Centrale și de Est a semnat Convenția de Parteneriat privind redinamizarea proiectului claselor bilingve în R. Moldova

  De la izbucnirea pandemiei, UE, statele sale membre și instituțiile financiare europene, alcătuind împreună Echipa Europa, au acordat țărilor partenere 34 de miliarde de euro pentru combaterea COVID-19

  De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, la începutul anului 2020, UE, statele sale membre și instituțiile financiare europene, alcătuind împreună Echipa Europa, au acordat țărilor partenere 34 de miliarde de eu…
  De la izbucnirea pandemiei, UE, statele sale membre și instituțiile financiare europene, alcătuind împreună Echipa Europa, au acordat țărilor partenere 34 de miliarde de euro pentru combaterea COVID-19

  Parlamentul European solicită un program special de vize pentru femeile afgane care solicită protecție

  Membrii Parlamentului European (PE) susțin că sunt consternați de relatările privind actele de violență, inclusiv execuții, recrutările copiilor-soldați, reprimările protestelor pașnice și manifestărilor dizide…
  Parlamentul European solicită un program special de vize pentru femeile afgane care solicită protecție

  Alte 32 760 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, din lotul procurat de autoritățile din R. Moldova, au ajuns la Chișinău

  Alte 32 760 de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer/BioNTech, din lotul procurat de autoritățile din R. Moldova, au ajuns la Chișinău. Este a șaptea tranșă din lotul total de 700 830 de doze care a fost ac…
  Alte 32 760 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, din lotul procurat de autoritățile din R. Moldova, au ajuns la Chișinău