Principală  —  IMPORTANTE   —   VIEDO/ CEC a aprobat 12…

VIEDO CEC a aprobat 12 proiecte cu privire la acreditarea observatorilor naționali și internaționali pentru scrutinul din 11 iulie și a atribuit mai multe mandate de consilieri în patru raioane

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) s-au întrunit miercuri, 30 iunie, în ședință și au examinat 12 subiecte.

În cadrul ședinței, CEC a examinat subiectul cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din 18 iunie 2021. Tot în cadrul ședinței, membrii CEC au examina proiectul cu privire la acreditarea observatorilor naționali și internaționali în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

LIVE TEXT:

Ora 16:32 Membrii CEC au aprobat proiectul cu privire la ridicarea unui mandat de consilier din cadrul Consiliului sătesc Trifăuți, raionul Soroca.

Ora 16:32 CEC a aprobat proiectul cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul raional Rezina.

Ora 16:32 Membrii CEC au aprobat proiectul cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul sătesc Pojăreni, raionul Ialoveni.

Ora16:31 CEC a aprobat proiectul cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul sătesc Suric, raionul Cimișlia.

Ora 16:30 CEC a aprobat trei persoane în calitate de observatori naționali din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 în secțiile de votare constituite în străinătate.

Ora 16:29 Membrii CEC au aprobat proiectul cu privire la acreditarea a 23 de persoane în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 în secțiile de votare constituite în străinătate.

Ora 16:29 CEC a aprobat proiectul cu privire la acreditarea a trei observatori internaționali din partea Ambasadei Republicii Austria în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Ora 16:28 CEC a aprobat proiectul cu privire la acreditarea observatorilor internaționali din partea Misiunii de observare a Comunității Statelor Independente (CSI) în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Ora 16:27 Membrii CEC au aprobat proiectul cu privire la acreditarea lui Calezin Daniel în calitate de observator internațional din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Ora 16:25 CEC a aprobat proiectul cu privire la acreditarea a 115 persoane în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești „FORȚA VETERANILOR” în vederea monitorizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Ora 16:20 CEC a aprobat proiectul cu privire la rapoartele privind veniturile și cheltuielile concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, la situația din 18 iunie 2021.

„CEC nu dispune de instrumente de a investiga proveniența banilor donați și anume corelarea sumei donate și venitul persoanei. S-a constat că 169 de persoane din țară care au donat nu au avut niciun venit declarat la FISC. CEC va transmite SIS-ul să verifice. Pentru trei donatori ai Platformei DA, au făcut donații din pensie și prestații sociale”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Ora 16:08 Membrii CEC au luat act protocolar de informațiile prezentate.

Ora 16:06 Președintele CEC prezintă informații asupra executării hotărârii nr. 4826/2021 „Cu privire la responsabilităţile suplimentare ale unor autorităţi ale administraţiei publice centrale, ale autorităților administrației publice locale, precum şi ale unor instituţii, ce ţin de asigurarea desfăşurării în bune condiţii a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Ora 16:00 Ședința CEC a început.