Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Lipsă de cvorum la ședința…

Lipsă de cvorum la ședința Consiliului Audiovizualului, de unde au plecat trei membri

Ședința Consiliului Audiovizualului (CA) de joi, 28 noiembrie, nu a avut loc din lipsă de cvorum, fiind prezenți doar trei membri și președintele.

La ședință au venit Dragoș Vicol, Lidia Viziru, Iulian Roșca și Tatiana Buraga, absentând Artur Cozma și Corneliu Mihalache.

„Au trecut 15 minute de când a fost convocată și eu constat, cu regret, că nu există cvorum ca ședința să fie deliberativă și urmează a fi închisă”, a declarat Dragoș Vicol, precizând că ora și data următoarei ședinței vor fi anunțată ulterior.

Pe ordinea de zi erau incluse patru subiecte, printre care cel cu privire la prelungirea Concursului pentru ocuparea unei funcții vacante de membru al Consiliului de Supraveghere al furnizorului public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” și cu privire la examinarea rezultatelor monitorizării posturilor de televiziune „Prime”, „Canal 2”, „Canal 3”, „Publika TV”, „RTR Moldova” „NTV Moldova” și  „Accent TV” la capitolul modului de reflectare a campaniei electorale la alegerile parlamentare noi în circumscripțiile electorale uninominale nr. 17, 33, 48 și 50 și alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 din perioada 23 septembrie – 06 octombrie 2019.

În ultima perioadă, unii angajați ai CA și-au manifestat nemulțumirile față de deciziile luate și de activitatea conducerii instituției. Trei membri – Dorina Curnic, Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui – au demisionat în ultimele luni.