Principală  —  Ştiri  —  Social   —   La Taraclia, pacienții infectați cu…

La Taraclia, pacienții infectați cu COVID – 19 sunt internați pe coridoarele spitalului raional. Directorul instituției: „Nu mai avem locuri”

La Taraclia, pacienții diagnostigați cu noul tip de coronavirus sunt internați pe coridoarele spitalului raional. Administrația spitalului susțin că nu există suficiente locuri pentru spitalizarea pacienților cu Covid-19, scrie tuk.md.

Despre acest lucru a anunțat directorul instituției Valeriu Jelev la o conferință online a Comisiei de Sănătate.

„În ultima săptămână, situația cu privind infectarea cu Covid-19 s-a agravat brusc. În prezent, sunt 24 de pacienți confirmați cu COVID – 19 și încă cinci pacienți sunt suspectați. Patru dintre ei au o stare de severitate moderată. Doi pacienți sunt pe hol, le-am dat paturi. Fizic, nu mai putem spitaliza pacienți. Nu mai avem locuri”, a declarat directorul spitalului, potrivit tuk.md.

Directorul a mai spus că spitalul are suficiente medicamente doar până miercuri, 3 iunie, dar a dat asigurări că acestea vor fi furnizate cât de curând.

Datorită creșterii numărului de cazuri, maternitatea spitalului este folosită pentru pacienții cu COVID-19, unde pot fi internați 15 pacienți.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 8548 cazuri. Până la ora actuală, 4738 persoane au fost tratate, iar 307 au decedat din cauza COVID-19. Astăzi, 2 iunie, au fost confirmate în Republica Moldova, 188 cazuri noi de infectare cu COVID-19.